tiistai 5. tammikuuta 2021

Auringonpistos-vaara

Ihan jännittää, sainko tänään auringonpistoksen! Toisaalta, onneksi keltainen mollukka ymmärsi näkyä vain pienen tovin ja senkin melkoisen harson takaa. Eipä ole tarvinnut kuukauteen pelätä aurinkoa. Huomiseksi uhkaa taas näkyä! Huiii! Se nousee 9.43 ja laskee 15.10, siis 5h27min varottavaa aikaa.Täytyy kait kaivaa aurinkolasit, -rasvat ja hellehattu esille. Uikkarithan minulla on jo käytössä, avannossa.
Kävin tänään tukanleikkuussa ja samalla täydentämässä lähdevesivarastoja. Vaikka kodin hanoista tulee ihan hyvää vettä, ei ole lähdeveden voittanutta.
Minulle on kehittynyt ihan omanlainen systeemi, jotta (Lidlin)mehupullot pysyvät autossa pystyssä: pullojen pahvikehikot kassiin ja kuusi pulloa aina kehikkoon. Siinä se. Nyt on taas 18 litraa juoma- ja kahvivettä.

Talvi tulla tupsahti oikein kunnon pakkasen kera. 12 astetta tänään. Mutta koska ilma on kuivaa ja tyyntä, ei kylmyys tunnu ollenkaan hassummalta. Tohtorilassa vesi on nollan kieppeillä.

Niin se korona löysi sitten Keuruullekin. Kuusi tapausta eiliseen mennessä. Tietokohan tästä vihulaisen läheisyydestä on aiheuttanut sen, että kaupoissa ei enää juuri ole maskitonta asiakasta, vaikkei mitään maskipakkoa olekaan, ainakaan vielä. Toivottavasti rokotukset pian saadaan olkavarteen. Hidasta tuntuu kiire olevan. Ei auta kun pysyä kotona.

No, onneksi 'karanteenissa' on edes telkkari. Montalbano on nyt ollut seuranani kuuden viikon aikana. Joitakin osia olen  uudelleenkatsonut kolme kertaa ja olen nyt vakuuttunut siitä, että komissarion uimisia leikataan ja liimataan aina tarpeen mukaan. Ai mistä tiedän? No tuosta oikealla olevasta rakennuksesta. Jos uimakohtauksissa näkyy nuo parvekkeet, kuvaukset ovat vanhoja.

Näissä uusimmissa jaksoissa ei parvekkeita enää ole. MOT

Ajattelin, etten enää puutu oranssitukan toilailuihin, mutta pakkohan se on: Ei ole kaikki muumit hänellä kotona, tai oikeastaan, ei siellä tunnu olevan enää yhtään muumia kotosalla. Pakoon ovat juosseet. Anteeksi ilkeyteni.

10 kommenttia:

 1. Eikös ole kiva kun aurinkokon välillä pilkottaa:)
  Ja tosi nättejä maskeja olet tehtaillut.
  Tänne on tulossa tosi tiukka lockdown, vaikka oikeastaan lockdown alkoi joulun alla, mutta se ei olekaan tarpeeksi tiukka,niin että nyt sitten mahdollisimman tiukka. Toivottattavasti tilanne pian muuttuu niin että sinäkin saat rokotteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OLISI kiva, muttei tänäänkään luvattua keltaista mollukkaa ole näkynyt! Nuo maskit on kyllä jälkipolven tekemiä, Niitä säilytän muistona. Käytän noita kaupan kertakäyttömaskeja, koska en viitsi ruveta keittämisrumbaan. Teillä uutisten mukaan rokotetaan eniten maailmassa. Sinä saat kohta tehostepiikin. Onko ollut mitään sivuvaikutuksia? Suomi on asukasluvultaab niin harva maa, että tartuntavaara täällä on pienempi kuin Euroopassa yleensä. Silti toivon rokotusten auttavan ulos tästä tilanteesta. Tsemppiä sinnekin.


   Poista
  2. Mutta hienoja maskeja kuitenkin. En saanut mitään oireita,paitsi pientä väsymystä samana iltana, joka meni pian ohi. Täällä on todellakin rokotettu eniten,mutta nyt sille tuli stop sillä ei tietoa seuraavista rokote.eristä eli milloin saadaan ja paljonko, ja pitää varmistaa että jo rokotuksen saaneet saavat sen toisen erän. Eli se että rokotetaan eniten maailmassa tuli ja meni...

   Poista
  3. Kovin tuntuu ailahtelevaiselta tuo rokotteiden saaminen sinnekin. Miksiköhän? Onneksi EU hyväksyi nyt toisenkin rokotteen. Kuinkahan pitkälle se auttaa?

   Poista
 2. Mitenkähän sinun mahtaa käydä, jos nyt pistät aurinkolasit maskin lisäksi mennessäsi kauppaan? Kevätauringon aikaan täytyy varmaan niin tehdäkin ja varautua, että pankissa asioidessa joutuu riisumaan rekvisiitan pois.
  Lähdevesi itse otettuna lähteestä on parasta. Epäluuloisena en pullotettuihin kaupan lähdevesiin usko.
  Pakkanen ja lumi tekee talvea talvemmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole laseille tarvetta, sillä aurinko näkyi vain puolisen tuntia. Ai pankissa, vai. Mihin minä pankissa maskia tartte, tässä netin äärellä kun ne asiat hoituvat. Eikä Alkossakaan enää tartte naamaansa näytellä, kun tuntevat minut, ja toisaalta, kun on taas tipaton aika alkanut. Kaupasta en vettä osta, mieluummin sitten omasta hanasta, jos lähdevesi loppuu. Kaunista nyt on, niin kaunista.

   Poista
 3. Hei Lissu!
  Kuinka ihmeessä sinä pystyt hyppäämään avantoon? En minä vaan pystyisi. En pysty käymään saunassakaan, koska en sen jälkeen tulee saamaan unta koko yönä.
  Meille on luvattu että pandemia saadaan päätökseen juhanukseen mennessä ja jokainen saa alkaa suunnittelemaan kesälomaa.
  Meillä annetaan rokotteet kolmessa eri ryhmässä. Tulen saamaan piikkini tammikuun lopussa tai helmikuun alussa.Toivon että sinäkin saat pian piikisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä avantoon HYPPÄÄ vaan menen takaperin kuin krapu askel kerrallaan ja saunasta minä tykkään, jos se ei ole liian kuuma. Toivotaan tämän pandemian olevan pian ohi. Äsken uutisissa kerrottiin, kuinka ns tavallista flunssaa ei tänä talvena juuri ole ollut. Jospa käsien pesu yms ovat auttaneet siinäkin asiassa.

   Poista
 4. Uskaltaisikohan sitä avantoon, kyllä kai, lumihangessa tuli pyörittyä saunoessa, vielä kun maalla asui.
  Aurinko paistoi aamupäivästä ja nyt olisi pakkasta tehdä vaikka niitä jäälyhtyjä! Ensi viikolla voisi raahata kaikki irtilähtevät matot ja tekstiilit ulos pakkassäähän tuulettumaan, talven suuria iloja.
  Jossain noissa Juutuubin Montalbano-jutuissa mainittiin, että joutuvat säästämään kuluissa, siksi varmaan käyttävät vanhoja pätkiä uusiksi. Tai sitten näyttelijä oli rantakunnossa eikä halua uusia otoksia ;)
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka kerrat avantoon mentäessä vaativat kyllä rohkeutta - ja sydämen terveyttä, mutta paras tohtori aavanto on tähän mennessä ollut. Tänään oli todella kaunis pakkaspäivä. Minä vein pari päivää sitten matot (lasitetulle) parvekkeelle ja lakanat tänään. Mukava pujahtaa sitten illalla viileisiin lakanoihin. Säästäsyistä myös Livian osaan valittiin italialainen näyttelijä. Tuo rantakunto-juttu sai hymyn ihan korviin asti. Terävä havainto, Helena.

   Poista