sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Rauhallista joulukuun alkua

Kauppareissulla valaisi tàmmòinen koristus parkkialuetta...

... ja sisàllà tàmmòinen. Oikein hyvàà joulukuuta kaikille!

Tàmà kuva basilikasta on viikon takainen. Nyt se on jo paleltunut ihan lopullisesti, mutta kauan se sinnitteli.

Muut maustekasvit odottelevat kevàttà. Osan nostan sisàlle keittiòòn ja osa saa vilvoitella ulkona. Toivottavsti selviàvàt kaikista tuulista ja tuiverruksista.

Ja toivottavasti kaikenlaisesta muustakin luonnon julmistelusta. Eilen illalla, klo 21.13 ihmettelin, ettà ukkonenko se jyrisee. Mutta sitten alkoi sohvakin tàristà. Minuutin verran maa jàrjesteli taas itseààn tuolla naapurimaakunnassa, Marchessa. 3.9 Richterin asteikolla. Onneksi ei uhreja tai suuria tuhoja ole ilmoitettu -ainakaan vielà. Kyllà luonto nyt nàyttàà kaiken voimansa, ja taas on koko maahan annettu myrskyvaroitus. Tuuli on kyllàkin nyt tàllà seudulla etelàssà, joten viima ei ole niin pureva.

Luin àsken nettilehdestà, ettà Suomessakin odotellaan myrskyà. Olkaa varovaisia ulkona liikkuessanne.

Aamucappuccino-baarini Roberto-isàntà on erittàin taitava kokki. Kàvin torstaina nauttimassa lounaaksi tàmàn ajankohdan herkkua, polentaa. Namskis!

Pakkaaminen on alkanut. Viisi litraa Sabinan kultaa (siis oliiviòljyà), oliiveja, juustoja... Keskiviikkona Finnair kuljettaa ne Suomeen herkuttelua varten.

15 kommenttia:

 1. Parkkialueen valopuu näyttää hienolta mutta tuo sisällä oleva hökötys kamalalta.
  Niin, täällä ootellaan alkaako myrskyämään illemmalla.
  Tervetuloa taas kotiin.
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltà noista joulupuista! Tààllà on tàysi tuulimyràkkà pààllà. Onneksi ei sada taivaalta mitààn. Eikà jàristele. Mukava tulla taas vakaalle maaperàlle.

   Poista
 2. Sielläkin taidetaan olla runsaan koristelun ystäviä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ns amerikkalainen koristelu on rantautumassa tàhànkin pieneen osaseen saapasmaata. Ei minun mieleeni.

   Poista
 3. Nyt taitaa olla siellä ja täällä yhtälaiset ilmat. Lunta ja tuverrusta. Harvemmin meillä kuitenkaan maa tärisee.
  niinkö se sinulla menee, että jouluksi kotiin? Tai kotoahan sinä lähdet ja tulet toiseen kotiin. Parasta, että aina siellä hyvä, missä kulloinkin on.
  Tervetuloa Suomikotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama Luonnon haltiahan se nàità sàità sààtelee, mutta onneksi unohtaa pohjoisen kotimme maaperàn ja jàrjestelee vain tààllà. Minun oikea kotini on AINA siellà pohjoisessa.

   Poista
 4. Italialaiseen joulunviettoperinteeseen ei kuulu joulukuusi. Edesmennyt paavi Johannes Paulus II haetutti vuonna 1982 valtavan joulkuusen Puolasta Pyhän Pietarin torille. Paavihan oli puolalinen alunperin. Siitä tuli perinne Vatikaanissa. Siitä levisi sitten tapa hiljalleen muuallekin. Roomassa ei kasva kuusia mutta jossain korkeammalla vuoristossa saattaa esiintyä kuusiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kii tos taas tietoavusta. Olet oikea aarrearkku. Kukahan sitten raahasi nuo parvekkeilla roikkuvat joulupukit tàhàn maahan? Kaupallisuusko? Minà tykkààn enemmàn tàmàn maan jouluperinteisistà seimistà.

   Poista
 5. Mukavaa joulukuuta! Toivottavasti ei tule lisää järistyksiä,tosin tuo 3.9 on kovin kevyt sellainen,onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa joulukuuta sinnekin! Tuo jàristys oli onneksi tosiaan 'kevyt'. Silti laitoin kaikki arvotavarat (passi yms) laukkuun. Jos tulee hoppu, voi ottaa mukaan vain kaikkein tàrkeimmàt kamat. Tosin nàillà seuduin ei suurempaa maanjàristystà muisteta olleen mies/naismistiin. Toisaalta - eihàn vara venettà kaada.

   Poista
 6. Tervetuloa Jouluksi Suomeen ! Ovat ennustaneet valkoista Joulua, eikä mitään kovaa pakkasta, saapa nähdä pitävätkö ennusteet ? Mitä muuten tuo polenta-lautanen sisältää, näin keliaakikkona kiinostaa ? Turvallista matkaa toivoopi Reija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vaan! Mielellàni tulen nauttimaan Suomen joulusta - mustana tai valkoisena. Polenta on siis polentajauhoista tehtyà puuroa. On osaa sanoa, sopivatko ne keliakia-ihmisille. Lòytyiskòhòn netistà lisàà tietoa. Pààlle tulee sitten erilaisia vaihtoehtoja. Tuossa minun annoksessani oli tomaatti-pancetta (siansiivu) kastiketta. Eilen sain maistaa polentan pààllà sinihomejuustokastiketta. Oli hyvàà. Myòs makkarakastiketta tai jauhelihakastiketta on ollut tarjolla.Itse puurohan on melkoisen neutraalin makuista.

   Poista
  2. Googlesta lòytyi tietoa, ettà polenta sopii keliakoille, koska se on tehty maissijauhoista. Ei muuta, kun herkuttelemaan Reija!

   Poista
 7. Kiitos! Täytyypä kokeilla. Olen joskus (ennen keliakia-diagnoosia) syönyt sellaisia ilmeisesti friteerattuja polentakuutioita Madeiralla. Hyvän Joulun toivotuksin Reija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polentaa jatkovalmistetaan hyvin monella tapaa. Tökömpää polentaa paistetaan pötköinä tai friteerataan. Niitä varmaan nautit Madeiralla. Oikein maukasta ja ennen kaikkea leppoisaa joulun aikaa sinullekin.

   Poista