torstai 16. kesäkuuta 2016

Arrivederci


Viimeisen 'loma'aamun cappucino on juotu ja ihailtu parvekkeelta avautuvaa maisemaa yli Tiber-joen laakson kohti etruskien entisiä elinpaikkoja.Paluumatkalla ihailtu kauden kukkaloistoa. (Maljakossa hortensian kukkaoksa keski kaksi viikkoa!)


Nuuhkittu lehmuksen kukkien tuoksua. (Huom! Kuvaa täytyy katsoa hieman niska kenossa, anteeksi!)


Ostettu kaupasta vielä vihertäviä tomaatteja lounaan salaattiainekseksi.


Ja sitten Arrivederci Roma. Norwegian lentää ihan kaupungin päällä, ja jos oikein tiiraatte, niin tuon valkoisen rinkulan vasemmalla puolella Tiberjoen rannasta lähtee kaksi suoraa katua kohti Vatikaania. (Kannattaa varata paluulennolle istuinpaikka A5, niin näkee koko kaupungin ylhäältä käsin.)


Ja lopuksi kuva-arvoitus: Minkä rakennuksen seinää tämä seinämaalaus koristaa?

12 kommenttia:

 1. Lehmuksen tuoksu tuntuu tänne asti, joskus se vaan alkaa kutittaan kurkkuani, mutta pidän siitä kaikesta huolimatta. Apinakuvasta no idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukista tulee upeaa teetä. Oletkos kokeillut? Nuo lehmukset ovat vain kadun varressa, eli pölyllä ja autojen polttoainepäästöjen kuorruttamina.

   Poista
  2. Olen joskus Ranskassa juonut, siellä se on yleisempää kuin Saksassa.

   Poista
  3. Virossa kuivatut kukat ovat suosittuja luontaisaineksia.

   Poista
 2. Oi mitä kukkaloistoa. Vieläköhän minä joskus pääsisin Italiassa käymään, ikävä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaloisto oli ihan parhaimmillaan. Oletkos lotonnut?

   Poista
 3. Eka kuvan cappucinohetki on hieno. Maisemat ja kahvinautinto samalla.
  Siis Roomasta vuorillesiko matkaat?
  Kuva-arvoituksesi on minulle täysi arvoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi vielä kunnon kamera, niin maisemasta saisi todellisemman kuvan, mutta kun mukana oli vain puhelin-kamera. Kyllä, Fiumicinon kentän kautta lentelen. Olisit vain kokeillut arvata.

   Poista
 4. Kiitos, kirje tuli eilen postilaatikkoon! Laitoin heti multaan.
  Seinämaalausta en tiedä, mutta muistan nähneeni siitä kuvan ennenkin ja ihmettelin silloin, mitä tekemistä kuvalla on rakennuksen kanssa. Mutta olen unohtanut, mikä rakennus se oli?!? Arvataan kirkko, koska jos se olisi lentokenttärakennuksen seinässä, niin sitten se olisi ihan järkeenkäyvää.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan siemenille sisua varttua Suomen suvessa! Niinköhön olet nähnyt juuri tätä seinämaalausta, mutta mistäs sitä tietää.

   Poista
 5. Ei aavistustakaan että mistä tuo apina löytyy. Ehkä se sitten on siellä Fiumicinon lentokentällä. En ole nimittäin ikinä lentänyt sinne enkä sieltä vaan ollaan aina lennetty Ciampinon kautta. Se on ollut meille kätevin ja nopein lento. Ryan Air lähettää kaiken aikaa erikoishalpoja matkatarjouksia. Mitä useammin lentää Ryan Airilla sitä halvempia matkoja tarjoavat e-postissa. Melkein ilmaisia välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta paljastan apinan 'kotipuun'. Ei ole Fiumicinossa, ei! Ryan Air olisi varmaan hyvä vaihtoehto, mutta Keuruulta käsin hankala saavutettava. Sen sijaan täältä pääsee linjurilla suoraan Hki-Vantaan lentokentälle ja ihan sopivasti odottelemaan koneen lähtöä. Nykyään sekä Norwegian että Finnair kilpailevat jo hinnoilla, mutta aikataulullisesti norjalainen voittaa mennen tullen.

   Poista