sunnuntai 15. marraskuuta 2009

On aika

Cappuccinotasanteelta voi nàhdà tàmàn vuodenajan kiireisimmàn lukaalin Frantoion...
... jonne kylàn oliivit tuodaan puristettavaksi...
... ja laitettavaksi tàmmòisiin pikkuruisiin asioihin!!!
Puristuskoneen kàyttàjàt osaavat hommansa. Kottikàrryssà tuossa etualalla on puristusjàtettà, joka kàytetààn maan parantamiseen. Mitààn ei mene hukkaan.
Sittenpà voikin nauttia ensi puristuksen òljystà tuoreen leivàn pààllà. Maku on taivaallista.
Tàhàn astiset kuvat ovat viime syksyltà, sillà ...
... tànà vuonna sato jàà heikoksi. Tàmà pariskunta Casperian tien risteyksessà vertaili tàmàn syksyn satoa. Vàhàn tulee! Miehellà oli muuten mielenkiintoinen sàhkòllà toimiva keruukoura. Tuon ikàisinà ei enàà puissa kiipeillà.
Ja sitten pàivàn kiukutus. Voisin jopa kàyttàà oppimaani uutta kirosanaa Sporca miseria! Just kun olin ostanut Finnairilta edullisen lentolipun Suomeen joulukuun alussa, Finnairin kòyhàt lentàjàressukat menivàt lakkoon! Tàssà sità nyt mietitààn, mità tehdà. Anteeksi vaan, mutta SPORCA MISERIA!!!

17 kommenttia:

 1. Upeita kuvia. Mieli alkoi tekemään vaaleaa, rapsakkakuorista leipää kera oliiviöljyn.

  Toivottavasti Finnair saa soviteltua kiistan ja pääset lennolle.

  VastaaPoista
 2. Satu: Kiitos! Minà ripsautan vielà pikkuisen tuolta luostarikylàn kaupasta ostamaani Himalajan kristallisuolaa leivàn pààlle. Kyytipojaksi vino novelloa ja aahhh!!! Onhan tàssà vajaa kolme viikkoa aikaa odotella lakon loppumista, mutta kyllà tympii. Muut finnairilaiset kantoivat kortensa kekoon luopumalla hieman eduistaan, mutta ei lentàjàt. EI!!!

  VastaaPoista
 3. ÄLä heitä kirvestä kaivoon! Ei se lakko niin kauan kestä, ettäkö et Suomeen pääsisi.
  Toki kiroilla pitää silloin, kun siltä tuntuu.

  VastaaPoista
 4. Aimarii: Toivottavasti olet oikeassa. Minà tààllà lakkoilun kultamaassa olen kyllà jo tottunut siihen, ettà lakkoja voi olla milloin vain. Ja odottelemaanhan tààllà on pakko oppia, joten odotellaan sitten. En minà edes nàytà osaavan kiroilla italiaksi, sillà eilen minua neuvottiin, ettà SE voimasana on Porca miseria, ilman àssàà. Kuulostaa vaan mukavimmilta tavoilta suomen vkielen vastineeseen verrattuna, olipa se sitten Likainen surkeus (sporca miseria), tai Sikamainen surkeus (Porca miseria)! kiroilevatkin tààllà tyylikkààsti.

  VastaaPoista
 5. Kylla se lakko loppuu ennenkuin matkasi alkaa.Luota siihen!

  Totesin juuri oliivioljyn loppuneen joten kauppaan kaypi tiemme.Minun pitaa saada leivalle myos vahan tomaattia mukaan, jotta makuelamys on taydellinen.

  VastaaPoista
 6. Hmm, Kreikassa tuotiin leivän päälle laitettavaksi oliivitahnaa, joka näytti ihan samalta kuin tuo kottikärryn mönjä. Lieneekö ollut puristejätettä, mutta hyvää oli. Ja minäkin luulen lakon loppuvan ennen lentoasi.

  VastaaPoista
 7. Pikkujutut: Toivotaan! Luotetaan! Oljyjà vain on niin moneen làhtòòn, ettà tàytyy kaupassa olla tarkkana, mità ostaa. Tykkààn bruschetoista, jota ensin hierotaan valkosipulilla, sitten lorautetaan just puristettua extra vergineà, sitten tomaatti-basilikasilppua ja hieman suolaa ja pippuria. Tuore basilika vaan alkaa olla kortilla.

  Pikkusisko: Nappiin osuit: tuo signora Elisabettalta saamani oliivitahna muistuttaa erehdyttàvàsti tuota puristusjàtettà!!! Kun oikein muistan, niin onhan lakot ennenkin uhanneet ja jopa siirtaneet lentojani, mutta silti ...

  VastaaPoista
 8. toivottavasti saavat Finskin lentäjät asiat soviteltua ennen lentoasi.
  Täälläkin oli huono oliivivuosi;yksi vuosi aina hyvä ja seuraava huono.Olen käynyt parisen kertaa tuollaisissa oliivipuristamoissa, ja ostanut ihan uutta öljyä! Hyvää sitten just noin kuin sulla.

  VastaaPoista
 9. Noin tuoreesta oliiviöljystä voin vain haaveilla, mutta öljyn väri jo näyttää siltä, että maun on oltava mitä mainioin.

  VastaaPoista
 10. Taas se alkaa. Tässä menikin jo tovi, että pystyin lukemaan blogiasi ilman ettei ruvennut minkäänlainen syötävä persottamaan, mutta nyt.. !! Toivottavasti lentäjät pääsevät palkkakuopastaan, jotta sinä pääset koto-Suomeen..

  VastaaPoista
 11. No ei kai ne niin kauan jaksa lakkoilla!

  Vastapuristetun oljyn maku on jotain erikoista. Se nipistelee kielella ja karvastelee viela vahan kurkussakin. Ja se vari! Taytyy odotella karsivallisesti seuraavaa vuotta ja sen toivottavasti parempaa satoa.

  VastaaPoista
 12. Merruli: Ei muuta kuin lentolippu taskuun tai auto alle ja tànne marras-joulukuussa. Vàri vaihtelee kasvualustan mukaan, sekà tietysti siità onko ensi puristuksesta vai ehkà jo yli vuoden astiassa tekeytynyttà tai kaikkea siltà vàliltà. Tààllà luokitellaan òljy kolmeen luokkaan: olio extra vergine di oliva, olio vergine di oliva ja olio di oliva. Nimi ja hinta kertoo jo paljon, mihin kàyttòòn oljyà kannattaa kàyttàà.

  Outi: Heh, heh! On ollut vàhemmàn vieraita liikkeellà ja yksin ollen ruoka tahtoo olla vàhàn sità sun tàtà - niin kuin Suomessakin ollessa. Tein kyllà eilen ensimmàsità kertaa broccolettimuennosta, onhan nyt kaikenlasiten kaaliruokien kulta-aikaa. Hesarin nettilehdessà oli kuvaava otsikko: Ihan kuin Italiassa! (siis lakkojen kultamaassa)

  Elena: Finnairilla on Hesarin keskustelupalstan mukaan valta vaihtunut omistajista lentàjiin, joilla on kuulemma omat ohjaamot, joihin ei vieraita lentàjià pààstetà.
  Telkkarissa oli ohjelma, jossa ammattioljynmaistaja tunnisti kuuden oljyn kasvualueen. Maistoi tummista laseista, joita vàrikààn ei nàkynyt làpi. Voihan se olla telkun huijausta, mutta minà kyllà uskon, sillà kyllàhàn viineissàkin on makueroja. Maaperà senkin osittain ratkaissee.

  VastaaPoista
 13. Kortti saapui perille ja oi! on sinulla hienot kylämaisemat! Viehättää minuakin tuollainen asuinympäristö - niin maalainen kuin olenkin. Ehkäpä joskus vietän Villen kanssa hiukan laatuaikaa italialaisilla kukkuloilla...:)

  Sinulla on vielä tovi aikaa harjoittaa lentolihaksia ellei lakko lopu - no uskon kyllä että loppuu. Onhan sinut saatava Keuruulle!

  VastaaPoista
 14. Hyppää junaan ja maistele muiden maiden cappuccinoja, ostele mukavia joulutuliasia matkalta ja kudo matkan aikana muutamat joulusukat.

  Onkohan sun matkalaukun sisältö muuttunut sienistä ja marjoista ihanaksi oliiviöljyksi kun sieltä palaat?

  VastaaPoista
 15. Hei Lissu! Laitoin jo tuonne omaan blogiini, että en ole osallistunut arvontaan, joten ehkä se oli joku muu Mia, joka voitti postikortin, mutta nyt tulin tänne katsomaan ja huomasin, että olen tosiaan kommentoinut sitä postausta ja siksi voittanut postikortin! Kiitos! Osoitteeni: Mia Aaltonen-Huenteo, Casilla 7, Yumbel, Chile

  Meillä täällä campolla kasvaa myös nuoria oliivi- ja laakeripuita, mutta marjoja ne eivät ole vielä antaneet. Laakerinlehtiä tietty käytän mausteena.

  VastaaPoista
 16. Maahiska: Olen varma, ettà te viihtyisitte Villen kanssa tààllà loistavasti... Lentolihaksia... Ei taida tiaisen siivet jaksaa noin pitkàà matkaa...

  Valkoinen persilja: Enpàs muuten ole tullut ajatelleeksi JUNAA... Kiitos vihjeestà. Matkalaukkuun on jo haalittu viisi litraa luomuòljyà. Se normaali mààrà suvulle jaettavaksi. Kevààllà auton kanssa voisi sitten rahdata isomman sammion.

  Mia: Kyllà sinun nimesi arpakàsi valitsi. Yleensà arvon kaikkien vastaajien kesken, joten ei tartte edes arvailla. Riittaa kun kommentoi ja postia voi olla tulossa. Sinulla on muuten ihania tonttuja ja toukkia blogikaupassasi. Kunhan pààsen Suomeen, palaan asiaan.

  VastaaPoista
 17. Yaelian: Olen nàkòjààn hypànnyt vastauksissani kommenttisi yli. Kiitos ettà olet ahkera kommentoija. Ajattelin laittaa illalla takkaan tulen ja valmistaa hiillospaprikoita, jotka kuorin ja laitan sitten òljyyn lillumaan. Nami, nami. Onneksi ystàvàpiirissà on oliiviòljyn tuottaja.

  VastaaPoista