maanantai 15. kesäkuuta 2020

Kesän viettoa

Kesä ja maton pesu! Uimalan rannan läheisyyteen kaupunki on järjestänyt upean matonpesupaikan. Ei, pesuvedet eivät mene järveen, vaan suodattuvat jätevesiverkostoon. Mäntysuopa ja juuriharja kuuluvat asiaan. Tuttu tuoksu viipyilee puhtaissa matoissa muutaman päivän. Onneksi minulla ei ole pitkiä mattoja, vaan pieniä pätkiä, joten pesu on vain mukava pieni puuha, jonka jälkeen voi vaikka pulahtaa uimaan.

Siirtelypuutarhassani on nyt timantteja, timanttikukkia, jotka nukkuvat öisin supussa ja leväyttävät teriönsä auringon ihailtavaksi. Olen koko alkukesän metsästänyt auringonkukan taimia, mutta niitä ei Keuruulla ole missään alan kaupassa. Onneksi löysin näitä timantteja. Hyvin korvaavat auringonkukat.

Ystävän kesämökin yksi omppupuista leväytti todellisen kukkaloiston ihailtavaksi. Toivottavasti pörriäisetkin löysivät kukkien luo. Siskon pihan kirsikkapuuta yritin itse hieman auttaa ja ravistella oksia siitepölyn leviämiseksi. Autoinko asiaa, se selviää sitten syksymmällä. Nyt kaivataan vain sadetta, sadetta ja sadetta. Mutta kohtuudella.

Jotta en ihan yksin joisi päiväkahvia, olen nyt melkein joka päivä istahtanut sataman rantakahvilan terassille  lukemaan päivän lehtiä ja juomaan hyvät kahvit. Tosin edelleen täytyy noudattaa turvavälejä jne jne jne. Tänä aamuna telkkarin pääuutisissa kerrottiin, kuinka Italiassa yökerhojen portsarit joutuvat huolehtimaan, että turvavälejä noudatetaan TANSSILATTIALLA. Voi portsariparat! Olisipa mukava tietää, millaisia keinoja he käyttävät.

Telkkarissamme on kaksi kilpailevaa kanavaa, TV 1 ja Mainos-TV. Äsken surffailin molemmilla, koska halusin tietää, mistä ne samalla kellon lyömällä uutisoisivat. TV 1 puhui ikuisuusasiasta eli sotesta (sosiaali- ja terveysuudistuksesta), ja Mainos-TV haastatteli Miss Suomi -kandidaatteja asioista maan ja taivaan välillä. Hyvin usein käännän Yle Teema -kanavalle, kun koronaa tai mainoksia alkaa tulla korvista ulos.

8 kommenttia:

 1. Kesä, mäntysuopan tuoksu ja puhtaat matot kuuluvat yhteen..:)

  VastaaPoista
 2. Ah se ihana tuoksu mikä tulee kun pesee mattoja laiturilla. Hyvä etteivät vedet mene järveen vaan sinne minne pitääkin mennä. Mukavaa kesäistä viikkoa sinulle Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan aika hyvin luonnosta osataan jo pitää huolta. Mukavaa viikkoa sinnekin, Välimeren itäiselle rannalle.

   Poista
 3. Mäntysuovan tuoksuiset matot ovat täyttä kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä yksi pieni pätkä pestävänä. Voisin aloittaa vaikka pesukierroksen uudestaan. Olisiko se liioittelua?

   Poista
 4. Mattopyykille olis pakko päästä, on se niin mukavaa puuhaa kesäkuumalla. En vaan tiedä jaksanko lähteä rollaattorilla raahaamaan isoja mattoja 2.5 km päähän. Nyt sais kyllä olla oma auto (ja ajokortti) ;)
  Haluaisimpa nähdä miten portsarit Italiassa hommansa hoitaa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo mattopuuha tämmöisillä helteillä kovin terveellistä meille ikäville ihmisille taida ollakaan. Onneksi minulla pisin matto on vain noin metrin pätkä. Tuon Italian homman minäkin haluaisin nähdä, en livenä vaan telkkarista, sillä kyllä siellä koronakin tykkää liikuskella.

   Poista