perjantai 10. kesäkuuta 2016

Hengen ja ruumiin ravintoa

Viime viikonloppuna huristeltiin kohti merenrantaa, Santa Marinellaa, meidàn suosikkipaikkaa, tarkoituksena nauttia meren kaikista antimista.

Istahdimme vakioravintolamme (Barracuda Young, kannattaa lukea Tripadvisoria) terassille seuraamaan rannan elàmàà ja ruoalla hemmoteltaviksi. Minà RAKASTAN sinisimpukoita, kuten varmaan vakiolukijani tietàvàtkin. Tàllà kertaa valitsin niiden seuraksi mustekalan musteella vàrjàttyà pastaa. Kelpaa taas kotona Suomessa kaurapuuroon ja kesàkeiton parissa muistella loman makuja!

Sittenpà olikin aika takautua etruskien aikaan, olimme nàet varanneet liput àskettàin restauroituun Santa Severan linnoitukseen.

Minulla oli ihan tietty kuvauskohde mielessàni, sillà noin 20 vuotta sitten pààsimme ihan sattumalta kiertelemààn linnoitusta, jota juuri silloin alettiin kunnostella. Muistin ruukun yhdessà ikkunassa ja sen halusin nàhdà uudelleen. Ja siellàhàn se kaivattu kohde edelleen on: tuo ihana saviruukku. Minulla on kotona Keuruulla edellisen kerran kàynnistà muistona valokuvasta suurennos. Nyt aion teettàà ruukusta jonniin sortin aika-kollaasin muistoksi.Ennen kotimatkaa oli mukava uittaa varpaita ja kuvitella, ettà vedestà lòytynyt keramiikanpala oli jostain etruskien ruukusta... Minulle meri merkitsee henkireikàà...

9 kommenttia:

 1. Tavata ruukku oli varmasti kuin tavata pitkästä aikaa jokin vanha ystävä.

  Minäkin tarvitsisin lämpöä kolottaviin jäseniini. Tukholmassa on ollut kylmää. Olen palellut. Täällä on ollut noin +8 astetta korkeintaan mikä on sama kuin Tukholmassa usein talviaikaan. Eilen oli monella talvitakki päällään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllàpà osasit ilmaista ruukun tapaamisen hyvin!!!!

   Tààllà on hellettà rittànyt. Samoin aika kovia ukkosia sateineen, mutta luonto onkin sitten vehreàà vehreàmpi. Ylihuomenna sitten Suomeen juhannusta odottelemaan.

   Poista
 2. Nam,sinisimpukat näyttävät herkullisilta. Meri ,on kyllä ihana kun se on lähellä.Suurimman osan elämääni on ollut ihan lähellä,nyt puolen tunnin bussimatkan päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka oli - taas - taivaallista. En kyllà oikein tiedà, miten he saavat tarjottavat aina onnistumaan. Skorpionina minun elementtini on vesi, siksi kaipaan merta ja kyllà jàrvikin kelpaa!

   Poista
 3. Kyllä kelpais minullekin järvi tai merenranta, ilman hyttysiä, kiitos. Sitä voisi vain tuijotella horisonttiin kaiket luppoajat.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sielläkin tökkijöitä yleensä on ollut ihan riittämiin, mutta tällä kertaa selvisin ilman paukaman paukamaa! Sen sijaan täällä ininää riittää. Onneksi asun niin korkeslls, että vain vankimmat siivet omaavat itikat tänne pääsevät. Toin muuten niitä nespolon siemeniä. Kiinnostaako?

   Poista
 4. Joo, mikä ettei!
  helena

  VastaaPoista
 5. http://lissu-titityy.blogspot.com/2016/07/kylajuhlan-humua.html

  VastaaPoista