keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Saapasmaasta Keuruulle

Saapasmaan tulppaanipuun ruskasta...
... kotipihan maisemiin!
Viime perjantaina kotimatka sujui tuttuun tapaan aina Tampereelle asti. Junan lähdettyä kohti Vilppulaa, kuljettaja-konnari ilmoitti, että ikävä kyllä junamatka päättyisi Orivedelle. Syykin sitten selvisi, kun matka Orivedeltä jatkui linja-autolla. Taivaan valtias oli päättänyt aloittaa lumityöt ja lakaisi KAIKKI lumet - tai oikeastaan märät lumirätit maahan. Eihän sitä suursiivousta puut jaksaneet kantaa, vaan taipuivat sähkölinjojen päälle, joten ei valoja missään. Ei myöskään aura-autoja, joten kuljettaja joutui arvailemaan, missä on tie kahden ojan välissä. Etana-vauhti jatkui Vilppulasta taksilla kohti Keuruuta ja kotiovea.

Ja taas sataa - nyt VETTÄ. Luvassa monen päivän lämpö-vesikuuri sulattaa varmaan viimeisetkin lumen rippeet.


Näitä miehiä minä menin tapaamaan Sisiliaan, Punta Seccaan, mutta vain Mimi Augellon tapasin ihan elävänä. Tuon yläkuvan oikean puoleisen, Montalbanon varakommissarion. Alakuvan nuori Montalbano (tuossa keskellä) on kyllä IHANA. Silti paras näyttelijä mielestäni on tuo yläkuvan Catarella! Nyt kun minulla on lähes kaikki jaksot dvdnä, voin tavata miehet milloin vain.

Eksoottisia miehiä (ja naisia ja lapsia) tapaa nyt Keuruunkin raiteilla. Seurakunnan leirikeskuksessa heitä on yli sata ja lakkautetussa varuskunnassa jo useita satoja. Eilen yksi turvapaikanhakija käveli VARVASTOSSUISSA lumisella-jäisellä kadulla. Soitin vauskunnan keskukseen, josta kerrottiin mm, että heillä on suuri puute juuri miesten vaatteista ja kengistä. Lankoja minulla riittää, joten sukkapuikot heilumaan.

Huomenna menen spr:n järjestämään tilaisuuteen, jossa pohditaan, miten itse kukin voisi auttaa.

***
Pitkä blogitauko teki oikein hyvää. Nyt tuntuu, kuin olisi palannut 'kotiin'. Toivotan kaikki tutut ja tuntemattomatkin takaisin tervetulleiksi.

16 kommenttia:

 1. Ihanaa etta palasit blogimaailmaan!! Kaivattu on.
  No se enin lumihan tuli juuri siella Oriveden ja Juupajoen alueella. Kuulemma vielakin taloja ilman sahkoa perjantaista asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kovin oli erikoinen kokemus tuo loppumatka. Hamillista kyllä, sähköjä on edelleen poikki siellä sun täällä. Eilen illalla täälläkin oli vajaan puolen tunnin katkos - kesken lanttulaatikon paiston.

   Poista
 2. Olipa mukavaa huomata, että olet täällä taas. Oikein paljon tervetuloa.
  Siis tulosi osui juuri tuhon hurjaan lumimyräkkään.. Noo, lunta tulee ja menee. Täällä on ollut useamman viikon lumipeite, ei mitenkään paksu kuitenkaan.
  Sukkaneule työn alla mullakin, ihna täällä syrjäkylällä ei ole näkynyt pakolaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan! Onneksi sekä linja-auton että taksin kuljettajat osasivat hommansa hienosti. Vesisade on jo vienyt suurimman osan lumesta. On kohta pyöräkeli. Pakolaisia täällä riittää. On jo pystytetty telttojakin tuonne varuskunnan alueelle. Saapasmaassahan tilanne on kuitenkin vieläkin akuutimpi kuin täällä. Sukkatehdas toimii samalla kun katson Montalbanoa. Jos sähköä riittää!

   Poista
 3. Aikamoisen luminen kotiinpaluu. Kiva kun tulit takaisin, täällä on käyty kurkkimassa.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista oli koko loppumatkan. Nyt on taas mustaa ja pimeää. Sinua(kin) ajattelin usein.

   Poista
 4. Noh kyllä sinua on odoteltukin.

  Oi, sinä siis kävit oleskelemassa Punta Seccassa. Kuullostaa ihanalta. Minä tässä saan tyytyä "seurustelemaan" paikallisen Montalbanon kanssa, nimittäin reilut 50-vuotiaan postinkantajan kanssa. Harva se päivä me vaihdetaan muutama sana keskenämme. Eilen ajettiin samalla hissillä ylös ja hän sanoi ettei tässä ihan äsken olla ajeltukaan hississä yhdessä tytön kanssa. Aaah sanoin minä, että oikein tyttö...

  Tukholmaan ei varmaankaan tule lunta ennen kuin Tammikuun puolessa välissä. Sitten sitä sataa viikon tai kaksi ja sitten se sulaa pois.


  VastaaPoista
 5. Mukava kuulla!

  Jep, asustelimme pari viikkoa ihan Montalbanon naapurina. Laitan lisää lomasta seuraavissa postauksissa.

  Tyttöjähän me ollaan, eikä yhtään harmita.

  No, lumi on nyt sulannut lähes kokonaan, ja vettä on satanut koko päivän.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa että olet täällä taas,kaivattu on,.Olenkin kysynyt siskoltasi että mitä kuuluu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mukava kuulla, että minua on kaivattu! Pikkusisko onkin taas siellä, pienen työloman jälkeen. Toi muuten minulle pyynnöstäni sitä savupaprikaa, jota kerran laitoit minulle.

   Poista
 7. Voi miten ihanaa kun olet palannut. Usein olen ajatellut sinua käyttäessäni tekemääsi bamburättiä.
  Oli todella kamala ajokeli kun mekin ajelimme etelästä Ouluun ja takaisin. Maisemat olivat todella kauniita, nyt taas vaihteeksi aivan mustaa.
  Terveisin Reija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En koskaan ollut ajellut moisessa kelissä. Tai siis enhän minä ajanut, mutta olin kyllä hengessä mukana. Taas sataa vettä; jo toista vuorokautta peräkkäin, joten lumesta ei kohta tietoakaan.

   Poista
 8. Kiva kun olet takaisin. Mekin käytiin aikanaan (12 vuotta sitten) Montalbanon maisemissa. Silloin pääsi hänen "kotiinsa" yöpymään ja siinä tuli muutama yö vietettyä. Talossa sijaitsi silloin oli bed & breakfast. Liekö enää?! Airbnb aikana.

  Terkuin

  Suski

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Suski! Kyllä La casa di Montalbano on edelleen b&b, mutta se oli varattu, joten meidän onneksemme saimme aivan ihanan villan ihan naapurista, airbnb:n kautta. Teen kyllä kokonaisen postauksen siitäkin.

   Poista
 9. Mukava "tavata" taas!
  Ilolla toivottelen: Tervetuloa takaisin!
  Täällä olen aika ajoin käynyt kurkkailemassa, josko sinusta jotain elonmerkkiä blogissasi näkyisi.
  Omakin blogini on pitänyt kunnon lepotaukoja, mutta joulukalenteri saa elvyttää sen jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tosi hyvältä, kun minua kaivattu! Tauko tekee terää monille asioille, vai mitä? Olen tässä nyt yrittänyt tehdä uutta postausta, mutta kone pätkii vähän väliä. Sähköt kyllä pelaa, joten onkohan bloggerissa ongelmia?

   Poista