maanantai 15. joulukuuta 2014

Lumi tuli - lumi suli

Toissa aamuna olin ihan haltioissani: piha oli saanut lumipeitteen...

... samoin Tarhian ranta. Mutta kun äsken tulin kotiin, valkoinen oli kadonnut lähes kokonaan. Siis pyöräilykeli jatkuu.
Lauantaina vanhan pappilan pihapiirissä oli markkinat. Joulumusa raikui kovaäänisestä. Mutta myyjiä oli vähän, ostajia vain kourallinen. Minä etsin jouluisia ruokia tai leivonnaisia. Oli niitä iänikuisia paistettuja muikkuja. Mitään en ostanut.

Eilen olin jo anivarhain koulun pihassa tutkailemassa mitä järjestöjen joulumyyjäisissä olisi. Kovin oli sielläkin vähän myyjiä ja ostajia. Tämäkö on nyt sitä lama-aikaa? Onneksi sain leipää, taatelikakkua ja pikkuleipiä. Mutta villasukkia oli monella tarjolla. Join kahvit ja lähdin ihmettelemään koulukeskuksen muuttunutta ilmettä. Lukion kulmille oli noussut valkoinen lisäsiipi. Muksujen (yksi) tupakkapaikka oli valloitettu.

Kansalaiskoulun kalliorinne oli pommitettu hajalle. Samalla tuhoutui lasten mieluinen kiipeilupaikka.
Taustalla näkyy punainen puukoulu, jossa antiikin aikoina aloitin open työni Keuruulla. Rakennus on nyt kunnostettu kulttuuritaloksi. Onnistunut muutos.

Tässä ns opettajien asuntolassa kului muutama vuosi. Mitähän talolle tehdään, sillä kahdeksasta asunnosta vain kolmessa asutaan? Raivataankohan sekin pois uuden uljaan koulukeskuksen tieltä?

Entä mitä tapahtuu pihan toisella puolella olevalle rivitalolle, jonka päädyssä - eskarissa - oli minun viimeinen työpaikkani ennen eläkkeellepääsyä? Paljon muistoja on pyyhkiytymässä pois.

Tähän sopii oikein hyvin syksyllä saapasmaan naapurikylän markkinoilta löytämäni vanha käsityö. handarbeit...

Dora Günther oli aikoinaan harjoitellut kovasti kaikkia kädentyön pistoja! Myyjä sanoi käsityön tulleen Saksan kuormassa! Googlasin etsien jotain tietoa tekijästä, mutta laihoin tuloksin.

Maksoin tästä aarteesta kokonaisen euron! Minulle sen arvo on moninkertainen, koska tiedän, että työhön on uhrattu varmaan useampi hetki. Danke schön, Dora!

Tonttuja on jo paljon liikkeellä. Minun muorini ovat kokoontuneet vaihtamaan piparireseptejä!

***
Radiossa puidaan just viime yön pankkisekoilua. Tämmöistäkö tämä eurooppalainen pankkivarmuus on? Saapasmaahan lähtiessäni otan mukaan aina käteistä sen verran, etten ihan pulassa korttien varassa ole. Sen olen oppinut kantapään kautta. 

8 kommenttia:

 1. Voihan harmi että lumet suli,toivottavasti tulee lisää ennen joulua.Ja kaunis tuo käsityö,aarre ja niin edullinen:)

  VastaaPoista
 2. Ensi viikolle (jouluviikko) on luvattu lunta! Valkoinen joulu? Olisi tosiaan mahtavaa tietää, kuka tuon käsityön on väkertänyt. Tykkään siitä kovasti.

  VastaaPoista
 3. Huomaisn että olit kommentoinut blogissani. Minulta jäi eilen kesken se Sora Margherita, ja vahingossa julkaisin sen. Minulla on paljon keskeneräisiä viestityksiä Rooma blogissanin, Kaippa minä ne joskus saan valmisteltua. Minulla on kamala väsymys jäljellä siitä vilustumisestani.
  Mutta mihinkäs minulla on tässä kiire, ei mihinkään.

  Joulu tulee ensi viikolla ja me vietetään se ruotsalaiseen tapaan syöden lohta, sillejä, silakoita ja Jansonin kiusausta. Minulla on diebetes joten nämä ruuat sopii minullekin aivan mainiosti. Oi kun tulis valkoinen joulu tänne Tukholmaankin. Hyvää ja rauhallista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksesi oli 'erilainen' kuin edelliset - ilman tekstiä. Nyt ymmärrän, miksi.

   Toivottavasti tokenet jouluksi. Minäkin olen muutaman kerran viettänyt joulun Tukholmassa. Vanhan kaupungin joulu on unohtumaton.

   Poista
 4. Saimme sittenkin lunta! Hyvää jouluaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee vielä lisää. Oikein rauhallista joulun aikaa sinne kylän toiselle laidalle.

   Poista
 5. No, nyt on lunta ja näyttää siltä että pysyy ainakin joulun yli.
  On paljon valoisampaa.
  Jää sinulle ainakin nuo valokuvat muistoksi.
  Minäkin olen yrittänyt kuvata täällä aina jos tiedän että jokin rakennus puretaan, tai maisemaa muuten muutetaan.

  Kiitos runsaista lahjuksista.
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluiselta näyttävät maisemat! Kuvat jää, paitsi minulle myös blogimaailmaan. Mukavia yhteisiä tuokioita lahjusten parissa.

   Poista