perjantai 20. heinäkuuta 2012

Nyt se aika on alkanut

Hamsteri on päässyt lempipuuhaansa, koluamaan metsiä ja soita. Lakkojen ja mustikoiden aika on alkamassa. Lakkoja on enemmän kuin viime vuonna, mustikoita ei.

Kesän ensimmäinen kantarellimuhennos on vatsassa. Sieniä on tulossa ennätysmäisesti. Löytyipä jo ensimmäiset rouskutkin. Ne kuitenkin jätin metsään.

RT 41. Kukahan lienee pukeutunut tähän saapasmaan kirppikseltä löytämääni yöpaitaan? Olisikohan ihan itse tehtykin?

Minä olen nyt ollut aika laiska tekemään muuta kuin noita dorset-nappeja ja pitsikiviä. Kun googlasin sanoilla covered stones, löysin Margaret Oomenin sivuille. Hän se oikea pitsisten kivien mestari onkin. Käykääpä ihailemassa hänen kuvagalleriaansa.

Viikonloppuna taas huristellaan. Ensin kohti sukukokousta hiljempaa vauhtia ja sitten telkun ääressä tuhatta ja sataa.

10 kommenttia:

 1. Täälläkin on aviomies aika lepatissaan noiden marjojen kanssa. Hillaa kuulostaa tulevan tännekin. Olehan varovainen huristellessasi! Ja muuten: suosittelit joskus lapselleni Ella-kirjoja. Nyt niitä ahmitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukavaa kuulla sinusta. Minulla taitaa olla samoja geenejä miehesi kanssa, jotta täysijä astioita vaan sinne(kin). Ellat ovat Elloja!

   Poista
 2. Voisikohan tuo paita sopia RT:lle, jonka miehellä on huomenna syntymäpäivä ?
  Meilläkin on noussut pihaan vakiopaikalleen kantarelleja. Kasvakoon nyt vielä muutaman päivän. Mustikoita on myös, mutta ei sentäs lakkoja!
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. RT ja miehensä viettävät synttäreitä saaressaan. (Vielä kerran Onnea hänelle itselleen eilisen johdosta!) Saalistusaika on alkanut - vihdoinkin.

   Poista
 3. Mustikoita on ikävä. Joskus ostan, vaikka maksavatkin ihan kamalasti, ikävää lievittämään. Joka kerta ajattelen, että suomalaisella ne ovat ilmaiseksi otettavana nämä herkut. Maksaa vain viitsimisen vaivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä suomalaisten joka miehen/naisen oikeus mennä poimimaan metsän aarteet on semmoinen etuoikeus, jonka parhaiten ymmärtävät ulkosuomalaiset ja -maalaiset luonnon antimien ystävät. Saapasmaaassa pitää käydä kurssit, maksaa lupamaksut ja sittenkin saa mennä metsään poimimaan esim sieniä vain tiettyinä aikoina ja tietyissä paikoissa. Ja varsinaiset metsämarjathan sieltä oikeastaan puuttuukin. Jos nyt autolla hieman kauemmaksi täällä meneekin, se on pieni kustannus se.

   Poista
 4. Minä onnistuin löytämään sellaisia viinirypäleen kokoisia (no ainakin melkein) mustikoita. Hyviä hamstrausreissuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan. Mustikoitten koko tosiaan vaihtelee, mutta sato on aivan eri luokkaa kuin viime vuonna tähän aikaan. No, eiköhän sitä nyt jotain sentään pakkaseenkin asti löydy.

   Poista
 5. Meidän nuoriso suunnisti myös mustikkaan. Tulos oli aika laiha, vesi on vaurioittanut makua ja ulkonäköä. Se paikka on nyt ainakin selvitetty, täytyy siis katsella muualta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatu tosiaan on huonompi kuin viime vuonna. Mutta eiköhän tuonne pakkaseen jonkin verran löydy, entiset kun on ihan loppuloppu.

   Poista