maanantai 24. helmikuuta 2020

Ajan kuluksi

Uusin löytöni käsityörintamalla on korkkikangas. Keuruun ainoa kankaita myyvä kauppa ei sitä tuntenut, mutta onhan netti. Toinen tarvike, mitä täältä ei löytynyt oli lyhyt vetoketju. Silloin muistin, kuinka Tiltaltti (paikallinen ex-askartelukauppa) aikoinaan möi loppuja tarvikkeita. 10 eurolla sai ahtaa ison muovipussin täyteen kaikkea kaupasta vielä löytyvää, ja kun löysin pussin, siinä oli MONTA lyhyttä vetoketjua. Sitä en tiedä, voiko korkkikangasta pestä, mutta sen tiedän, että sitä on helppo ommella.

Toinen mukava materiaali oli syksyllä vaahteranlehdet, joista pyörittelin ruusuja parvekkeen kanerva-asetelmiin. Kukat ovat edelleen parvekkeella, värit vain laimenneet.

Tätä telkkarin askartelujuttua en vielä ole kokeillut. Ihan turhaahan se olisi ollut, sillä tuotokset olisivat sulaneet alta aika yksikön. Ovat nyt luvanneet hieman kylmempiä ilmoja, joten josko voisin kokeilla: ilmapalloihin vettä ja pallot pakkaseen. Kun vesi on hieman jäätynyt, palloon reikä ja liika vesi pois, ja ei kun pakkasta odottelemaan. Kauniita jäälyhtyjä. Toisaalta, luonnon valo on alkanut lisääntyä, joten taitaapi tämä askarteluhomma jäädä odottelemaan parempia aikoja...

... sillä taas se alkaa. Tehän tiedätte minun intohimoni formuloihin. Sinällään ihan hullua tällaiselle luontoihmiselle, mutta kun kaikkea ei voi järjellä selittää. Toisaalta, jos Kimi ei olisi mukana, intoni voisi laantua. Nyt näyttää kuitenkin siltä, ettei Kimi lopeta ikinä.

***
Tässä hieman jännittää muukin kuin formulat. Kevään matkasuunnitelmiin kun on tullut odottamattomia muuttujia, joista suurin on tuo korona-virus. Saapasmaa on nyt sekaisin. Laittavat pian lentokentätkin kiinni. HÖH!

6 kommenttia:

 1. Hei vaan pitkästä aikaa! Kiitos, kun ilmiannoit itsesi, niin löysin tänne takaisin. Olen kyllä kurkistellut blogiisi välillä, mutta silti pääsit yllättämään.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylläri, ylläri! Olenkin kaivannut viestiäsi.

   Poista
 2. Mitä korkkikankaasta on syntymässä?
  Vaahteranlehtiruususi on oikein sievä. Itsekin tein joskus maailmassa niistä syyskranssin ovelle, kesti niin kauan kun vaihdoin sen jouluisempaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama korkkikankainen penaali-kukkaro on lähtenyt uusille omistajilleen. Täytyypä askarrella vaahterakranssi ensi syksynä. Kiitos vihjeesstä.

   Poista
 3. Onpa nätit nuo vaahteraruusut, olet kyllä niin taitava. Mitä korkkikankaasta tehdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime syksynä oli erittäin kaunis vaahteraruska, ja nuo ruusut on helppotekoisia. Kiitos kehuista. Korkkikankaasta voi tehdä melkein mitä vaan, kasseja, laukkuja, kirjan irtokansia jne...

   Poista