torstai 5. heinäkuuta 2012

Heinä(kuun) hypistelyjä

Tänään piskuisen kotikaupunkini pääkadulla (n 300 m pitkä/lyhyt) oli paljon hypisteltävää. Torilla saattoi mm seurata taitavat kädet tekemässä perinteistä lautanauhaa, jota kuulemma aikoinaan morsiamet tekivät sulhasilleen hevosten suitsiksi! Kopoti kopoti.

Tiltaltissa hypistelin diskettilehtiöitä. Onneksi en vielä ollut heittänyt roskiin huushollistani löytyneitä vanhoja diskettejä. Vien ne Tiltalttiin mieluummin kuin roskikseen. Tästä lähtien vien kaikki ylimääräiset 'löydökset' ensin Tiltalttiin, ja vasta jos heillä ei tavaralle ole uusiokäyttöä, suuntaan roskikselle.

Tiltaltista hypistelin kassalle asti myös tämän riipuksen, joka on tuunattu vanhoista aurinkolaseista. Vahinko ettei kuvassa näy linssiin tuunattua sydäntä. Mahdottoman hyvä synttärilahja - tuonne noin - aurinkoon.

Kipan (kirjakauppa-posti) ylätasanteella hypistelin Goodis-kaupan antia. Puoti on kaupunkimme uusimpia tulokkaita, ja minulla oli semmoinen ennakkoluulo, että puodissa myytäisiin vain karkkeja, mutta mitä vielä. Sisältä löytyi karkkia totta kait, mutta myös kaikenlaista herkkua Italiasta, Ranskasta ja koti-Suomesta! Ostin mukaani lakritsiteetä! Poiketkaa ihmeessä. (Tässä vaiheessa vannon kautta kiven ja kannon, etten saa mitään bonusta mainostaessani kotikaupunkini pikku putiikkeja. Mutta kun minä haluaisin, ettei kaikki kaupanteko keskittyisi suuriin marketteihin. Varsinkin tuo Tiltaltti saa minut aina haltiotuneeseen hymyyn, sillä kannatan luovaa kierrätystä!)

Väkeä oli liikkeellä ennätysmäärä, olihan sää mitä mainioin. Kunnon kesähelle!

Ihme ja kumma ettei kukaan ollut vilvoittelemassa keskusaukion suihkulähteessä! Muistan erään pikkuisen Johannan, joka kupsahti lähteeseen kävellessään reunuksella. Vuosia, vuosia sitten!

Kaupallisen hypistelun jälkeen pääsin hypistelemään entisten työkavereitteni puutarhan ihanuuksia. Kiitoksia E ja O!

Kotimatkalla en enää ainoastaan hypistellyt vaan pistelin poskeeni kesän ensimmäiset ahomansikat. Mieleeni tulvivat lapsuuden kesät ja valtavat määrät herkullisia ahomansikoita. Ja koko kesän paistoi aurinko!!!

10 kommenttia:

 1. Oli se eilinen tosiaan hieno kesäpäivä! monenmoista fiilistelyä siihen mahtui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin blogistasi(kin), että teillä(kin) oli eilen kaiken kaikkiaan mukava päivä. Toivottavasti tästä päivästä tulee myös hyvä,ilman 'markkinoita'.

   Poista
 2. Terveiset reissulaiselta, joka saapui eilen kotiin. Tänään tiedossa pyykin pesua, pyykin pesua ja pyykin pesua. Kaupassakin täytyy käydä. Sekä lukea kaikki vain matkan aikana pikaisesti silmäillyt blogit. Tutkia mitä muut ovat puuhailleet. Siellä näyttää kesä olevan mallillaan:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lievää matkakummetta olen potenut blogiasi seuratessani! Teillä oli (taas) matatvia kokemuksia täynnä ollut reissu. Kiitos vaan 'oppaalle'. Toisaalta tämä Suomen kesä on semmoinen, ettei minua enää saa täältä kesäisin mihinkään muualle. Eilen oli ensimmäinen hellepäivä ja tästä päivästä on tulossa samanlainen, jos ei vieläkin kuumempi. Täytyy lähteä mattopyykille tuonne uimalan mattotelineelle, ottaa samalla aurinkoa ja polskahtaa lopuksi järveen.

   Poista
 3. Maton pesu onkin ihan parasta kesätyötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä. Marjastamisen ja sienestämisen lisäksi.

   Poista
 4. Hei!
  Minäkin kannatan luovaa kierrätystä ja vinkkinä vaan, että kannattaa pistäytyä Jämsässä Maapaikassa, jos sinnepäin on asiaa. Jotain osviittaa saa paikan sisällöstä heidän nettisivuiltaan Maapaikka.fi mutta se ei ole mitään siihen verrattuna että vierailee siellä ihan paikan päällä...ja saa itselleenkin mahtavia kierrätysideoita, joita Heli (?) auliisti jakaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surffailin tuon Maapaikan sivuilla. Sinnepä täytyy auton nokka kääntää. Kiitos vihjeestä.

   Poista
  2. piipahdin blogissasi, mutta en pystynyt kommentoimaan, miksiköhän. En myöskään nähnyt postauksissasi kuvia, miksiköhän.

   Poista
  3. Vuodatus on tökkinyt jo reilun viikon verran. Ensin meni kuvat ja sitten vielä mahdollisuus yleensä päivittää blogiaan. Just kun on loma ja aikaa... Lupailivat, että loppuviikosta taas pelittää.

   Poista