lauantai 28. marraskuuta 2015

Sisilia Punta Secca

Pari viikkoa näissä maisemissa. Oikein unelmaloma YKn täyttäessä pyöreitä. Montalbanon fanille tuli tutuksi tuo parvekkeellinen valkoinen talo La casa di Montalbano, nykyisin bed and breakfast. Olisin halusin asua siellä, mutta se oli täyteen buukattu. Tuo oikealla oleva torni ( La torre Scalambri) on filmeissä muuten erinäköinen, nykyään siinä ei enää ole parvekkeita, sillä tornia on restauroitu myymistä varten. Pitäisköhän lotota?

Olin oikeastaan tyytyväinen, että tuo Montalbanon talo oli varattu, sillä me saimme aivan upean villan, jonka parvekkeelta oli mukava seurata naapuritalon ympärillä jatkuvasti kameroiden kanssa hyörivää turistien laumaa.

Villa 30 m from Montalbano's house. Majapaikan löysin airbnb:n kautta. Voitte kurkata sen sivuilta kaikki upeat kuvat villasta sisältä ja ulkoa. Villan isäntä, Edoardo ja hänen vanhempansa pitivät meistä kerta kaikkisen hyvää huolta. Toivottavasti joskus vielä pääsen Punta Seccaan ja silloin haluan ehdottomasti loikoilla tuolla parvekkeella...

... ja viettää aikaa rannalla. Sää suosi meitä koko lomamme ajan, vaikka muualla Sisiliassa satoi ja ukkosti, mikä aiheutti maanvyörymiä, mikä katkoi teitä jne.


Minun pitkäaikainen haaveeni oli ollut kulkea Montalbanon jalanjäkiä pitkin eteläistä Sisiliaa. 23.11.2011 olin löytänyt La Repubblican sivuilta mm oheisen piirroskartan, ja se yhtenä apuvälineenä vuokra-autoon ja liikkeelle. Ensimmäisenä kohteena Scicli, jossa sijaitsee ensimmäisten filmien poliisiasema, Vigàta. (Nykyisinkin poliisiaseman ulkokuvaukset tehdään Sciclissä, mutta sisäkuvaukset Rooman Cinecittàssa, siis lavasteissa!)

Seuraavissa postauksissa lisää retkistämme, mutta eihän Montalbanon (yhtä) herkkuruokaa voi unohtaa...

Gli arancini di Montalbano. Herkkujen herkku, jota sai myös kasvisversiona. Muistuttaa kovasti Rooman seudun suppleja.

***
En minä Kimiäkään voi unohtaa. Täytyy ihan perua kevään viimeisimmän postauksen epäilyt koskien Ferraria. Hienosti ovat ajot mielestäni sujuneet ja huomenna sitten on viimeinen kruisailu Abu Dhabissa. Forza!

***
Keuruun spr alkaa nyt kordinoida varuskunnassa olevan keskuksen avun tarvetta, ja koska minulla on aikaa, sain tehtäväksi aloittaa pienen ryhmän kanssa. Nyt vain odottelen varuskunnasta listaa siitä, missä on akuutein tarve koskien sekä lapsia, naisia että miehiä.

12 kommenttia:

 1. Tuttuja maisemia ja tunnelmia.
  Ja miten paljon nakemista noilla seuduilla.
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain! Kahdessakaab viikossa ei ehdi näkeä/kokea kuin rippusen. Grazie!

   Poista
 2. Montalbanon suhteen olen ihan metsässä, mutta kauniita taloja, ja merenrantamaisemaa on kuvissa.
  Reissun päällä olet ollut..Sen verran seurasin formulakuulunisia, että Kimi kolmas aika-ajoissa.
  Hyvinkö on lähtenyt Keuruulla loskakeleissä joulunodottelu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käväisepäs kirjastossa kyselemässä Camillerin Montalbano-kirjoja. Niitä on muutama käännetty suomeksikin. You tubesta löytyy materiaalia vaikka millä mitalla, samoin googlen kautta. Suosittelen!

   Tuo Sisilian matka oli kyllä huippua. Hieman aristelin ensin koko saarta peläten mahdollista mafiaa, mutta ystävällisempiä ihmisiä saa kyllä hakea. Jep, kuudelta katson telkusta aika-ajot ja huomenna tuijotteluun saakin sitten varata usemman hetken. Ostin kirkasvalilampun, ja loskakelit ovat sulaneet vesikeliksi, eli kaksipyöräisellä sujuu nyt kulkeminen ihan sutjakasti. Tuo sprn juttu on tuonut kummasti sisältöä elämääni.

   Poista
 3. Mukava lomapaikka kuvien perusteella.Ja arancini,nam:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin mukava lomapaikka. Varsinkin näin sesongin loppupuolella sai kuljeskella rauhassa, eikä hellekään turhaan vaivannut. Arancinit ovat taivaallisia. Maltalla (Duncan´s guest house) sain samanlaisia aidon sisilialaiskokin tekeminä.

   Poista
 4. Kiitos! Pääsinpäs mukanasi Sisiliaan. Muuten en sinne taida päästä koskaan. Toivomuslistalla se on kyllä ollut jo kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Benvenuta! Mikäpä olisi esteenä päästä Sisiliaan? Maistelepa sivua www.bestofsicily.com

   Poista
 5. Tekipä hyvää piipahtaa täällä!Hyvää vuoden loppusuoraa sinulle Lissu

  VastaaPoista
 6. Montalbanoa seuratessa ajattelin aina, että tuolta parvekkeelta olisi mukava katsella merta.
  Sain rakkaalta sukulaiselta tuliaiseksi Etnan mustia kiviä, hän oli kielikurssilla tänä kesänä Sisiliassa.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa. Toisaalta koska Montalbanon talo on nyt bed & breakfast, ei talossa voi kulkea siten kuin fimeissä on kuvattu, eikä filmausten aikaan ollenkaan.
   Punta Seccankin rannalta löysin mustaa, laavakivea. Niitä tuli kannettua Suomeenkin asti, pitsikivet mielessä. Olisipa mukava kuulla lisää tuosta kielikurssista.

   Poista