keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Tykkään


Minä sitten tykkään kivistä, pikkuisista ja isommista. Tässä lasikulhossa on La Palman tulisesta historiasta kertovaa laavamateriaalia: kaksi ´raakaa´kiveä, joita vesi ei vielä ole hionnut. Iso, veden pyöristämä huokoinen kivi on hyvä alusta pikkuiselle tulivuoren muotoiselle simpukalle. Pohjalla on mustaa laavahiekkaa. Kaikkea vartioi Puntagordan markkinoilta ostamani, maalatusta laavahiekasta tehty gecco, La Palman tunnuslisko. Asuntomme seinillä niitä vilisi, varsinkin iltaisin valojen syttyessä.


La Palman rantahiekka oli yleensä mustaa, mutta etelässä, lähellä Salinasin suolafarmia, löytyi myös aivan valkoista hiekkaa. Sekoitin niistä maata agave-kasveja varten. Ruukkuina on tekemäni ragu-kupit. Nuo pikkuiset simpukankuoret halusin mukaani yhdestä ravintolasta. Sisus ei ollut kovin kummoisen makuista, ei sinisimpukoiden veroista.


Puntagordan markkinoilta ostin myös tuon kultaisen heiluvan katseenvangitsijan. Yritin äsken kuvata sitä tuota olohuoneen ikkunaa vasten. En onnistunut.

Tämä kuva on La Palman saarelta. Tuolla kaukana häämöttää Teneriffan saari ja sen korkein kohta, Teiden tulivuori. Sinne olisi matka toukokuun alussa. Saa nyt nähdä...

Kaikista (Suomenkin) apteekeista ja niiden tukuista hengityssuojat on lopussa. Sain tuttavalta yhden malliksi, ostin kaupasta kertakäyttölakanaa ja pistin maskitehtaan pystyyn. Eilen telkussa näytettiin, kuinka Milanossa kaupustelijat pyysivät normaalisti yhden sentin maksavasta suojasta jopa 10 euroa. Kauppa se on joka kannattaa! En silti aio hädällä tienata.

Ennen Teneriffaa pitäisi piipahtaa saapasmaan kautta Maltalla, missä tämä pitsikivi on tehty (kuva löytyy Maltan postauksista). Katsotaan nyt, mitä tuo korona-virus saa aikaan ...

14 kommenttia:

 1. Kiviä tulee kerättyä aina matkoilla, halpoja matkamuistoja. Minulla on ihan Etnan kraaterin reunalta poimittuja mustia ja punaisia laavakiviä aarteinani. Nykyäänhän sinne kraaterinreunalle ei enää kai päästetäkkään, mutta aikoinaan paikallisen pojan kanssa sinne kiivettiin.
  Kanariansaarilla en ole koskaan käynyt, eikä kovasti halutakkaan. Mutta Tiibet, se on minun päivä-unelmieni kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sardinia on alkanut sakottaa niitä matkailijoita, jotka pakkaavat laukkuihinsa rantojen upeita kiviä! Kun kävimme vuonna 2007 Egyptissä, siellä uhkailtiin matkailijoita jopa vankilalla. Minun ennakkokuvitelmani Kanariasta ovat heittäneet ihan häränpyllyä.

   Poista
  2. Sama on Turkissa, sieltä ei enää saa tuoda kiviä. Muutaman pienen kyllä aina salakuljetan korujen seassa ;)

   Poista
  3. Kyllä minäkin Egyptissä onnea uhmailin: nyt on vaaleaa hiekkaa pyramidien luota, punertavaa Assuainin padolta ja valkoista Punaisen merenrannalta. Jälkipolvi kyllä uhkasi, ettei tule minua vankilaan katsomaan.

   Poista
 2. Me on pyöritty Napolin lahdella ja tultiin Tukholmaan tammikuussa. On varattu kahden viikon matka pääsiäisen tienoilla Omaniin, mutta se on näillä näkymin pakko perua. Coronovrus ehti meitä ennen. Piti matkustaa Dohan kautta, mutta meikäläinen oikeastaan boikotoi Quataria, mutta kun heidän lennot ovat parhaat, nopeimmat ja halvimmat. Kaksi kertaa päivässä pääsee lähtemään Tukholmasta Dohaan ja siellä on nopea vaihto Muscatiin. Päätettiin että katsotaan syksyyn ja jäädään tänne Pohjolaan vartomaan parempia aikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa nyt teidänkin upeisiin matkasuunnitelmiin tulla muutoksia. Harmi. Toivottavasti joskus saadaan lukea teidän matkoistanne Arabimaailmaan.

   Poista
  2. Me on käyty Omanissa aikaisemminkin jo ja tunnetaan se. Oman on erilainen kuin muut arabimaat tai Arabi Emiraatti. Oman on erittäin kaunis ja erittäin rauhallinen ja kaiken kukkuraksi erittäin turvallinen maa. Siellä sielu lepää.

   Poista
  3. Lisätieto on aina tervetullutta. Kiitos.

   Poista
 3. Tuo pitsikivi taitaakin olla täällä minulla nyt ;)

  VastaaPoista
 4. Ihania kivia, minäkin tykkkään kerätä nättejä kiviä.TOivottavasti korona-pahus ei estä matkaasi Tenerifelle , ja pääset Teidelle kiipeämään.Olin siellä poikani kanssa kun hän oli vielä lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittää, täytyy myöntää. Jos ei tänä keväänä, niin sitten joskus toiste. Eniten jännittää nyt tuo lento saapasmaahan.

   Poista
 5. Kyllä tunnen sinun virkkaustaitosi. Olenb saanut pisikiven ja virkatut kämmekkäät? En just nyt mitä nimeä niistä käytit, mutta käytössä any way edelleen.
  Itse en aikanani kun jossain vielä kävin tuonut reissuilta mitään, tosin kerran Jäämerestä keräilin simpukankuoria ja nyt en tiedä, mitä tehdä niille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Härpäkkeiksi niitä kämmekkäitä yleensä kutsun, kämmenpuoltahan ne eivät suojaa! Kun aikasi niitä simpukankuoria katselet, niin kyllä ne itse kertovat, miksi haluavat tulla! Ehkä haluavat vain olla muistona sellaisinaan.

   Poista