tiistai 3. heinäkuuta 2012

Saapasmaan ja Suomen eloa

Telkkarissa pyöri Ella Kannisen upea dokumentti saapasmaasta Kaksi pientä elefanttia. Viimeisessä jaksossa Ella tapasi mm Roberto Savianon, mm Camorran kirjoittajan. En ole nyt tarkistanut, näkyykö ohjelma vielä Ylen arkistossa. Jos näkyy, suosittelen. Itse olen nyt lukenut ja katsellut Vieni via con me - julkaisuja. Surullista aineistoa näin keskelle Suomen suvea.

Miksi tämmöistä tässä postauksessa? Siksi kun nyt joka tuutista tulee EU:ta ja sitä. mihin Suomi on sitoutunut/sitoutumassa. Äsken Yle 1:llä haastateltiin mm Pekka Korpista, jolle Suomen ja Italian politiikka on tullut hyvin tutuksi. (Hän on mm kirjoittanut kirjan Mr B:stä!) Kun nyt itsekin olen aika paljon oleskellut saapasmaassa ja seurannut sen maan touhuja, voin allekirjoittaa Korpisen havainnot molemmista 'maistani': suomalaiset ovat kilttejä laskujensa ja verojensa maksajia, kun taas saapasmaassa veronkierto on kansan yleinen hupi ja sankaruuden osoitus. Miten muuten siellä huristelisi paljon  'ferraristeja', joilla ei ole penniäkään verotuloja ilmoitettuna. 'Vain hullu maksaa veroja', oli Mr B:kin motto.  Nykyinen pääministeri Monti on saanut jotain aikaan silläkin saralla, mutta epäilenpä...

Minäkin olen siis hullu! Mutta niin saapasmaassakin kaikki eläkeläiset ja tavalliset palkanmaksajat ovat, koska he eivät itse voi omaan verotukseensa vaikuttaa.

Mutta tällä hullulla on jotain, millä mällätä! Kohta. Ihan pian. Tuolta noin haettuna. Eikä tartte maksaa veroa. Siis en ihan hullu olekaan.

6 kommenttia:

 1. Ekan jakson näin tuosta ohjelmasta ja sitten unohdin sen.Pitää katsoa näkyiskö Areenasta,sillä olisi mielenkiintoista kuunnella Savianoa.Oooh,kantarelleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näet ohjelmaa Areenasta ja/tai toivottavasti se uusitaan pian. Savianon mietteet omasta tulevaisuudestaan sai minut surulliseksi, sillä hänen mielestään Italian kaltaisessa maassa hänellä ei juuri ole tulevaisuutta. Nytkin hänellä on VIISI henkivartijaa koko ajan ja hänen ja hänen koko perheensä täytyy elää 'maan alla'. Mafia on armoton.

   Poista
 2. Mulla meni se viimeinen jakso boksille kun siinä oli Roomasta. :D

  Kanttarellejä! Nyt jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roomaakin näytettiin jonkin verran, vaikka pääpaino olikin haastatteluissa. Jokos olat pakkaillut? Rooma osottaa ... Nuo kantarellit ovat viime kesältä, mutta ihan pian - ihan kohta - keltaista kultaa löytyy tänäkin kesänä. Sateita kyllä on ollut, nyt kaivataan lämmintä, ei kuitenkaan jatkuvaa paahdetta.

   Poista
 3. Mä aattelinkin, että ei kai nyt oikeasti tämän kesän saalista. :)

  Rooman olen jättänyt muhimaan toistaiseksi etten ihan vallan sekoa ja unohda tehdä muita asioita. :D Elokuun alussa ajattelin aloittaa haaveilun tosissaan, tutustua oppaisiin, katsoa ohjelmat ja kysellä lisää vinkkejä tuttavilta. Elokuun vikalla viikolla on sitten reissun aika. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muttsa nyt saalista jo on (18.07.)! Tulossa upea sienisyksy - näillä näkymillä. Mukavia suunnitteluhetkiä vaan. Autan, jos vaan voin.

   Poista