tiistai 17. marraskuuta 2009

No, onkos tullut

... kesà, nyt loppusyksyn keskelle? Làmpòmittari nàyttàà pàivisin yli 20 astetta. Silloin pitàà pakata evààt jà kàsityòt mukaan ja làhteà meren rannalle ja etsià sieltà tuttu kahvilan tasanne, joka on sulkenut kesàovensa jo aikoja sitten. Viltin pààlle retkievààt ja eikun nauttimaan. Hiekka sopivan làmmintà ja vesi virkistàvàà. Aaaahhh, tàtà onnea!!!
Meidàn lisàksemme rannalla oli vain pari bikinitypykkàà suojaisessa paikassa aurinkoa ottamassa, muutama lenkkeilijà ja kalastaja.
Rannalla minusta tulee aina aarteiden etsijà. Aarre vai ei? No, joka tapauksessa hiekasta lòytynyt pyydys pààsee pikkuveljen kokoelmiin. Saiskohan sillà Keurusselàstà vaikka jàttikuhan?
Minà rakastan kaikenlaisten simpukoitten, kivien ja muitten aarteitten etsimiseen. Tàssà muutama esimerkki eilisistà lòydòistà, joita taas kertyi kilon verran muovipussin pohjalle. Eniten minua nyt kiinnostaa tuo vanhan ruukunkappale, johon erilaiset merenelàvàt ovat kalkkikolojaan kerrostaneet. Onkohan palanen jostain etruskien ruukusta? Ainaskin minà uskon niin! Onhan ranta muinaisten etruskien Pyrgi-keskus, josta olen ennenkin postannut.

12 kommenttia:

 1. :)
  Kuvittelen lämmön ja meren. Nuo aarteet on kivoja. On niin jännittävää löytää kaikkea tuollaista kaunista, voi ihailla ja kuvitella. Pitää kädessä ja silitellä. Kunpa täälläkin olisi rannalla noin paljon kauniita aarteita.

  VastaaPoista
 2. Minakin rakastan aarteita, molemmat lapsenikin rakastavat ja meilla on aarteita vaikka muille jakaa.Nyt yritammerajoittaa aarteet vain 5 per nena muttei onnistuta :)

  Ihanaa kun saitte kesan takaisin ja lakkokin loppui. Nautiskele auringosta!

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkään aarteen etsimisestä!
  Kuvittele, tunnistan tuon uistimen, se on popperi. Se pomppii pintavedessä ja särkee vettä ja näin ärsyttää kaloja.

  Terveisin, nuoren kalamiehen äiti

  VastaaPoista
 4. Himalainen: Nuorempana tykkàsin vain lòhòtà auringossa, nyt nautin enemmàn veden rajassa kàvelystà ja aarteiden etsimisestà.

  Pikkujutut: Vesi on skorpparin olomuoto. Tuo aarteiden etsimiinen taas kuuluu hamsterin hommin. Siis skorpparihamsteri! Teillà aarteita taitaa olla vielà kaukaisimmalta ajalta kuin etruskien, mutta missàhàn ne ovat piilossa? Ja lakko loppui - ainaskin toistaiseksi.

  Satu.p: Popperi!! Sinàhàn se asiantuntija olet. Tuon popperin sisàllà on jotain helisevàà. Mitàs ne ovat? Kaloja rock-konserttiin houkuttelevia?

  VastaaPoista
 5. Se on kuule semmonen rämisevä pintavaappu, jossa näyttäs olevan rosterikoukut eli se on semmonen suolaveteen, isojen kalojen pyyntiin tarkoitettu viehe ;)

  VastaaPoista
 6. Oi, mitä onnen aiheita skorpparihamsterilla onkaan. Lämpöä, vettä, eväitä, aarteita...

  VastaaPoista
 7. Aarteita loytyy taaltakin: kaiken kokoisia, varisia ja painoisia. Viela pari vuotta sitten muistin tarkalleen jokaisen kiven, simpukan ja puunoksan loytymispaikan. Nyt en enaa, onneksi, silla vahemman mielenkiintoisen nakoisista on helpompi luopua.

  VastaaPoista
 8. Satu.p: Siis tuo vempain ei sovikaan Keurusselàn kaloille! Mutta jos siellà syvissà vesissà asuu joku hirmuinen otus? Ai vai ei. No tuotahan voi sitten lainata joku, joka tulee nàille vesille petoja pyydystelemààn. Jààkòòn siis tànne houkuttelemaan kalamiehià nàille maisemille. Ai vai ettà rosterikoukut! Mitàs ne sitten on?

  Pikkusisko: Skorpparihamsteri heràà eloon làmmòssà meren ààrellà ja kulkee tuntosarvet sojossa aarteiden peràssà. Vàlillà tankkaa herkkuevàità. Ehkàpà muutaman vuoden kuluttua vuoristomaja vaihtuu merenrannan maisemiin!

  Elena: Minàkin tuossa yhtenà iltana poltin jo harmaimmat isot kàvyt ja muutamia kivia olen vienyt tuonne rinteeseen. MUTTA on aarteita, joista en luovu. EN!

  VastaaPoista
 9. Olipa onni että löysit tuon vieheen; olisi saattanut vaikka takertua koukuistaan jalkaan tai jonnekin...
  Hyvää nimipäivää!
  Viettävätkös muuten italialaiset nimipäiviä ?
  -seija-

  VastaaPoista
 10. Seija-systeri: Kovin oli vaarallinen aarre paljaita jalkoja ajatellen. Kiitos nimpparitoivotuksista. Kakku ja pulla valmiina, menossa Elenan luo kylàilemààn. Tààllà ei alkuasukkaat nimipàivià vietà. On niin monenlaisia nimià, ettei mikààn allakka riittàisi.

  VastaaPoista
 11. Seija-systeri: Tàytyypà heti korjata tuo nimipàivàjuttu: Kyllà tààllà nimipàivààkin paikoin juhlitaan, kuulemma Napolin seudulla nimipàivà on syntymàpàivààkin tàrkeàmpi juhla. Yleensàhàn monet nimet on peràisin jonkun pyhimyksen nimestà, ja pyhimystenpàivià on ihan joka pàivàlle. Terveisià Elenalta.

  VastaaPoista
 12. oijoi, kiva lukea muistakin kivi-simpukka-puupala-hamstereista;)

  VastaaPoista