torstai 31. joulukuuta 2020

Kummallinen vuosi

Suunnitelmien mukaan minun pitäisi olla nyt Teneriffalla...


... ja piipahtamassa naapurisaarella, La Palmalla...


... tai Lanzarotella...

MUTTA MUTTA MUTTA

26.02.2020 kielsi minulta - ja muilta ikä(viltä)-ihmisiltä lähes kaiken kirppuilun, siis ihmisilmoille uskaltautumisen. Tuona päivänä maamme pääministeri kielsi melkein kaiken matkustelun. Jälkeen päinhän hän vain SUOSITTELI, mutta kyllä ainakin minä tunsin olevani vanki omassa kodissani. Jos jälkikasvu ei olisi juuttunut seurakseni, en tiedä, miten olisin selvinnyt. 

Onneksi tuli kesä.Tuntui kuin kurja kevätkaranteeni olisi ollut ja mennyt. Elämä oli lähes entisensä, mutta passin pidin visusti laatikossa. 
Kesän ja syksyn parasta antia oli luonnon saalistusretket. 

Säiden kylmetessä vipinää elämään toi US. Eikä se vipinän aiheuttaja vieläkään ole luovuttanut. Vielä kolmisen viikkoa amerikkalaiset ystäväni saavat jännittää, mitä kummallista eräs saa aikaan. Voi herran pieksut.


Telkkari on viime aikoina ollut joka päiväinen seurustelukumppani, koska kesälomalta palannut kurjalainen on taas levitellyt viruksiaan jopa muunneltuina ympäri maailmaa ja perunnut monta sosiaalista asiaa, esimerkkinä paavin jouluinen puhe Vatikaanin Pietarinkirkossa. Normaalisti sisällä on ollut noin 10 000 seuraajaa, nyt vain pari sataa Vatikaanin omaa henkilökuntaa. Piazza kirkon edessä samaan aikaan oli TYHJÄ.


Sataa  vettä, sataa lunta, sataa jäistä lumivettä ... Lämpömittari sahaa nollan molemmin puolin. 

Kummalinen vuosi on lopuillaan. Kaikella tapaa kummallinen. Onneksi rokotukset ovat alkaneet. En ottanut flunssarokotetta, tai oikeastaa ne loppuivat täältä, ennen kuin minun vuoroni olisi ollut, mutta koronapiikit haluan. Haluan palata normaaliin, tai ainakin suhteellisen normaaliin. Passikin täytyy uusia ihan alkuvuodesta.

On tämä vuosi tuonut paljon mukavaakin, mutta siitä sitten ensi vuonna. Kaikille oikein rauhallista vuoden vaihtumista - telkkarin ääressä.

Very happy new year all my friends in the US, Australia and Malta.

Ja ennen kaikkea Feliz navidad y prospero ano nuevo sinne Teneriffalle - La Palmalle.


8 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta!
  Mauno Koivistoa lainaten:
  Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin!
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aamoin, Helena! Oletetaan vaan, tai toisin sanoen: Kyllä tämä tästä!

   Poista
 2. Kyllä on harmi ettet päässyt Teneriffalle, mutta toivottavasti tulevana vuonna. Ihana Tenerife, pari kertaa olin siellä just jouluisin , kun poika oli pieni. Oli kiva viettää siellä joulua ja uutta vuotta.
  Ja kesällä teillä oli ihania luonnon herkkuja:)
  Toivotaan ettei se Trumpelo nyt tee kiusakseen jotain ikävää ennen poislähtöään...
  Hyvää uutta vuotta Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teneriffa samoin kuin La Palma ja Lanzarote ovat todellakin paratiiseja, mutta kesää Suomessa ei voita mikään. Eiköhän USn republikaanit jo ymmärrä yrittää estää kaikki suurimmat tuhotyöt. Oikein hyvää uutta vuotta sinnekin, Jael.

   Poista
 3. Harmi ettet päässyt lähtemään. Meidän Omanin matka jäi myös koronan takia. Kesällä oli meillä vähemmän tartuntoja, mutta me ei täällä pystytty kuitenkaan rentoutumaan. Ollaan nyt oltu 10 kuukautta yhtäjaksoisesti karanteenissa. Harvemmin ja harvemennin tulee käytyä ulkona. Ajan kulkukin on mennyt sekaisin.

  Nykyään on lähes 9000 uutta tartuntaa joka päivä, mutta Tukholmassa ei enää kovinkaan paljoa. Noin 89 000 tartuntaa menneen kahden viikon sisällä koko maassa. Suomessa näkyy olleen koko pandemian ajalla vain 35 858 tartuntaa.Ero on valtava!

  Ruotsissa aon kuolleita jo 8700. Juuri nyt kello 18 soittivat kaikki tuomiokirkot kellojaan koronaan kuolleiden muistolle.

  Me käytiin Gran Ganarialla muutaman kerran lasten takia kesäisin noin 23 vuotta sitten. Ei siellä ollut sen kuumenpaa kuin talvisinkaan, mutta paljon vähemmin väkeä. Kerran oltiin miehen kanssa joulun ja uudenvuoden aikaan Lanzarotessa jotain noin 35 vuotta sitten. Silloin tursimi oli vielä alkutekijöissä Lanzarotella.

  Ensin pannaan terveys kuntoon ja sitten taas lähdetään matkoille. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on tosiaan kurja tilanne, paljon kurjempi kuin täällä. Mutta kyllä tämä tästä selviää, ja sitten voi taas liikkua kotia kauemmaksi. Gott Nytt År!

   Poista
 4. Ihan ekaksi kiitos joukutervehdyksestä! yllätyin kivasti.
  Nyt toivotan sinulle hyvää tämän alkaneen vuoden jatkumista. Kyllä kai koronakin joutuu luovuttamaan rokotusten edessä.
  Saatan( ehkä vähänvainkuitenkin) kuvitella, miten te matkustusinnokkaat kaipaatte reissuun. Ikävää tietenkin on, ettei se ole ollut mahdollista, mutta koronakin loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postipukki tietää sinun olinpaikkkasi. Minun matkustusintoni taustalla on ihan erityinen syy, ja siksipä passin uusiminen on taas ajankohtainen - koronasta huolimatta. Toivotan sinne porojen kavereille luontokaunista alkanutta vuotta!

   Poista