perjantai 2. heinäkuuta 2021

Kesien kesä

Munaleikkurilla voi leikellä muutakin kuin kananmunaa. Veljeni vaimo sen todisti. Saa marjat nopeasti viipaleiksi pakastamista varten. Pari kiloa odottaa tuossa viipalointia. Olen tällä viikolla joka aamu käynyt poimimassa tuon pari kiloa + mitä vatsaan marjoja jo pellolla on sujahtanut. Tosin päivä päivältä on suu käynyt aina vähemmän, onhan kaikella rajansa, mansikkahimollakin.

Mansikkamaan reunalla näin myös kesän ensimmäiset kissankellot, ja nyt kun olen tarkentanut näkemistäni, niin kissankellotuppaita on siellä sun täällä, missä lupiinit eivät tilaa ole vallanneet.

Muutamaa postausta sitten kuvasin Tohtorilan rannan lemmikkiuimarit. Nyt ne ovat kasvaneet jo emonsa kokoisiksi, ja siellä ne uiskentelevat lasten kanssa. Ovat kesyyntyneet ihan kokonaan. Emo vartioi, että kaikki 11 karvapalloa on hänen lähellään. Iskä on jossain muualla! Äsken kahvirannassa seurasin pikkuisia västäräkin poikasia. Olivat vielä ruskehtavia palleroisia, mutta pyrstö teki aikuismaista, lajille tyypillistä heilumista. Olivat arkoja, joten kuvaaminen jäi.


Ellukin (lue  siipirataslaiva Elias Lönnrot) aloitti tunnin risteilyt. Neljä kertaa viikossa heinäkuun ajan on mahdollista ihailla Keuruun upeaa järvimaisemaa. Tervetuloa vaan. 

Onhan tämä kesä ollut kesien kesä. Viikonlopullekin luvassa noin 30 astetta - varjossa. Minulle kyllä riittäisi vähempikin. Nautitaan silti elämisestä: aamupäivisin marjojen perässä, iltapäivisin siestaillaan mahdollisimman pimennetyssä tilassa ja iltaisin ??? Katsotaan tietysti jalkapalloa omasta kiikkustuolista, eikä esim Pietarin areenalta. Pysytään terveempinä. En minä kyllä edelleenkän ymmärrä pelin säännöistä, mutta kyllä minäkin näe, mikä joukkue pelaa hyvin ja innostuneesti ja mikä vain muodon vuoksi. Anteeksi. Ja sitten alkaa olympialaiset - kait?

8 kommenttia:

 1. Teillä on säät melkein kuin täällä.... Kiva idea leikata mansikat munaleikkurilla, pitää muistaa se kun taas on mansikoita.Hyvää kesän jatketta Lissu.

  VastaaPoista
 2. Jep, ei oikein tiedä, millä leveyksellä Suomi nyt on. Ihanaa ja pelottavaa! Tuo munaleikkuri toimii mahtavasti mansikoiden(kin) kanssa. Mukavaa viikonloppua, Jael.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen särkenyt monta munaleikkuria juuri tuolla tavalla kokeilemalla leikata hedelmiä. Päätin etten hanki enää liekkuria, koska rikon sen kuitenkin. Hyvää kesää ja lomareissua!

   Poista
  2. En minäkään muita hedelmiä tai marjoja munaleikkurilla käsittele, mutta mansikat ovat sen verran pehmeitä, että homma oli helppoa. Hyvää kesää sinnekin, Donna.

   Poista
 3. Myös minä otan munaleikkurin seuraavaksi käyttöön mansikoita viipaloidessani. Hieno vinkki.
  Täällä löytyy kissankelloja maantien varsilta. Se on nätein kellokukka mielestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munaleikkuro nopeuttaa mansikoiden pilkkomista huomattavasti, eikä mehua tipu sormista joka paikkaan. Kissankellot ja päivänkakkarat, lapsuuden kaunottaria.

   Poista
 4. Teillä on kyllä paremmat leikkurit, ei mulla vaan kestä, pari kertaa olen kokeillut ja langat vääntyilevät tai irtoavat.. Enkä enää edes soittele niillä -bling bling- kuten lapsena.

  Kesällä tulee liikaa urheilua: Tour de France, sumoturnaus, jalkapalloa ja kohta olympialaiset, välillä pitää ulkonakin katsoa lääppärillä. Häiritsee jo normaalia elämää;) toisaalta eipä sitä näillä helteillä muutakaan jaksa tehdä.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole bling-bling-leikkuri tämä! Ulkona on nytkin varjossa +28 ja auringossa tsiljoona. Liikuntaa tulee vain telkun kautta, mitä nyt iltauinti aina klo 21-22. Minulle kyllä riittäisi jo hieman viileämmät kelit.

   Poista