tiistai 19. lokakuuta 2021

Kynsistä sinne sun tänne


Ei, ei, ei! Nämä eivät ole minun Halloween-kynteni, ...

... vaan nämä! Nuo upeat pimeässä loistavat juhlakynnet kuuluvat paikalliselle nonnalle, joka haluaa ilahduttaa saapasmaassa asuvaa lastenlasta. Heillä on kuulemma nyt samanlaiset kynnet!

Ryan (Nails By Ryan) istutti minut tuohon kuningattaren tuoliin, ja

... ihan kuningattaren jalkahan siinä. Värillistä lakkaa en halunnut. Toisaalta, olisihan se velhoa säikytellä pimeässä kulkijoita.

Olen nyt käynyt hiusten leikkuussa ja kynsien hoidossa, mutta kukkarossa on enemmän rahaa, jos olisin hommat teettänyt Suomessa.


Eilen linjuroin pääpaikalle, Vallettaan. Kulkuvälineet ovat nykyisin täysin moderneja. Ilmastointi jopa liiankin tehokasti. Toppatakki olisi ollut paikallaan. Näillä kylien kapeilla kaduilla ajaminen on taidetta. Edessäni istuva mies seurasi tarkasti, miten paljon autojen väliin jäi tilaa. Reilun puolen tunnin matka on aina kokemus. Siis kun ei itse tarvitse ajaa täällä vasemman liikenteen maassa. Itse en auton rattiin mene.


Vallettaan linja-autoasema on tyystin muuttunut. Entistä hullu myllyä ei enää ole, vaan tulijoita tervehtii komea suihkulähde. Busseilla on omat tarkat karsinansa, joissa hyvät informaatiotaulut. (Tabletin käyttö temppuilee, sorry!)


Vaikka Malta näyttää littanalta pannukakulta, sen pääkaupungissa kadut ovat kuin vuoristorataa, ylös ja alas. Eniten vanhusten liikkumisen lisäksi tunnen myötätuntoa korkkareissa kulkijoita kohtaan. Maltalaista daamit kun ovat naisia sormenpäistä varpaisiin asti.

Sitten ovat ns perinteiset maltalaiset vartalot, jotka periytyvät kauas historiaan. Aikojen alussa muodokkaat vartalot symboloivat hedelmällisyyttä, eikä silloin korkkareilla kuljettu.

Tämän postauksen lopuksi arvailua: missä voit törmätä tämmöiseen varoitustauluun?

4 kommenttia:

 1. Aika hienot Halloween kynnet! Ja ihana hemmotteluhetki sinulla kynsi,jalka-tukkahodossa.
  Aika paljon kieltoja tuossa taulussa, toivottavasti tuollaisia ei Vallettassa näy liikaa...
  Luin äskettäin viikonloppulehdessäni mielenkiintoisen jutun Maltasta, kun siellä kävi lehden toimittaja. Siinä kirjoitettiin mm. Johanniiittain ritarikunnasta. Mukavaa lomaa Lissu.

  VastaaPoista
 2. Ei enää matkoilta kamaa, vaan elämyksiä, sanoo jälkikasvu.
  Tuo varoitustaulu on tässä pikku kylässä. Seuraavassa postauksessa paljastan paikan.
  Malta on täynnä mielenkiintoista historiaa. Olen kertonut siitä aiemmissa postauksessa, ja netistä löytyy lisää.
  Kiitos, Jael.

  VastaaPoista
 3. Arvaan, että kyltti on jostain historiallisesta nähtävyydestä? Kiinnostava tuo "kunsill lokali..". Englannilla taitaa pärjätä melkein joka paikassa siellä?

  Tunnen myötätuntoa kaikkia korkkareissa horjuvia kohtaan (viimeksi, kun tyylikäs pariisitar edelläkäveli nilkat nitkuen mukulakivillä), itse vedän menemään kumppareissa/lenkkareissa/crocseissa lippalakki vinossa. Ah, saavutetuista eduista en luovu edes kauneuden tähden.

  Nuo merenelävät edellisessä postauksessa olivat hieman pelottavia, en ole syönyt mustekalaa kuin pakastetussa muodossa ja tuntuvat enempi kumirankailta, epäilen että tuoreet ovat maittavampia.
  helena

  VastaaPoista
 4. Historiallinen paikkaa tuo kunnallinen paikka taitaa olla!
  Minun viimeiset korkkarit menivät kesällä konmarituksen merkeissä kiertoon, minä kun kanssa tartten vain kumpparit, jotkut läpykkäät, lenkkarit ja kävelykengät. Lippalakkia ei ole, mutta sopisi hyvin karteroopiin.
  Minä taas rakastan meren otuksia. Täällä olen syönyt vaikka mitä. Seuraava postaus onkin omistettu ruoalle. Esimakuksi kerron, että toissapäivänä söin suussa sulavan pikkuisen mustekalan.

  VastaaPoista