tiistai 9. kesäkuuta 2020

Missä pörriäiset

Siskon pihan kirsikkapuu odottelee pörriäisiä. Jätin voikukatkin rauhaan. Vain lentoon valmiit haivennelliset nypin irti. Silti puussa ei näy pörriäisen pörriäistä, mutta auta armias, kun tulee ilta, iniseviä, pistäviä ilkimyksiä on ilma sakeanaan. Eikä ne suinkaan kirsikan kukista välitä, vaan iskevät aseensa suoraan minuun. Onneksi asun kolmannessa kerroksessa (jos alin kerroskin lasketaan), eikä inisijät sinne juuri eksy. 

Parvekkeen amppelimansikkaa täytyy auttaa leikkimällä itse pölyttäjää, ja satoa alkaa kypsyä.

Jälkikasvu pääsi vihdoin kotiinsa saapasmaahan. Kovin näyttää Fiumicinon kentän juna-asema hiljaiselta. Hiljaiselta tuntuu nyt täälläkin. Ilman jälkikasvua viimeiset korona-kuukaudet olisivat olleet tosi tyrpeelliset. Toivottavasti saapasmaassakin elämä palautuu edes lähelle normaalia.

6 kommenttia:

 1. Täällä kaupungissa ei ole pörriäisiä, ei edes kärpäsiä. Mikä onni teillä, joilla on kaikenlaisia herkkuja omassa maassa. Toivotaan Italiaan uutta alkua elämälle.
  Meillä ei ole omaa pihaa, ja kukkia on melko vähän nykyään, kun emäntä ei viitsi niitä oikein hoidella. Muuten alkaa tilanne täälläkin rauhoittua. Ruotsalaiset ei pääse ulkomaille, mutta onhan täällä tilaa viettää kesälomaa. On saaristoa ja uimarantoja joka lähtöön. Me ollaan ainakin ensi alkuun kotona. Ehkä syksymmällä sitten voidaan lähteä seikkailemaan taas jollekin suunnalle. Tyttären kissa tulee tänne meidän seuraksi juhanneuksen jälkeen, kun tytär matkustaa Malmöseen kesälomalle.
  Oiken hyvää ja rattoisaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä maaseudulla asuminen alkaa olla luksusta. Varsinkin jos omaa edes pienen maapläntin. Siirtolapuutarha olisi edes pieni onni! Minulle kaikenlaiset kasvit ovat hyvin tärkeitä, siksipä pikkuinen parvekkeni on kuulema kuin kasvihuone. Tänään hankin sinne kolme timanttikukkaa toivien niiden keltaisten kukkien houkuttelevan pörriäisiä. Ja jos jostain löydän leppäkertun, haluan sen lemmikikseni! Ei täälläkään suositella ulkomaille matkustelua, eikä ainakaan Ruotsiin. Teillä taitaa olla siellä koronan hoidossa hieman mietittävää. Mutta niin kuin siellä, niin täälläkin on oma maa auki taivasta myöten. Itse en vielä ole suunnitellut mitään matkoja, sillä tulossa on toivottavasti hyvä marja- ja sieniaika. Ha det en verkligen bra och skön sommar!

   Poista
 2. Ei pörriäiset tykkää helteestä. Lähtevät liikkeellä päivän viilennyttyä.
  Meillä ei vielä ole haittaa ötököistä. Pölytyshommaa niille kyllä on, sillä mustikka ja hilla kukassa.
  Tuntuu hyvälle, että korona on laantumassa, varovaisia saadaan silti olla yhä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät tykkää ei, paitsi hyttyset! Systerin pihassa niitä on aamulla, hieman enemmän päivällä ja sietämättömän paljon illemmalla. Minäkin niin odotan mustikka- ja lakka-aikaa, plus sieni- ja puolukka-aikaa. Nam!!! Ollaan varovaisia, ja nautitaan silti kesästä.

   Poista
 3. Missäköhän pörriäiset piilottelevat... Itikat ovat kyllä inhottavia ,vielä en ole nyt kesällä niihin törmännyt, paitsi taisi joku itikka pistää käteen koska siihen nousi kutiseva pieni patti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään löusin jopa leppäkertun! Mutta saapas nähdä syksymmällä, tuleeko satoa esm mustikoista, jotka parhaillaan ovat kukassa. Tämä hirmu helle taitaa verottaa tuloksia. Kaikki itikat tykkävät minusta, ja nyt sitten lääkitään liikoja lähentelypistoja. Kerran saapasmaassa sain erittäin pahan reaktion jonkun öttiöisen pistoista, enkä oikein pystynyt olemaan kuin seisovillaan suihkun alla, koska joka paikka oli täynnä polttavia ja kutisevia patteja.

   Poista