maanantai 25. marraskuuta 2013

Ajatusten ravisteluaTànnehàn me olimme menossa. Rooman Maxxi-museoon, 'uusimman' taiteen museoon. Se on arkkitehti Zaha Hadidin yksi upeista projekteista ja avattiin vuonna 2010.

Museon nàyttelyità ei tietenkààn saanut kuvata, vaikka minun sormeni suuresti syyhysivàt. Varsinkin Jan Fabren Stigmataa olisin halunnut teillekin esitellà teemalla, missà on luovuuden ja hulluden raja. Googlatkaapa lisàà taiteilijan  nimellà, niin aivonne saavat purtavaa.

Clemens von Wedemeyerin nàyttelyssà saimme oikein turvamiehet seuraamme, sillà museon johtaja, Giovanna Melandri, oli liikkeellà mahtivierailijoiden kanssa. Me pysyimme siivosti syrjemmàllà.

Mukavin ja rentouttavin osasto (minun mielestàni) tarjosi leikkimistà myòs aikuisille. Playful inter-action, suosittelen tarttumaan rohkeasti osallistumaan!


Pihan 'kannot' paljastuivat rautaveistoksiksi.

Museon pihan toisella reunalla on ravintola, jossa on mukava istuksella ja sulatella nàhtyà ja koettua. Tykkààn kovasti kaikenlaisesta taiteesta, mutta eniten ajatuksia minulla heràà uusimman taiteen parissa. Niin nytkin.

Lopuksi kàvimme tàssà Amerikan mustien vapaustaisteiljoista kertovassa nàyttelyssà. Martin Luther King, Presidentti Kennedy jne...

 Siità on vain viitisen kymmentà vuotta! (Valkoisilla ja mustilla oli omat kàsienpesualtaatkin!!!!!) Hiukset nousivat minulla saapasmaassa pystyyn, kun eràs oppositiossa oleva puolueen jàsen vertasi nykyista Italian hallituksen tummaa ministerià apinaan!!!!!!!!!!!!

***
My dear English speaking readers: I used my blog translater to see, if you can understand the language of my writing, and I was really surprised: I didn't understand many sentences of it, and there were also many misunderstandings! Sorry!

8 kommenttia:

 1. En ole tuosta museosta kuullutkaan, kiitos vinkistä.
  Sanos muuta, vain viitisenkymmentä vuotta, sen huomasin, kun luin joku aika sitte Kathryn Stocketin kirjan Piiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen làmmòllà tuota(kin) museota. Tuo kirja on tuossa kirjahyllyssà. Luin sen làhes yhdellà istumalla.

   Poista
 2. Hyvän näköinen rakennus! Luin jonkun jutun joskus Hadidista ja siinä mainittiin tuo museo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennus on upea - sekà sisàltà ettà ulkoa. Hadid on todella taitava arkkitehti.

   Poista
 3. Näin Zaha Hadidin tv-dokumentissa, ensin vaikutuin vahvasta persoonasta ja olen sen jälkeen lukenut hänestä kaiken löytämäni. Voiko naisesta, joka sanoo "I don't do nice" olla pitämättä. Hänen suunnittelemastaan Qatarin jalkapallostadionista on ollut kohua viime päivinä.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milloin tuo dokumentti esitettiin? Joten ei muuta kun Rooman Maxxiin! Noilla Maxxin nettisivuilla on hànestà paljon tietoa, myòs tuosta Qatarista.

   Poista
 4. En muista, siitä on aikaa jonkin verran. Se ei käsitellyt ko. arkkitehtia, hän taisi pikemmin esitellä kaupunkia, vanhaa arkkitehtuuria, saattoi olla Casablanca tai sitten sekoitan kaksi eri ohjelmaa.
  BBC:n Alan Yentob on tehnyt ohjelman "Zaha Hadid: Who Dares Wins", toivottavasti tulee Teemalle, näytettiin Briteissä kesällä. Yleensähän Yle näyttää noita BBC dokumenttejä kiitettävästi.
  -Huomasin juuri, että löytyy You Tubesta. Niin että jos ei jakseta odotella..
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You tubissa on tosiaan paljon juttua! Kiitos vaan. Unohdan aina silloin tàllòin, millainen aarrearkku se on.

   Poista