torstai 5. maaliskuuta 2020

Päivän antia


Tämä surullisen näköinen flamingo-trio kaipaisi kovasti huolenpitoa. Muistan, kuinka valkoinen Timo Karan Lintufantasia oli, kun se paljastettiin 1989 silloisen työpaikkani pihassa. En muista, että sen puhdistamisesta olisi edes keskusteltu julkisesti. Elävä esimekki saasteiden olemassa olosta.

Keuruun vuonna 1897 valmistuneesta asemarakennuksesta sen sijaan on aina pidetty hyvää huolta. Aikoinaan rakennus äänestittiin Suomen kauneimmaksi. Junamatkailijat eivät enää voi ihastella sitä kuin ulkopuolelta.
Suojelukohteena olevan rakennuksen sisäpuolella on kyllä paljon nähtävää. Sen toteaa täällä viikolla telkussa pyörivässä Huutokauppakeisari-jaksossa Palsanmäetkin tutustuessaan Kosken pariskunnan Keräilyn kätköistä -näyttelyyn. Jos olette kesäaikaan liikkumassa Keski-Suomessa, kannattaa viettää nostalginen tuokio nukkien, astioiden ja vanhojen kauppatavaroiden parissa.

Kummallisin näkemäni ampumahiihtokilpailu Tsekin Nove Mestossa on telkussa parhaillaan lopuillaan. Katsomoissa ei ristinsielua! Korona, korona ja korona! Kolme ohilaukausta ampunuttta Kaisaa ei näytetty missään vaiheessa, mutta Mari Eder onnistui erinomaisesti, melkein palkintopallille.

6 kommenttia:

  1. Se on nyt sinun tehtävä kansalaisaloita flamingojen putsaamisesta jos ei kukaan muu sitä tee. Tai sitten otat kesällä mäntysuopapullon mukaasi ja käyt pesemässä ne itse. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patsas on kolme metriä korkea, joten tartteisin apulaisia. Olen kyllä viestitellyt asiasta ylempänä oleville, mutta toistaiseksi turhaan. Sanonpa vielä uudelleen, että patsas on nyt RUMA.

      Poista
  2. Flamingot pitäisi puhdistaa ehdottomasti ja ilman muuta, jos Keuruulle päädyn, niin käyn tutustumassa vanhaan asemarakennukseen.
    Hiihtokisoissa, minkäänlaisissa ei ole tunnelmaa, kun yleisö puuttuu.
    Ikävä juttu tuo korona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä taas piipahtaa tuolla kaupungintalolla. Kun tulette tänne päin, niin satuttakaa matkanne torstaipäivälle. Silloin, toripäivänä, on mukava lepuuttaa jalkojaan torikahvilassa. Nyt sitten Holmenkollenkin aikoo kisata ilman yleisöä. Mitenkähän sitä valvotaan mitkin metsiä?

      Poista
  3. Flamingot näyttävätkin vähän likaisilta. Mukavaa viikkoa Lissu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flamingot ovat törkyisen vaipan peitossa. Mukavaa viikkoa sinnekin!

      Poista