maanantai 23. heinäkuuta 2012

Sukukokous

p
Hulda ja Einari Lepinsalohan siinä poseeraa. Lepinsalon sukukoukseen osallistuneille annettiin muistoksi ihana rintaneula. Kiitos kaunis tekijälle. Harvinainen kuva sikäli, että yleensä he valokuvaamista varten asettuivat poseeraamaan ihan hymyä. Mutta katsokaa nyt tuota pappaa! Ihana hymy.

Paikalla sukukokouksessa oli kymmeniä, kymmeniä suvun jatkajia. Vanhimmat lähenivät 80 vuotta ja nuorimmat olivat vasta muutamaan kuukauden ikäisiä. Eino-enon sukuhaara kunnostautui monilukuisimpana. Tosin hänen n 120 jälkeläisestään ei ihan kaikki ollut paikalla, mutta upea rivi heitä esittäytyi meille muille. Lauantaipäivä kului nopeasti ja sääkin suosi tilaisuutta, sillä sateet saapuivat vasta sunnuntaina.


Kotimatkalla piti varta vasten pysähtyä tällä kioskilla, joka tarjoaa 'ITE-palvelun Auvoa ja Onnea'! Väätäiskylällä, Karstulan ja Multian välillä, on tien poskessa pikkuinen kioski, jossa voi palvella itseään kioskin antimilla ja laitta maksu tuohon oven pielessä olevaan postilaatikkoon. Ostettiin mansikoita ja nautittiin ne saman tein.

Nyt lähtisin metsään jahtaamaan marjoja, mutta taitaa olla parempi alkaa jahdata pölykissoja, sillä taivas lupailee jälleen jotain kosteaa. Tässä kuussa on ollut YKSI kokonaan sateeton päivä. Viime vuonna heinäkuussa taisi olla YKSI sateinen päivä. Ylihuomiseksi, keskiviikoksi on luvattu hellettä. Mitähän se oikein on?

10 kommenttia:

 1. En ole koskaan ollut sukukokouksessa. Tuntuu, että se on kasvussa oleva trendi. Onpas kiva kioski ja luottavaiset pitäjät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini puolelta näitä vapaamuotoisia kokouksia on nyt ollut muutama, isäni puolella on kuulemma ns virallisia, jäsenille (?) tarkoitettuja kokouksia. Jälkimmäisissä en ole ollut, kun en koe, että suvun tapaaminen pitäisi olla niin muodollinen. Kioski on hauska. Pitäjät kyllä asuvat siinä pihapiirissä, mutta eivät tuppaudy 'myymään'.

   Poista
 2. Eipä ole minullakaan tullut käytyä sukukokouksissa. Mihinkäs tästä lähdet, kun ei koiralle ja kissoille saa hoitajaa ja hoitolat on tuommoiselle laumalle hirvittävän kallista huvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme mekään tällä kertaa olleet kun toisena päivänä muutama tunti. Jotkut olivat oikein yökunnissa. Kukin omien aikataulujensa mukaisesti.

   Poista
 3. Hyvä kun olit mukana. Itse ei jaksanut nyt lähteä; josko sitten ensi vuonna.
  Hieno tuo rintaneula; kukahan keksikin.
  Kioskista oli taannoin mukava juttu lehdessä.
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin hieno rintarossi. Löytölän suvun nuorisosta tekijä löytyi. Olettekos te tuolla kioskilla käyneet? Ensi kerralla vien sinne lehtiä ja kirjoja (ilmaiseen) kiertoon, sillä kioskissa oli kirjahylly, josta sai ottaa kirjoja - à 0,20 e kpl, jos haluaa ihan ihka omaksi. Mutta jos tuo kirjan takaisin, ei tartte maksaa mitään.

   Poista
 4. Olispa meilläkin sukukokous! Mutta läheisiä sukulaisia on niin vähän ja sitten vähän kaukaisempia muissa maissa,niin eipä taida onnistua.Teillä näkyy olleen mukava sellainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukukokous on arvokas jatke sukuperinteeseen. Lepinsalon sukua on ympäri Suomea, mutta keskittymä on Kinnulassa, josta äitini molemmat vanhemmat ovat kotoisin. Ulkomailla sukua on Ruotsissa, Kreikassa ja Italiassa. jospas sinä voisit järjestää semmoisen mini-kokoontumisen!

   Poista
 5. Onpa sulla sukulaisia, mulla on vain neljä kappaletta.
  Se helle tarkoittaa +32C ja se on nyt jo meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukulaisia tosiaan on. En tunne heistä ulkonäöltä kuin pienen osan, koska asutaan kuitenkin niin erillään. Tänne luvattiin äsken jopa 23 astetta, mutta myös sadekuuroja. Että tämmöinen heinäkuu tänä vuonna.

   Poista