sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Miehet saivat minut sekaisin


Viime viikolla tälläydyin telkun (siis tietsikan - telkkuahan minulla ei ole ollutkaan noin 10 vuoteen) eteen odottelemaan toista niistä komissariomiehistä, joista tykkään. Camillerin Montalbano ratkoo rikoksia Sisiliassa ja Leonin Brunetti Venetsiassa. Siis peri italialaisia romaanihahmoja. Luca Zingaretti on mielestäni just kuin kirjan komissario Montalbano, mutta Leonin Brunettia en koskaan ole elävänä kuvana nähnytkään. Odotin ihan innoissani, mutta jo alkusekunneilla aivoni raksuttivat tyhjää: Komissario Brunetti paitsi että puhui saksaa, häntä näytteli saksalainen Joachim Krol (Hyvä, Allu!). Lisäksi sarjan kaikki muutkin näyttelijät olivat niin saksalaisia kuin vain olla voi. Kun lisäksi komissario oli kuin ilmetty kaksoisolento italialaiselle tv-toimittajalle Fabio Faziolle (Suvi, tunnistitko kuvan miehen?), en oikein pystynyt nauttimaan sarjasta niin paljon kuin nautin Leonin kirjoista. Sarja on kyllä filmattu Venetsiassa, mutta, mutta, mutta... Tiedän kyllä, ettei Leon ole antanut lupaa kääntää kirjojaan italiaksi, mutta silti olin hieman pettynyt Brunettiin, joka olikin saksalainen. Toivottavasti olen nyt paremmin valmistautunut tulevan viikon Brunettiin.


Fabio Fazio on muuten erinomainen toimittaja. Onneksi pystyn täällä Suomessakin seuraamaan hänen ohjelmaansa Che tempo che fa (Rai 3). Tänään katsoin nauhoitettuna hänen viimeisimmän ohjelmansa, jossa käsiteltiin mm runoutta, elokuvaa ja ajankohtaista politiikkaa. Roberto Saviano on usein nähty vieras Fazion ohjelmassa.

Jos googlaatte sanoilla Joachim Krol ja Fabio Fazio, huomaatte itsekin samannäköisyyden.  Kaksi teistä oli aika lähellä oikeaa, Helena ja Allu, joten nyt ratkaisen pitsikiven kohtalon niin, että te molemmat saatte omanne. Helenan osoite minulla on, mutta Allu, bitte, laitapa etanaosoite spostiini.

***
Yksi nainenkin sai männä viikolla osansa pikkumaisuudestani: Sikkepä tietenkin. Valmisti filotaikinasta syötävän hyvän näköistä jälkkäriä ja lausahti, kuinka suuren työn takana oli löytää saapasmaasta filotaikinaa. Mutta ei sanallakaan maininnut sitä, kuinka vaikeaa, suorastaan mahdotonta saapasmaasta on löytää siirappia, jota hän samassa ohjelmassa valutteli lammaspataansa. No, siirappitölkin kyljessä lukikin Dansukker! Kun hän ohjelmassa painotti, kuinka tärkeänä hän pitää lähiruokaa, huokailin (tanskalaisen) Dansukkerin ja (uusseelantilaisen) Olivado-öljyn lähi(?)tuotteille. Ilkeä minä.

***
Sain Mineltä haasteen. Palaan asiaan...

18 kommenttia:

 1. Ai sieltä ne miehet olivat;D
  Minullakin on tietokone ollut televisiona jo pitkään...
  Ja kappas,ihmeellistä lähiruokaa Siken ohjelmassa (harmi että se ei näy täällä kuten monet Livin ja Nelosen ohjelmat nykyään)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä, tv:stä - sekä saapasmaan että Suomen. Epistä varmaan niiden kohdalla, jotka ko ohjelmia eivät näe. Nykyään jo oikein syynään (ilkeä kun olen), mitä Sikke puuhaa.

   Poista
 2. Kyseisiä herroja minulla ei ole kunnia tuntea. Katson telkkari nin minimaalisesti, että olen niin monessa pudonnut rattailta. Sikken ohjelmastakin.
  Pitsikiven voittajille onnittelut. Minullakin on yksi semmoinen sinulta saatuna tuossa tietsikkani vierellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kuten tuossa Yaelianille vastasin, aika epis tällä kertaa olin tuossa kyselyssäni. Näen sen pitsikivesi aina blogiani avatessani.

   Poista
 3. Fazion tunnistin kyllä, tätä toista miestä en.

  Siken ohjelmassa on AINA dansukkerin sokerit, selittyy sillä että dansukker on sponsorina. Ja tosiaan, turha valittaa siitä etteä filotaikinaa löydä (meilläpäin sitä on melkein joka marketissa), siirappi kun täytyy tehdä alusta loppuun asti ihan itse!

  Minun ihana pitsikiveni koristaa tällä hetkellä sivupöytää, kera muutaman rannalta tuodun paljaan kiven.

  Tuota oliiviöljyä en ollut huomannutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tuota saksalaista Brunettia entuudestaan tuntenut! Ymmärrän kyllä, kuinka tärkeitä sponsorit ohjelmille ovat, ja kyllähän Olivado ja Dansukker näkyvät ohjelman loppukaneeteissa, mutta ihan periaatteesta tuntuu hassulta, että ohjelmaa tehdään (?) Toskanassa, oliivipuiden katveessa, ja kuvausten öljy tuodaan Uudesta Seelannista. Miten sinä muuten teet siirapin? Minä kun rahtaan sitä aina Suomesta. Minä haaveilen uudesta retkestä Sardinian ihanille kivirannoille!

   Poista
 4. Nyt huomasin että Siken ohjelmaa voikin katsoa täälläkin,Välillä ei voinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä! Kyllähän Sikke ruokaa osaa tehdä, mutta alan olla sitä mieltä, että ohjelman olisi voinut aivan hyvin tehdä Suomessa, vai tehtiinköhän se sittenkin? Onko Toskana-sana vain mainoksena? Ilkeä minä - taas.

   Poista
 5. Wow, minä voitin, vaikka olen sitä mieltä, että Joachim Król on loistava näyttelijä, mutta ei sovi lainkaan Brunettin rooliin. Olen lukenut niitä kirjoja ennen filmejä ja olin ihan kauhuissani, kun kuulin, että Król näyttelee Brunettia. Mutta ei se mitään, hän auttoi minua saamaan hienon lahjan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea vaan! Googlettamalla huomasin, kuinka kuuluisa näyttelijä JK teillä onkaan, mutta en minäkään häntä osaa Brunettin rooliin pysty näkemään. Leonhan itsekään ei kyllä ole italialainen vaan amerikkalainen, mutta asunut Venetsiassa niin kauan, että tuntee sen kaupungin kuin omat taskunsa ja ehkäpä juuri siksi ei haluakaan kirjojaan italiaksi. Saksalaiset lienevät ahkerimmat Brunetti-matkailijat Venetsiassa.

   Poista
 6. Järkytys ei ehkä ollut Brunetti, mutta Vianello oli vanha, lihava ja kalju! Paula oli ihan erilainen kuin kirjoissa. Pattalla ei ollut uniformua! Mun mielessäni sillä on aina uniformu päällä. Jaksoin katsoa vain ja ainoastaan Venetsian takia...
  Juonta ei onneksi ollut väännelty juurikaan. Ei se nyt mikään huonoista huonoin ollut, mutta vähän kökköähän siitä tulee väkisinkin, kun saksalaiset näyttelevät italialaisia. :)

  Ihan samaa mieltä olen siitä, että Siken ohjelma on kuvattu Suomessa, yhtä ilkeä on täällä toinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vianello-parka, kuin uitettu koira! Paola - hmmm, italialaisimman näköinen. Patta - EI! Venetsia sentään oli Venetsia, ja siksipä ylihuomenna aion YleTeeman eteen taas ängetä, klo 19.00. Pussaavatkin muuten poskelle ihan eri lailla kuin italialaiset, niin saksalaisesti.
   Kurjaa, että ollaan Sikelle ilkeitä, mutta - ollaan vaan.

   Poista
 7. Pitääkö kohta jäävätä itseni näistä kisoista? Oispa yhtä hyvä lotto-onni. Kiitos!
  Tiedätkö, näin tuon Fabio Fazion nimen kuvastasi (siis huijasin), mutta jälkeenpäin aloin katsella miesten kuvia ja mietin, että ovatpa samannäköisiä, olenkohan erehtynyt ja ovat yksi ja sama mies.
  Venetsian takia ajattelin katsoa seuraavankin osan tv-sarjasta, mutta omituiselta tuntui ehkä juuri kielen takia.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos voitata lotossa, ilmoita, niin pudotan sinut sitten aina listalta pois. Mutta ethän lopeta kommentoimasta! Minusta tuo saks. Brunetti on kuin Fazio hieman varttuneempana, niin ovat saman näköiset ja -oloisetkin. Kyllä minäkin katson keskiviikon jakson, mutta en enää viitsi nauhoittaa. Ensimmäinen osa riittäköön.

   Poista
 8. Hehee, sovitaan niin.
  Kerrotko muuten, miten olet italian kielen taitosi hankkinut? Kursseilla, koulussa, itseopiskellen, käytännössä vai kaikkia näitä?
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea muuta tuota luettelemaasi olen tehnyt, paitsi kouluopiskelua. Nykyisin telkkari on paras ope. Ja kun nyt olen löytänyt täällä Suomessa netin kautta saapasmaan telkkuohjelmia, 'ope' on auki joka päivä - ainakin vähän aikaa. Lisäksi - koska vuoristokylässä kukaan ei osaa suomea (miksiköhän?) ja enkkuakin vain nimeksi, saan käytännön harjoitusta joka päivä.

   Poista
 9. Sarja vai elokuva? Milta kanavalta? Haluaisin vilkaita TVkaistabn kautta.

  VastaaPoista
 10. Se on sarja, muistaakseni 17 osaa. Näkyy YleAreenalla keskiviikkoisin klo 19.00 Suomen aikaa, siis meidän yhteistä aikaa! Suosittelen - ainakin maisemien vuoksi, eivätkä näyttelijät huonoja ole. Eivät vaan vastaa kuvaa, jonka henkilöistä kirjojen perusteella olen saanut. Ehkäpä Donna Leon halusi juuri niin, sillä hän on sanonut, ettei häntä 'ole olemassa Venetsiassa', siis haluaa olla täysin tuntematon.

  VastaaPoista