maanantai 18. tammikuuta 2021

Päiväni iglussa

Päiväni iglussa alkavat muistuttaa toinen toistaan.Tulee mieleen elokuvaa Päiväni murmelina, jossa kaikki toistuu samana päivästä päivään. Telkkarin anti alkaa olla toistoa toiston perään. Esim Parmas ja Kontio on tullut ulos jo niin monena uusintana, että varmaan kohta nauha kuluu poikki. Aina vain jaksan hihitellä Valkeakosken poliisien hullunmyllylle.

Iltapäivää on ilahduttanut ihan uusi tuttavuus, Cedar Cove. Pääosan näyttelijä Andy MacDowell näytteli myös Päiväni murmelina -elokuvassa. Ei mitään suurta draamaa kumpikaan elokuva, mutta erittäin sopivaa iglu -ajankulua.


Tänään sain labran tulokset. Olen jopa terveempi kuin viisi vuotta sitten, jos kolesterolia ajatellaan. Muut arvot olivat ennallaan. Sanovat, että olet mitä syöt. Minä olen siis jonniin sortin pupu, sillä tykkään erilaisista salaateista. Jääkaappia tutkaillessani näin purkillisen pieniä etikkakantarelleja - tuolta noin. Tähän saakka olen sienet syötyäni lorotellut nesteen hukkaan, mutta nyt keksin käyttää sitä happona balsamicon tilalla. Nam!

Huomenna lisään salaattiin tämän Lidlin hävikkolaatikosta löytämäni granaattiomenan siemenet. Nam, nam!

Laatikossa oli eilen 15 banaania. Niistä riitti pakkaseenkin viipaleita. On aineksia uuniherkuiksi tai smootheiksi. Nam, nam, nam!

Herkkusieniä riitti myös pakkaseen, viipaloituina ja voissa tiristettyinä. Nam, nam, nam, nam!

Joo, tiedän, tiedän. Täytyy varoa vaakaa. Toisaalta, olen nyt opetellut syömään 3 - 4 kertaa päivässä kunnon ruokaa ja huomannut nyt, etten jaksa syödä kuin vähän kerrallaan, eikä koskaan ole nälkä. Hyvä minä.

Ai niin, tuo ylin kuva tuli otettua viime viikolla roiman lumisateen jälkeen pakkasen kiristyessä  tämän talven huippulukemaan, -28 astetta. Silloin tämä murmeli hautautui sisään, omaan igluunsa.

2 kommenttia:

  1. Iglussa,hih💙Hienoa että olet nyt entistä paremmassa kunnossa,ja kyllä se mitä panemme suuhun vaikuttaa💚Ihan mahtavia nuo Lidlin hävikkilaatikot,miksei mikään ketju tee sellaista..Cedar Coven katselin muutamia vuosia sitten,oli ihan viihdyttävä sarja.Mukavaa viikkoa Lissu♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumihan eristää, joten kuva kertoo, että sisällä oli kämmintä. Sinä varmaan tiedät, miten ravinto vaikuttaa. Lidlin laatikot ovat todella aasteita, laittavat luovuutta liikkeelle: Mitähän noista laittaisi? Täytyy mennä kauppaan aikaisin, sillä on monia, jotka ovat saalislaatikoita etsimässä. Tänä kummallisena aikana en kaipaa mitään syvällistä TV-ohjelmaa. Mukavaa viikkoa sinullekin, Jael.

      Poista