keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Valo enenee

Aurinko nousi tänään 8.22 ja laski 16.49 ja hämärä aika päälle. Kun lisäksi lunta on penkoittain, ulkona on hyvin keväisen oloista. Silti ulos mentäessa on muistettava runsas kerrospukeutuminen. Öisin pakkasta on reippaasti, eikä päivisinkään aurinko vielä lämmitä kovin paljon.


Mitäs ajattelette näistä kuvista? Kun tätä tilateosta tehtiin jäälle kirjaston rannassa, seurasin hommaa kauempaa, mutta en mennyt silloin kysymään asiasta. Minulla on kyllä oma tulkintani, mutta olisipa mukava kuulla teidän ajatuksianne.

Kirjaston rannasta on nyt hyvä polku jään. Se lyhentää kylillä käyntiä puolella. Toisaalta, mihinkäs minulla kiire.

Koronaa on nyt ihan lähellä, tuolla parin sadan metrin päässä olevassa entisessä työpaikassani, Kivelän koululla on yksi 5-luokkalainen saanut tartunnan. Koko luokka on karanteenissa. Kunnassa on nyt todettu yhteensä 11 tartuntaa. Onneksi ei enempää. 

Veriappelsiinimehun voimin sitä jaksaa rokotetta odotella. 

Valkoinen kaktukseni on kukkinut syksystä koko ajan. Joskus pari kukkaa kerrallaan, joskus enemmän. Täytyy taas viedä kesäksi kuivaan paahteeseen. Taitaa tykätä siitä.

8 kommenttia:

 1. Mitähän tuo "ukko" tuolla jäällä tarkoittakaan ... ehkä varoittaa heikoista jäistä...vai, että jää kestää...hmmm.
  KAUnis kaktus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, joku voisi hämärässä säikähtää, mutta on minulla toinenkin arvelu. Tuo kaktus ON kaunis ja kukkii jatkuvasti.

   Poista
 2. Luulen, että tyyppi jäällä on varoittamassa jäistä.
  Ihan varmasti tänäkin talvena /keväänä jäihin hukkuu joitakin rohkelikkoja.
  Valoa alkaa olla paljon ja yhä kiivaammin se lisääntyy. Kiirettä saa pitääkin, sillä jo toukokuun lopulla ei yötä oikeastaan ole, jos sen mittaa pimeän ajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ukko varoittaakin. Oma arveluni on jotain muuta, mutta siitä sitten ensi kerralla. Minä niin tykkään tätä valon lisääntymistä, ihan naurattaa nytkin, kun aurinko paistaa ja pakottaa pakkasmittarin reagoimaan.

   Poista
 3. Jossei ukko varoita heikoista jäistä, niin voisi varoittaa risu kädessä, ettei saa talloa latuja vai onko avanto lähellä ja merkiksi siitä?

  Kaunista on, puhdas pakkaslumi ja aurinko, valon määrä on uskomaton. Tulee jotenkin nostalginen olo, enkä edes tiedä miksi.

  Erityisen mukavaa, ettei kukaan pakota hiihtämään ja voi ikkunasta katsoa talvimaisemaa lämmin kahvimuki kädessä.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukapa ukon ajatuksia tietää! Kyllä nyt on kaunis vuodenaika, voi tätä lumen ja valon vaikutusta. Olo on kuin lapsena. Joo, en minäkään ole suksia kuluttanut, mutta kahvia kylläkin.

   Poista
 4. Mikäs pelotin siellä jäällä oikein on, onkohan se varoittamassa ettei jäälle kannata tulla....
  Ihanaa että valoa jo enemmän teillä, mutta kylmää teillä onkin. Täällä taas epänormaalin lämmintä, ihmiset kesävaatteissa helmikuussa, ihan outoa.
  Mukavaa loppuviikkoa Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelottvia ajatuksia kyllä ukko aikaan saa. Kylmän kaunista on, mutta näin avantouimarina ei se pahalta tunnu, mutta kesävaatteet ovat vielä kaukainen haave. Hyvää viikonloppua, Jael ja uusia kävelyretkiä siellä meillekin jaettaviksi.

   Poista