maanantai 3. tammikuuta 2022

ParturointiaParturoin yhden palmun kuolleista runkolehdistä. Ai miksikö? Että voisin tehdä orkidealle hyvän kasvualustan. Tänään sen sitten tein, koska sain jälkikasvulta kauniin perhosorkidean. Kuvankin otin, mutta kamera ei vielä suostunut siirtämään iltapäivällä ottamiani kuvia. 

Eilen käytiin Los Silosin sunnuntaimarkkinoilla. Ostettiin paikalliselta tuottajalta mm pikkuinen ananas, ja voi että se oli hyvä. Kaupan vastaavat tuotteet Suomessa ovat kaukana maussa. Ensi sunnuntaina lisää. Ananaksella on vain semmoinen vaikutus, että suupieliin alkaa tulla kutinaa. Miksiköhän?

Kävin juomassa cafe cortadon tuossa torin keskellä olevassa kahvilassa, ja ennen kuin tarjoilija otti tilauksen vastaan, piti näyttää rokotuspassi, eka kertaa tällä reissulla lentokenttien ulkopuolella.

Toisaalta, hieman erikoinen on tulkinta sähkötöpseleiden sijoittamisesta, mutta täytyyhän puuhun valot saada.

Lopuksi arvailua, minkä puun runko tämä on?

PS. Suomen telkkarissa näyttää menevän elokuva Marian paratiisi, elokuva jossa meikäläinenkin oli statistina siinä alkukohtauksessa. Areenassahan elokuva on ollut jo jonkin aikaa.

Areenassa on myös nähtävillä vielä viimeinen Montalbano. Sitä olen katsonut pätkittäin. Ei mielestäni se totuttu Montalbano, mutta kyllähän niitä maisemia ja sitä miestä aina mielellään katsoo.

7 kommenttia:

 1. Katselin Marian paratiisin asemakohtausta, mutta se on tosiaan niin vauhdikas, että yksittäisten ihmisten bongaus on vaikeaa. Löytäisit ehkä itsesi? Lopussa oli myös pitkä lista avustajista punaisella tekstillä mustalla pohjalla, joten sekin meni ohi näkemättä.
  Montalbanonkin katselin, olihan se vähän erilainen, onnellinen loppu -kai.

  Jotkut ei tykkää syödä ananasta, kun se polttaa suuta, onkohan ainesosa sama joka edistää ruuansulatusta ja mureuttaa lihaa marinadissa? Kypsä ananas on varmaan hyvää, täällä kaupoissa ovat aika kalpeita esityksiä.

  Palmut, tuo on erikoinen kasvutapa, en osaa päättää pitäisikö nuo lehtien tyngät poistaa huonepalmuista, välillä innostun kuorimaan ne pois ja sitten mietin, että tuliko tehtyä virhe..
  Korkkitammi? näin hatusta vedettynä.

  Älä innostu kerralla liikaa rehkimään puutarhassa, ettei paikat mene kipiäksi.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä minä itseäni asemakohtauksesta löytänyt, vaikka useamman kerran katselin!. Montalbano oli mielestäni osittain pitkästyttävä, Sorry.

   Juuri maasta leikattu ananas on tosiaan herkullinen, ja varmaan ruoansulatuksessa hyödyllinen, sanotaan han sen myös poistavan nestettä.

   Paikallinen puutarhuri parturoi noita palmuja. Täytyypä kysyä häneltä, miksi. Ai korkki Tammen hatusta vedit. Ei onnistunut.
   Ihme kyllä en ole saanut paikkoja kipeäksi, vaikka päivittäin puutarhassa möyrinkin. Äsken sain muutaman piikin piston, kun raivasin isäntäväen luvalla hienohelmaa. Onneksi hanskat oli kädessä, joten pistot olivat miniminiä.

   Poista
 2. Lepän runko se on, mitä arvuuttelet. Tai voi se olla ananaspuukin?
  Luulenpa, että sulla on kivaa tehdä puutarhahommia, kun lunta ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis trooppinen !eppä? Eip!! Anna puu, mikäs se semmoinen puu on? Kivaa on puuhata ulkona, mutta tänään tuuli oli pohjoinen, ja vähän satelliitin, siis vettä! Lunta on hieman tuolla Teiden huipulla.

   Poista
  2. Siis ananaspuu... Joskus tämä netti keksii ihan ihmeellisiä sanamuunnoksia, jos ei hoksaa korjailla.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä , pitääkin katsoa se Marian paratiisi,ei varmaan ´näy ulkomaille,mutta puhelimessasi VPN-sovellus,jolla varmaan näkyy. Tiedän &muistan sen talon, sillä lapsuus&nuoruus kului lähellä, myös myöhempi elämä lapsen kanssa samalla alueella.
  En tiedä mikä puu, mutta palmun noista kuivuneista lehdistä voikin tehdä hyvän alustan. Parasta ananasta olen syönyt Venezuelassa, että oli hyvää. Täällä myös kasvatetaan ananasta,mutta se on silti niin kallista etten ikinä osta täällä, ja aika hassua että ostan sitten kun olen Suomessa, jossa se on edullista.Ananas kun antaa hedelmää vasta 3 vuoden jälkeen ja sille pitää luoda trooppiset olosuhteet,minkä vuoksi en ole ymmärtänyt miksi sitä pitää kasvattaa täällä subtrooppisessa ilmastossa. Hyvää tammikuun jatkoa Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista sinun kertoneen tuosta rakennuksesta. Elokuvassahan Haapamäen rautatieasema leikki Kokkolan asemaa, mutta kuitenkin. Tuo viime sunnuntain miniananas oli paras ananas ikinä. Minua kiinnostaisi kovasti käydä katsomassa sen kasvatusta. Hyvää tammikuuta sinnekin, Jaem.

   Poista