torstai 12. marraskuuta 2009

Tànààn ...

... piti tehdà postaus oliivinkorjuusta, mutta siirràn sen homman seuraavaksi kerraksi, koska tànààn tein kotiseuturetken... ... alkaen kotiovelta. Vuoristokylà on saanut EU:lta rahaa korjata piazza, kappeli ja sen takana oleva postipiazza. Tyòt alkoivat jo kevààllà, mutta nyt on pantu sitten ihan iso pyòrà pyòrimààn.
Autoilla ei nyt ihan ulko-oveni eteen ole asiaa. Eikà ihan postin eteen pààse autolla. Sinne pitàà ihan KAVELLA, tuosta kappelin kulmalta vasemmalle. Alkuasukkailla on nimittàin tapana ajaa autolla niin làhelle asioimisovea kuin mahdollista. (Kuvan valo ja varjo kertoo, ettà tànààn on ollut pitkàstà aikaa aurinkoinen ja kaunis ilma.)
Minulla oli cappuccino-treffit Elenan kanssa naapurikylàssà, Poggio Mirtetossa. Kahvit juotiin ulkona. Samalla sain ruskakuvan plataanipuusta, vaahteran sukulaisesta. Viikon sisàllà tànne on tullut ruska-aika. Kaunista.
Ja koska aurinko hemmotteli, pààtin pitkàstà aikaa ajaa toiseen naapurikylààn, n viiden kilometrin pààssà olevaan Roccanticaan...
... toiselle aamucappuccinolle. Jestas ettà lòytyi ihan uusi cafe, jonka ulkonurkassa olisi voinut istua vaikka kuinka kauan. Vahinko, ettei ollut kàsityòtà mukana. Sinne seuraavana kauniina pàivànà oikein ajan kanssa. Cappuccino oli hyvàà ja edullista, 90 senttià.
Kiersin kujia ja lòysin puun, jota olen tàssà jo etsiskellytkin: khaki. Upea loppuvuoden nàky: lehdetòn khaki tàynnà hedelmià.
Kujien varrella nàkyy paljon nàità puisia 'kukkaruukkuja' tàynnà vuodenajan kaunistajia, syklaameja. Syklaameja on paitsi nàità kasvihuoneissa kasvatettuja myòs teitten varsilla olevia pikkuisia villejà sukulaisia.
Ennen lounasta ajattelin vielà ajaa seuraavaan kylààn, tuolla oikealla n neljàn kilometrin pààssà nàkyvààn Casperiaan. Ajattelin tankata ja tarkistuttaa Kaunottaren òljypuolen. Sporca miseria! sanoi bensa-aseman muuten itse ystàvàllisyys. Suomeksi Per-le! Auton òljymittatikku nàytti òljy finito! Sporca mineria! sanoin minàkin, joka en yleensà milloinkaan kiroile. Kaksi litraa òljyà ja johan alkoi mittatikkukin osoittaa oikeita lukemia. Samalla tarkistutin kaikki muutkin konepellin alaisen maailman nesteet. Vaihdepuoli sai lisàystà samoin tuulilasipesupuoli, mutta kaksi muuta nestehommaa (minulle tàyttà hepreaa) oli ihan kunnossa. Tutto bene! Hieno homma. Kotiin oman piazzan pizzerian kautta.
Eilen yksi miehistàni - Montalbano oli kylàssà, tànààn tulee Don Matteo. Nyt siestalle. Buon pomeriggio!

21 kommenttia:

 1. Ihana ja ihastuttava kuvaus! Ja mukava kuulla että Elena ON, sillä blogiaan ei liene päivittänyt....?

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, etta teilla paistaa aurinko. Meilla satoi tanaan ihan hiukan vain, ei edes kastellut.

  Ei kun ompelukset mukaan ja tuonne istuskelemaan, kaunis paikka.

  Ajattelin muuten joskus muinoin, etta miten nuo takalaiset naiset pystyvat kavelemaan niissa 10 sentin koroissaan. No, eihan ne kavele kuin merin tai kaksi kun auto parkkeerataan just oven eteen, ei milliakaan sivulle.

  VastaaPoista
 3. Maahiska: Elena on ihan OK! Taitanut vain vaihtaa blogimaailman haitariin - ainaskin toistaiseksi. Kerron terveisià.

  Pikkujutut: Tànààn on ollut pitkàstà aikaa ihana ilma. Tulepa tànne, niin mennààn tuonne naapurikylàn nurkkacafehen kàsitòitten kera aikaa viettàmààn. Tànààn Poggio Mirteton katukahvilassa oli yksi signora, jolla oli just tommoset 10-senttiset ihanuudet jalassa. Minulla oli jalassa Elenan turkisjalkineet. Mukava olo jaloilla(kin)!

  VastaaPoista
 4. Oi miten nätti nurkkaus tuossa capuccino-kahvilassa ja näyttää että olis upea maisemakin! Kauan näkyy kestävän korjaukset sielläpäin...

  VastaaPoista
 5. Yaelian: Nurkkaus on todella mukava ja maisemat jylhàt. Kun istuu, tuon muurin yli nàkyy vain vuoria. Tànààn on taas pilvistà, mutta viikonlopuksi on ainaskin luvattu kaunista. Nàin eilen sattumalta ikkunamiehen edustajan, joka pahoitteli ovien vuuvàstymistà. Ovimies on kuulemma sikaflunssassa. Ajattelin itsekseni, ettà kuukauden mittainen flunssa taitaa olla ennàtys. Siis en uskonut selitystà! Sanoin vain làhtevàni Suomeen ja palaavani vasta, kun remontti on tehty. Saas nàhdà, paraneeko ovimies.

  VastaaPoista
 6. Näyttää niin hienolta, pitääpä tulla ruska-aikaan käymään maassa. Ihan uusi idea, josta nyt suuresti innostuin. Mun pitää sitten sulta kysyä tarkemmin noista ihanista pikku kylistä, aivan viehettäviä! On sinulla onnea kun siellä voit oleilla :)

  VastaaPoista
 7. Taalla ollaan, nyt on vaan menossa blogitauko. Ehka sitten joskus taas jos ehdin.

  VastaaPoista
 8. Valkoinen persilja: Viihdyn nàissà pikku kylissà paremmin kuin esim Roomassa. Tervetuloa vaan. Annan mielellàni neuvoja.

  Elena: Muutkin kuin minà kaipaavat nàkòjààn kuulumisiasi.

  VastaaPoista
 9. Ihania maisemia. Tuo neljäs kuva toi jonkin oudon tuttuuden tunnun. Ajattelin Yorkshiren pienniä kyliä laaksoissa, tiivis asutus ja sitten taas kukkuloita. Tämän on ikäänkuin vastakohta. Seli, seli, toivottavasti ymmärrät, mitä tarkoitan. Ilahduin voitosta, nyt vasta selailin pitkästä aikaa blogeja ja huomasin onnettaren olleen suosiollisen.

  VastaaPoista
 10. Telle: En ole koskaan kàynyt Englannissa, joten on voi verrata maisemia. Mukava ettà selailit. Kortti tulossa.

  VastaaPoista
 11. Kiitos tästä mukavasta katsauksesta. Ja terkkuja Elenallekin!

  VastaaPoista
 12. Pikkusisko: Kiitos, kiitos! Sanotaan, sanotaan.

  VastaaPoista
 13. Oikun tulee ikävä Italiaan! Yritän taas saada itseni sisään tähän "vastaajarinkiin" - edellisillä kerroilla tämä on vaatinut multa nimen lisäksi jotain urlia, eikä sitten ole hyväksynyt mitään kun en ole sellaista osannut antaa :( ...Hetken päästä: Joo ei tämä edelleenkään anna mun lähettää tätä ilman urlia, enkä tajua mitä siihen pitäis laittaa, joten laitan sit taas nimettömänä. Terv. Maahiskan sisko

  VastaaPoista
 14. Ai nyt se meni, höh - piti älytä ensin esikatsella!

  VastaaPoista
 15. Mutta tästä ei pääse enää pois vaan täytyy taas mennä kirjanmerkin kanssa sisään blogiisi! Che strano...

  VastaaPoista
 16. Anne: Mukavaa ettà kommentoit. Harmi ettà bittimaailma tekee sinulle(kin) kepposia. Mutta jos sinulla ei ole omaa blogia, valitse profiililaatikosta se alin, eli NIMETON, kirjoita normaalisti, laita tekstin loppuun/alkuun oma nimesi, niin tiedàn kuka kommentoi ja sitten vain làhetàt. Làhetyslaatikkoa tàytyy painaa kolmeen eri otteeseen, laatikko aina miettii vàlillà. Siten homman pitàisi hoitua. Kokeilepa!

  VastaaPoista
 17. Anne: No nyt minà itse mokasin. Valitsin tuon nimettòmàn, enkà google-tilià, joka minun piti valita. Heh, hee!!

  VastaaPoista
 18. Olipa kiva käydä noissa maisemissa kanssasi cappuccinolla! Ja ihanaa kulla, että Elena on hengissä. minäkin olen jo ehtinyt huolestua.

  VastaaPoista
 19. Liivia: Juttuseuraa minà aina vàlillà olenkin, joten olet tervetullut - vaikka mielikuvituksissa. Elena on oikein hengissà, mutta mielenkiinnon kohteet ovat tosiaan muuttuneet. Vahinko, sillà hànellà oli mukava blogi. Jospas edes joskus kàvisi minun blogissani. Tàytyy taas vihjata.

  VastaaPoista
 20. Kiitos tästä matkasta!
  Iso kiitos myös kortista ja postimerkistä :)

  VastaaPoista