maanantai 11. tammikuuta 2021

Lunta tulvillaan...

 

No nyt sitä on, LUNTA, ja lisää on kuulemma tulossa seuraavan vuorokauden aikana. Sen jälkeen sitten tulee ennusteen mukaan paukkupakkaset. Pukkaa kunnon talvea. 

Aurinko näyttäytyi pari päivää sitten puolisen tuntia, vain. Täytyy siis turvautua purkkeihin, D-vitamiinia, sinkkiä, B.vitamiinia, mutta ennen kaikkea täytyy tyhjentää pakastimen marjoja ja täydentää niitä kaupan antimilla. Kävin tänään tankkaamassa ruoka-aineita muutamaksi päiväksi. Sain mm pitkästä aikaa Lidlin 2e -hävikkilaatikon: omenoita, päärynöitä, banaaneja, tomaatteja, porkkanoita, salaattia, jopa herkkusieniä (niin kuin minulla ei sieniä omasta takaa olisi!)

Haluan myös tietää, missä kunnossa minä olen. Ei, en minä sairas tunne olevani, mutta onhan siitä jo viisi vuotta aikaa, kun vierailin kunnan tohtorilassa. Täytyyhän minun saada edes pieni vastine maksamilleni veroille. Täällä on nyt semmoinen systeemi, että jokaisella on oma hoitaja, ettei tarvitse heti itse tohtoria vaivata. Netin kautta sain valita hoitajan, joten hänen kanssaan juteltuani (puhelimitse) sain tilata ITSE netin kautta laboratorioajan. Tänään sitten kahlasin lumessa terveyskeskukseen, ja ei aikaakaan, kun putkilot olivat täynnä verta. Nyt odottelen pari päivää ja sitten soittelen hoitajalle. Jatkuu sitten... Kovin on ollut automaattista tähän saakka koko homma. Onneksi on oma kone. Tulee miettineeksi ne ikä(vät) ihmiset, joilla nettiä ei ole. Hekin maksavat veroja.

Ps. Keuruulla on nyt kahdeksan koronalaista. Ollaanhan me lähellä Jyväskylää, ja työssä käyviä on sieltä ja sinne.

Suomi saa taas hienoa mainosta saapasmaassa. Oppivelvollisuuden laajeneminen ja ilmaisuus ovat historiallisia uudistuksia, vaikkeivat ne kaikkia puolueita innostakaan. Toisaalta odotan kyllä koulumaailmalta todellista kehittymistä lasten ja nuorten näkökulmasta, sillä ei kannettu vesi vanhoissa ämpäreissä virkistä. Olin mukana, kun Lappiin tuotiin peruskoulua, ja täytyy sanoa, että aikamoista hyväuskoista sirkusta moni asia oli. Muistan esim kuinka englannin opiskelu tuli silloin kouluihin ja jos ope ei itse osannut kieltä, koulutelevisio tuli apuun. Niin siinä sitten ope ja oppilaat istua nököttivät toosan ääressä ja opiskelivat  yhdessä. Ralli-englantia kouluissa!

Mitähän tuolla rapakon tapana nyt tarvittaisiin? Koulutusta ja kenen? Toivon nyt kaikki sormet ja varpaat pystyssä, ettei enää mitään pahempaa tapahtu. Toisaalta, kun on nyt seurannut erään toilailuja, mitä vain voi olla edessä. 

10 kommenttia:

 1. Kaunistahan tuo on kun on lunta pitkästä aikaa, mutta niitä kovia pakkasia en kyllä kaipaa. Minäkin kävin jemmaamassa viikon ruoat ettei tarvitse pakkasilla lähteä rollaattorilla kahden kilometrin päähän kauppaan. Auto olis hyvä omistaa näin talvella.
  Saas nähdä mitä se yksi hullu ukko vielä keksii, onneksi asuu aika kaukana Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtahan tämä talvi on ohi, enää kolmisen kuukautta, toivottavasti! Jalkaisin minäkin yleensä parin kilsan kauppareissut (reppu selässä) teen, että vähän tulisi oltua ulkona. Mutta totta on myös se, että auto on hyvä olemassa, varsinkin marja- ja sienijahdeissa. Hullu on aina hullu on aina hullu on aina hullu...

   Poista
 2. Ja minä meinasin päätyä Lappiin asumaan, kun äiti ja isä miettivät sinne takaisin muuttoa ja yksi syy oli peruskoulu! Ei muutettu.
  Lunta on ja tuntikaupalla kolattu.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä päädyin opintovelkaisena ensimmäiseen vakivirkaani Lappiin sen vuoksi, koska siellä maksettiin palkkaan 28% Lapin lisää. Tykkäsin kyllä työstäni siellä(kin), koska isot ja pienet ihmiset olivat oikein mukavia. Ei edes se, että yhtenä vuonna luokassani oli 38 5-luokkalaista tuntunut pahalta. Peruskoulu on hyvä asia, jos raamit ovat kunnossa, sekä kotona että koulussa. Samoin kannatan tätä tulevaa hanketta samoilla ajatuksilla raameista, mutta vaikeuksia tulee olemaan huomattavasti enemmän kuin silloin aikoinaan. Olet siis harrastanut hyötyliikuntaa! Hyvä sinä - ja lumi.

   Poista
 3. Komea kuorrutus lumesta. Kolaamistakin on, mutta voinnin mukaan se on vain loistavaa hyötyliikuntaa, eikä ole pomo selän takana hoputtamassa. Toivottavasti labrasi ovat ok ja sinä kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä valkoisuudesta kyllä nautin, pakkasta en kaipaa enempää. Eipä silti, olihan yhtenä talvena -50 ja jotain päälle! Uskoisin tulosten olevan niin hyviä kuin tämän ikäisellä ´perusterveellä´voi olla.

   Poista
 4. Ihanaa lunta, nyt olisin mielelläni lumisessa maisemassa sillä tämä kuukauden kestänyt epänormaali talvilämpö alkaa jo kyllästyttää.
  Hienoa että sait ajan, ja itse vielä.Minä tilasin ajan lääkäriltäni , ja pyydän samalla lähetettä kokeisiin, sillä kerran vuodessa on ihan pakko tietää mitä ne putkilot sanovat.Toivottavasti sinun labratuloksesi ovat ok.,
  Suomen koulujärjestelmä on kyllä ihan parasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä kaipaat lunta ja minä aurinkoa! Tottai kai minua kiinnostaa, mitä kokeet näyttävät - ainakin näin viiden vuoden välein.
   Suomen koululaitos tähtää hyvään, kunhan vain ne raamit on kunnossa.

   Poista
 5. Aurinkohan paistaa niin kauniisti, jos sitä pariakymmentä pakkasastetta ei huomioi.
  Isä kävi Lapin perukoilla katakeetan pitämää kiertokoulua muutaman viikon, hyvin oppi. Aika hurja hyppy Suomen elintasossa viimeisen sadan vuoden aikana ja paljolti koulutuksen ansiosta.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisältä katsoen ilma oli koko päivän kuin morsian, kipakka sellainen! Minun isäni kulki lapsena kerjuulla, eikä äitini perheessä aina ollut kaikille talvella kenkiä kouluun kävelyä varten. Molemmat saivat kuitenkin käydä muutaman vuoden koulua ja olivat kumpikin lahjakkaita. Onneksi tänä päivänä elintaso on erilainen ja koulutusta tarjotaan kaikille. Maailma vaan on muuttunut monimutkaiseksi. Pidetään peukkuja!

   Poista