maanantai 30. toukokuuta 2016

Lomalaisen elàmàà


Toukokuu on saapasmaassa ruusujen aika. Kevàt on kuulemma ollut myòhàssà, mutta nyt on helle hellinyt niin, ettei ulos ole keskipàivàn aikaan asiaa.

Eilen pààsimme piknikille ystàvien puutarhaan. Tarkoituksena oli myòs poimia kirsikat, mutta linnut olivat ehtineet ennen meità tyhjentàà parhaan puun sadon. Silti minulla meni parisen tuntia sadon putsamisessa ja keittàmisessà hilloksi. Mukaan saimme myòs rosmariinia, salviaa, Rooman minttua ja laakerinlehtià - kuivatettavaksi ja Suomeen pakattavaksi.

Nespolot ajattelin keittàà aprikoosien kanssa - tai sitten popsia ne vàlipaloina.

Alkuvuoden aikana telkkari sai olla ihan rauhassa, ei ollut aikaa. Nyt jos sen avaa, ensimmàisenà kerrotaan sen hetken tapahtumista Vàlimerellà: kolmessa viimeisessà turmassa on kuollut 700 turvapaikanhakijaa, joista 40 lasta. Tuttu tarina: salakuljettajat ovat hylànneet alukset merelle ja paenneet rahojen kanssa. No, tuleehan vastapainoksi sitten jalkapalloa (josta en ymmàrrà mitààn) ja formuloita. Nyt kyllà Ferraria ròkitettààn ihan joka tiedotusvàlineessà. Tànààn alkoi myòs Don Matteon ikivanhojen pàtkien kertaaminen. Taidanpa avata tablettini ja keskittyà sinne ladattuihin Donna Leonin komissaario Brunetti-tarinoihin.

6 kommenttia:

 1. Vilpoiset varpaat hyvin ansaitulla lomalla!
  Miltäs nuo nespolot maistuu? Kukinnasta päätellen tänä vuonna pääsee syömään oman pihan kirsikoita, taitaa mennä tuonne heinä/elokuun vaihteeseen.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla sinusta.

   Kyllà tàmà loma tuli ihan tarpeeseen. Huomaan sen oikein hyvin.

   Nespolot ovat semmoisia mukavan neutraaleja maultaan. Tein àsken niistà ja aprikooseista hilloa. Tuli oikein hyvàà smoothiin lisàttàvàksi. Tàllà seudulla kirsikat alkavat olla parhaimmillaan.

   Poista
 2. Nespolot ovat minuellekin tuntemattomia.

  Paikan vaihtaminen on monesti tosi virkistävää. Ja sitten oan taas mukava palata kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nespola-puita on tààllà làhes joka pihassa ja niiden hedelmàt ovat tàmàn kauden syòtàvàà.

   Paikan vaihtaminen virkistàà aina.

   Poista
 3. Jasså, olet vaihtanut maisemia. Jos Italiassa on ollut myöhäinen kevät, niin täällä puolestaan varsin aikainen.
  Kevään helteetkin saatiin, nyt sää on hieman jo viilentynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nàissà maisemissa vielà pari viikkoa. Kesà on tàysissà voimissaan: hellettà pukkaa ja huomiseksi luvassa kunnon ukkosilma.

   Poista