torstai 28. marraskuuta 2013

Mamma mia, che freddo

Saapasmaa hytisee hyisessà kylmyydessà ja koska ilmankosteus on korkea, sateet ovat tulleet lumena ihan etelàà myòten. Tàmà telkun kuva on tuosta naapurimaakunnasta, Marchesta.

Lunta on tullut kaikissa Apenniinien vuoriston etelàisimmissàkin maakunnissa. Satakunta koulua siellà on kiinni, osittain siksi, ettei liikenne toimi.

Poliisilla on kiire tarkistaa raskaan liikenteen renkaat, joissa pitàà olla nyt ketjut. Talvirengaspakkohan tààllà ovat vasta kirjoissa ja kansissa, mutta enpà niità ole nàhnyt kàytettàvàn.

Ei tàssàkààn autossa, jonka ohi tassuttelin àsken aamucappuccinolle. No, hyvà syy jààdà kotiin - siis pitàà rokulipàivà!

Eilen aamulla otin parvekkeelta mielenkiitoisen kuvan. Tuo valkoinen huntu ei ole lunta, vaan vuorta hunnuttava pilvi, joka aamupàivàn mittaan haihtui pois.

***
Eilen, klo 17.43, puhalsi jààtàvà tuuli yli erààn senaattorin, joka sai potkut senaatista ja josta tuli ihan tavallinen kansalainen, Mr B. Mutta kyllà hànestà vielà kuullaan - monta monituista kertaa. Ikàvà kyllà.

20 kommenttia:

 1. Oho, onpas teillä ilmat! Eilisen paras uutinen oli se B-juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luvassa kylmàà vielà viikonloppuna. Hui, sillà tàmà on ihan erilaista kylmyyttà kuin Suomessa. Ja nàmà kivilattiat ja -seinàt hohkavat kylmàà sisàllàkin. Takassa palaa tuli ja patterit yrittàvàt parastaan.

   Poista
  2. Niin, ja se eilinen juttu on parasta, mità tàlle maalle voi kuulua.

   Poista
 2. No huh huh, menipä siellä lumiseksi! Täällä on mahdottoman liukkaat kaljamat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, huh tosiaan, Sardiniassakin oli viime yònà -10 astetta (siellà kaiken kurjuuden keskellà) ja tuolla pohjoisessa jopa -30 astetta! Kaisan kaljamat siellà? Aja varovasti.

   Poista
 3. Huimaa. Täälläkin kylmeni yhdessä yössä, mutta lunta ei ole näkyvissä? Toivon ainakin niin, sillä silloin täälläkin menee koulut kiinni ja elämä muutenkin sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla vuoristoseuduilla tosiaan elàmà on sekaisin. Noilla meidàn làhivuorillakin on lunta, mutta tàssà kylàssà ei - vielà, mutta aamuisin saavat ajaa varovasti, sillà mustaa jààtà on varmasti.

   Poista
 4. Taitaa tulla vaurioita viinitarhoille? Tai muillekin kasveille. On se kummaa, kun siellä on noin kylmää ja meillä ei päästä kunnolla viiteen pakkasasteeseen. Eilen juuri puhuttiin MIkon kanssa, että siellä se Lissu nyt riemuitsee, olisiko peräti kuohuviinin paikka Mr. B:n vuoksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumihan toisaalta suojaa kasvustoja, ja viinirypàleiden juuret ovat syvàllà maassa. Mutta kun saapasmaassa ei kaikin paikoin olla varustauduttu tàmmòisiin keleihin tàhàn aikaan vuodesta, elàmà on hieman sekaisin. Ei ollut kotona kuohuviinià - mutta muuten kyllà iloitsin. Toisaalta kun seurasi Mr B:n uhoa, tietàà, ettei vaikeudet siltà rintamalta lopu.

   Poista
 5. Sinulla siellä kylmenpää kuin meillä täällä!Lämpöinen ajatus ja hyvää marraskuun loppusuoraa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tàmà kosteus on se, joka tuon kylmyyttà vielà korostaa. Tuntuu polvissa!!! Kiitos ajatuksesta ja mukavaa loppukuuta sinnekin.

   Poista
 6. Meillä on vain hyytävän kylmää, ei yhtään lunta.
  Hieno juttu tuo Mr. B.:n potkut, vaikka en usko että kyseinen henkilö jää siltikään hiljaiseksi rivikansalaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten teidàn tulvat vaikuttivat sinun ja làheistesi elàmààn? Eilen ajattelin juuri Sardiniaa - làmmòllà ja huolissani. Mr B:stà olen tàsmàlleen samaa mieltà.

   Poista
 7. Oh-hoh, mikä keli! Kieli keskellä suuta pitää ajaa. Lunta on täälläkin paljon ja lisää tulee, paristi päivässä on saanut tehdä lumitöitä. Suksetkin on otettu framille. Tosin isokaan lumimäärä ei täällä suuria haittaa, kuten siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takka on tààllà nyt tosi hieno apulàmmitin. Ulos mennessà pukeudun kun keskitalvella Suomessa! Liukkaita latuja vaan sinne!

   Poista
 8. Ja meillä riittää helteitä.Nytkin illalla oli 25 astetta.Ei kuulemma ikinä ole tällaista ollut marraskuussa.Lähetä vähän sitä lunta tännekin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman rapakon rannalla ollaan, ja nàin suuria eroja sààssà! Lunta tàssà kylàssà ei (vielà) ole, joten laitan sulle sità tuolta Apenniineilta. Ja ensi viikolla Suomesta.

   Poista
 9. Lumikuvat voisivat olla täältä meiltäkin, paitsi että nyt on lunta vasta ohut kerros paikoitellen.
  Onpa hyvä otos tuo alimmainen.
  Joko siellä matkalaukkua pakataan ?
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas on annettu kahden pàivàn varaoitus koiranilmoista!!! Minà katselin tuota pilvihuntua kauan. Erikoinen. Matkalaukut on tomuutettu ja tavaroita kasattu...

   Poista