maanantai 2. maaliskuuta 2020

Valkoista, värikästä, jännittävää

No niin. Kolmas kerta se toden sanoo. EHKÄ. Kolmas pakkanen tänä talvena. Jopa lähes 20 astetta pakkasta yöllä ja päivällä upeaakin upeampi auringonpaiste.  Ja kaiken kukkuraksi eilen alkoi sataa LUNTA. Ihan silmiä piti hieraista tänä aamuna. Pari päivää sitten ihmeteltiin vielä naapuripihan vihreätä ruohoa. Toisaalta, pakkaset ovat toistaiseksi ohi. Vihreää löytyy nyt vain kuvista.


Teneriffalla sitä löytyi orkideapuistosta. (Googlaamalla Jardin de orquideas löytyy upeita kuvia) Portilla silmät löysivät Suomen lipun. Kun kysyin, miksi Suomen lippu on isoin kaikista muista esillä roikkuvista lipuista, siihen ei osattu vastata. Ei se mitään, sillä huomion veti puoleensa kukkien upea väriloisto.

Puistossa kerrotaan Agatha Christien kirjoittaneen yhden kirjoistaan, kaukana kotihuolistaan.

Eilen illalla seurasin telkusta toisenlaista paratiisia, suomalais-espanjalaista tuotantoa Espanjan aurinkorannikolta. Kolmessa ensimmäisessä jaksossa on ollut yksi vanhemman naisen murha per jakso. Saa nähdä, millainen vyyhti tapausten takana lopussa selviää. Teknisesti hyvin tehty sarja ja antaa turistiparatiisista toisen laista kuvaa. Tykkään.
 ***
Jännitystä löytyy ihan tästä arkisestakin elämästä: Korona jatkaa uutisissa pysymistä. Pääkaupunkiseudulla nyt yhden koulun oppilaita on karanteerissa. Saa nähdä, miten minun lentolippujen käy...

6 kommenttia:

 1. Oi saitte vihdoinkin talven! Ihanan valkoista.Mutta kumma talvi tosiaankin tällä kertaa. Täällä taas oli paras talvi vuosiin, ja saisi olla niin joka vuosi eli kylmempää ja sateisempaa. Orkideat ovat niin nättejä.Tel Avivin keskuspuistossa on orkideapuisto, en ole vaan ollut siellä vielä. Toivottavasti korona ei pilaa lentojasi. Eikös vähän ole liioiteltu tuon koronan kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi talvi vielä jatkuu täällä keskellä Suomeakin. Muuten talvi minun mielestäni täällä on ollut pimeä ja märkä. Onneksi luonnon valo lisääntyy nyt pitkin loikin. Viihdyin tuolla orkideapuistossa hyvän tovin. Koronasta puhutaan sitä sun tätä ...

   Poista
 2. Mukavaa, että pääsit talven makuun. Toivottavasti saatte valkoisuuden edes muutaman päivän pitääkin.
  Vai lämpimään olet lähdössä. Eiköhän korona ole jo talttumaan päin, kun uhkaavat sitä rokotteellakin.
  Tuota sarjaa ajattelin myös katsoa, ainakin eka jakson. Nyt unohdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon minäkin, vaikka mittari heiluu taas nollan molemmin puolin. Tuo sarja on mielestäni hyvin tehty, ja jämmitys säilyy, vaikka pieniä vihjeitä tulevasta aina saadaankin. Koukuttavaa. Eilen hekottelin Kontion ja Parmaksen hommille.

   Poista
 3. Paratiisi yllätti positiivisesti, tykkäsin muutenkin, että ihmiset näyttivät ikäisiltään eikä liian siloitelluilta.
  Entäs Ferrante? Oletko lukenut kirjoja tai katsonut sarjaa? Katsoin eka jakson Areenalta ja olin koukussa, täytyy varmaan lukea kirjatkin. Paljon kehuttuja ja ymmärrän nyt myöhäisheränneenä miksi. Askarrutti puhuivatko näyttelijät napolilaisittain?
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paratiisi onnistui koukuttamaan minut, vaikka rikossarja onkin. Minä yritin katsoa/lukea Ferrantea. Minuun ei uponnut, enkä osaa selittää miksi ei. Ei vaikka yhdessä tarinassa näytteli minun ihana Montalbanoni so. Luca Zingaretti.

   Poista