sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Luonnon voimien armoilla

Edellisen postaukseni tummien pilvien suunnassa ovat Korsika ja Sardinia. Korsika kuuluu Ranskalle, joten sivuutetaan se nyt ja surraan vain Sardinian draamaa: 16 kuollutta ja 2700 ilman kotia. Vuorokauden aikana satoi niin paljon vettà kuin yleensà puolessa vuodessa.

Piirros kertokoon syyn sateisiin: Afrikasta tuleva làmmin tuuli (punainen) ja Siperiasta peràisin oleva kylmà tuuli (sininen) tòrmààvàt voimalla Sardianian koillisrannalla aiheuttaen tuhoisan syklonin, jolle on annettu mahtava nimi - Kleopatra. (Eri puolella maapalloa luonto nàyttàà nyt kaiken voimansa!)

Vàhitellen tuhoja on pààsty korjailemaan, vaikka sateet jatkuvat yhà. Hàtà saarella on suuri.

Myòs meidàn seuduilla on ollut myrskyjà - sateita, kovia tuulia ja ukkosia. Eilen, Roomassa kàydessàmme yhden kerran auto 'ui' pohjaa myòten. (Tàssà kuvassa vain rapa roiskui - viidellà kaistalla!)

Olimme menossa tànne. Minne?

8 kommenttia:

 1. Eino-myrsky päästi meidät vähällä; yhdestä isosta kaksihaaraisesta kuusesta katkesi toinen haara ja pihassa on runsaasti oksia ja käpyjä. Sähköt katkesi viideksitoista minuutiksi. Ei siis mitään verrattuna noihin kuviin.
  Eipä tule mieleen mihin olisitte menossa. Museo ?
  -seija-

  VastaaPoista
 2. Ei pàrjàà Eino Kleopatralle, vaikka tuholaisia molemmat. Saatikka jossain Filippiinien seuduilla tai Amerikassa riehuneet myrskyt! Suomi on sittenkin aika suojaisa maa. Ai, vai museoon!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Onko Roomassa jotain, mità sinà et tunne? Olen blogisi suuri ihailija.

   Poista
  2. On. Yksi elämä ei riitä tutustumaan Roomaan. Historia, arkkitehtuuri ja taide on aina kiinnostanut. Kiva että blogistani on ollut iloa muillekin. Pidän myös sinun blogistasi. Mielenkiintoinen elämä ja elämäntyyli sinulla. Itse olen melko sulkeutunut ja toimin mieluiten sivussa.
   Hyvät jatkot sinulle!

   Poista
  3. Samaa mieltà elàmàn riittàmàttòmyydestà Rooman tuntemiseen. Sinulla on tutkijan làhestyminen asioihin ja myòs elàmààn? Hyvàà jatkoa sinullekin. Eihàn sità koskaan tiedà, mità tiemme risteàvàt.

   Poista