maanantai 25. tammikuuta 2021

Terävyyttä

Terävä tyyppi, kainaloista ainakin. Minun rakas saunatakki sen osoittaa. Hankin takin esihistoriallisena aikana Tallinan torilta. Puhdasta pellavaa. Mutta nyt alkaa takki osin tippua päältä. Vyö kului jo loppuun. Ei siis kestä enää kulutusta.

Eikä ainoastaan kainalot oireile, vaan jopa hartian seutu. Terävät hartiat siis. Vuosi sitten paikkasin yläselän, mutta nyt jo paikkauksen reunamat reikääntyy. Onneksi minulla on toinen pellavapyyhkeistä tekemäni saunatakki, joten tämä virolainen aarre voi vähän levätä ja odotella, jatkanko paikkailua vai en.

Vaatetus on muutenkin nyt retuperällä: samat vaatteet aina päällä. Joo, kyllä niitä pestäänkin, mutta ei ole mitään tarvetta kotona vaatteilla koreilla, eikä kyläilyjä suositella.

Terävyyttä olen nyt tarvinnut ihan tämän blogin kanssa. Joku sitkeä tyyppi lähestyi muutamalla kommentilla enkuksi. Mutta koska en ollenkaan innostunut hänen lähestymisestään, halusin poistaa kommentit. Se ei kuitenkaan onnistunut ensin ollenkaan, koska vanha systeemi kommentin poistoon oli häipynyt. Kokeilin kaikkia mahdollisia keinoja, kunnes huomasin, että sivupalkissa on hyvin helppo työkalu, ja hupsista, sinne avaruuden tuuliin kommentit häipyivät.

Niin häipyivät myös he kohti Floridaa. Bye!


Lidlin hävikkilaatikon viimeiset antimet puhdistin uunipannulle. Öljyä, suolaa ja timjamia ja taas oli herkkua salaattiin, pastan joukkoon tai vain ihan naposteluun. Viikon verran laatikollinen riitti. Kun tänään menin toivorikkaana aamulla kauppaan, kaikki laatikot oli jo viety. Onneksi tämän ajan herkkuja - veriappelsiineja - on taas tarjolla, ihan kohtuuhintaan.

 
 
Tämä nettimaailma löytää kyllä monenlaisia kytköksiä. Muutama postaus sitten viittasin Isä Matteoon ja Gubbioon. (Kuva kesäisestä Gubbiosta) Nyt olen saanut kännykkään uutisia milloin Gubbioon rakennetusta bensa-asemasta milloin jostain paikallisesta tärkeästä, minulle oudosta ihmisestä. Äsken telkussa kerrottiin, kuinka Google on nyt nimetty maailman vaarallisemmaksi yhtiöksi. Täytyypä perehtyä asiaan.

7 kommenttia:

 1. Kauniita kuvioita vaatteessa, harmi että on niin kulunut jo. Mulla menee kaikki epäilyttävät kommentit sähköpostiin, jonka kautta merkitsen ne roskaposteiksi, ei onneksi näy blogeissa.
  Nam, herkkuja hävikkilaatikosta. En kyllä ymmärrä miksi Google on nimetty vaarallisimmaksi yhtiöksi, ehkä koska heillä niin paljon tietoa, mutta minä en osaisi olla ilman Googlea, Chromea, Gmailiä, ym. ym.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo paikka tuohon talliin on leikattu jostain sisustuskankaasta! Nyt on taas tuo vanha Poista-vaihtoehto tullut takaisin esim sinun kommentisi alle??? Ohjelmassa puhuttiin myös vallasta, eli siitä, kuinka Googlella on liian suuri valta-asema, ja liiallinen valta ei koskaan ole hyvä asia, vai mitä?

   Poista
  2. ... siis paikka takkiin, ei talliin...

   Poista
 2. Se vaan on suosikkivaatteen ominaisuus, että kuluu puhki. Niin kävi minunkin jameksille.
  Ihan sama herkuille, joita on haalinut pakastimeensa. Ennen pitkää ja monesti just yllättäen ne loppuvat.

  VastaaPoista
 3. Tieto on valtaa ja kuukle tietää paljon meistä kaikista. Vaikka ei olisikaan foliohattu päässä, niin ei voi olla huolestumatta, kaikki on olevinaan niin turvallista, kunnes ei sitten olekaan. Itse käytän kohtuuttoman paljon aikaa naputtelemalla pois kaikki seurannat ja kohdistetut mainonnat. En pidä siitä, että täytyy rekisteröityä joka palveluun ja antaa vielä puhelinnumero kaupan päälle. En menetä yöuniani, mutta saarnaan asiasta kyllästymiseen asti. Luin joskus, että kmaili tallentaa mitä ostoksia olet tehnyt ja totta, sieltä löytyi lista tavaroista, joita olin tilannut englanninkielisistä nettikaupoista. Lähdenpä tästä kohta ostamaan ruokaa nettikaupasta, joka tallentaa viideksi vuodeksi tiedot. Onhan se hyvä, että takuukuitit säilyvät ja saan alennusta, mutta pitääkö niiden tallentaa tieto, että joku taloudessa syö hookoonsinistä, katkarapuja ja paljon kermaa -kissa? sovitaan, että se on kissa. Entäs kohdennetut uutiset? Jos olen jostain asiasta jotain mieltä, luen aiheeseen liittyviä juttuja ja saan lisää samaan aihepiiriin liittyviä uutisia ja samaa mieltä olevien ihmisten kommentteja ja kohta uskon, että koko maailma on sitä mieltä, ettei ilmastonmuutosta ole tai rokotteet ovat vaarallisia. Sehän se vasta vaarallista olisikin. Ainakin jos olisi jonkin maan valtionpäämies ja katsoisi vain tietyn kanavan uutisia ja kaikki ympärillä sanoisivat, että jes söör, olette oikeassa. Siksi Julius Caesarillakin oli voitonparaatissa mukana mies, joka sanoi kansan hurratessa, että sinäkin olet vain kuolevainen. Tai Fauci ei eronnut, koska piknikillä pitää olla yksi hajunäätä mukana.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mainonta on muuttunut ovelan pakolliseksi ja tieto on siinäkin suhteessa valtaa. Ragusanews tiesi lähettää minulle uutisen siitä, että vihon viimeinen Montalbano -jakso lähetetään Rain ykköskanavalla 8.3. 21! Kiitos tiedosta! Monipuolinen informaatiokasvatus olisi tarpeellista itse kullekin, myös niille valtiotyypeille, jotka eivät lue, eivät kuuntele,eivät usko... siis mahdoton ja pelottava kuva tämän hetken itseriittoisuudesta. HÖH!

   Poista