maanantai 15. elokuuta 2011

Vaihtelu virkistää


Näillä hiekoilla on vietetty monta ikimuistoista hetkeä. Keuruun seurankunnan leirikeskuksessa, Isohiekassa. Monta leirikoulua. Mutta tällä kertaa minä istahdin tuoliin odottelemaan mummon (siis äitini) seurustelua muiden ikäistensä kanssa lohikeiton ja kahvin äärellä.

Minä seurustelin Jamie Oliverin kanssa...

... ja ihailin nuotiotulta.

Keuruullahan vettä riittää. Onhan koko kaupungin keskusta viidelle saarelle rakennettu. Joten...

... joten, joten... Täytyyhän bisneksienkin saada nauttia maisemista. Keuruun uusin keskittymä, Megamarket ja Hesburger ovat houkutelleet satoja autoilijoita, jos ei muuten, niin ainakin parkkipaikkojen runsaudella. Totta kait minäkin halusin katsastaa paikan. Ajattelin kokeilla kerrankin oikeaa roskaruokaa ikuiselta tuntuvan kantarellimuhennoksen jälkeen. MUTTA Hesburgerin jonot olivat niin pitkät, että olisi ehtinyt tulla jo seuraava nälkä, ennen kuin minun vuoroni olisi tullut. Päätin tyytyä siihen kaapissa odottelevaan muhennokseen. Halusin kuitenkin katsastaa kaupan (Megamarketin) puolen. Jestas, että on Keuruulle saatu oikea hehtaarihalli. Kaikkea oli tarjolla, paitsi ei vielä kaikissa hintoja, joten en osaa sanoa, onko tässä putiikissa halvempaa kuin kylän muissa kaupoissa. Mutta jos nälkä yllättää illalla tai vaikka hiiva loppuu, tänne ei kannata kurvata, sillä ovet menevät kiinni klo 18.00. Illan tullen täytyy turvautua keskustan Sokkariin tai K-kauppaan, jotka ovat auki klo 21.00 asti.

***
Hamsterihommat ovat jatkuneet. Viimeiset vatut kerätty ja siirrytty mustaherukkashowhun. Mustikoita löytyisi vielä. Sienirintamalla uusinta uutta ovat haaparouskut. Ensimmäiset on keitetty ja suolaan piilotettu. Puolukka-aika antaa vielä odottaa itseään, mutta arvaatte varmaan: Niitäkin tulee ja runsaasti. Sitä odotellessa olen tässä suunnitellut Turkuun junailua.

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikillen...

Edit: Kävin äsken Megamarket-Hesburgerissa. Ovissa oli uudet aukioloajat: arkisin aina klo 21.00 asti. Mutta henkilökuntaa on tosi vähän, sillä kaupan kassoista kaksi oli auki ja jonot uskomattoman pitkät. Minulle saa nyt se homma riittää. Saan asiani nopeammin hoidettua Sokkarilla ja K-kaupassa.

9 kommenttia:

 1. Vietkö sä ne kaikki marjat ja sienet Italiaan? Lentokoneessa? Matkalaukussa?

  VastaaPoista
 2. Allu: Syön itse (+ vieraat) paljon täällä ollessani (talvisin ja kesäisin-syksyisin), vien aina kymmenykset mummolle (siis äidilleni) ja paljon vien Italiaan. Lentokoneessa - matkalaukussa - tiiviisiin rasioihin pakattuna/teipattuna. Kymmenisen kiloa kerrallaan, siis vuodessa n 20 kg. Hyvin on homma toiminut.

  VastaaPoista
 3. Onpas hyvän näköinen ranta Keuruulla! Ja minusta on aina mukava katsastaa uudet marketit;D Kyllä on ihanaa,että Suomessa on niin paljon ravintoa metsissä kesällä:)
  Mukavaa viikkoa sinullekin Lissu!

  VastaaPoista
 4. Jamie on kyllä aika hyvä seurustelukaveri, mutta etäsuhteen ongelma on ettei nälkä lähde vaan päinvastoin kasvaa.

  Jokos olet törmännyt metsässä siivekkäisiin vihulaisiin, siis niihin hirvien ystäviin? Toivottavasti et, vaikka eipä ne taida hamsterin tahtia hidastaa.

  VastaaPoista
 5. Tuo Isohoiekka on kyllä mahtavan näköinen tuossa otoksessasi. Eipä uskoisi, että Keuruulta on kuva! Ja uudesta marketista: Vihdoin ovat tajunneet hyödyntää järvimaisemaa. Ajattelen vaan Sokkaria tai Järvituulta - laatikoita ilman ikkunoita ja näköala kuitenkin olisi kauniille Tarhialle! Voisi niissäkin joku kahvittelupaikka olla siihen suuntaan...

  VastaaPoista
 6. Yaelian: Keuruulla kauniita rantoja riittää. Minä asioin mieluiten ihan pikkuruisissa paikoissa, mutta YleisSivistyksen takia tutkin myös uuden tulokkaan. Luin lehdestä, että n 90 % mustikoista jää tänäkin vuonna metsiin!!!

  Merruli: Jamien kanssa seurustelen aina mielelläni, vaikka etäsuhteessakin, sillä aina sitä jotain omaan soppakauhaankin tarttuu. En ole vielä - kaikeksi onneksi - törmännyt hirveisiin kärpäsiin. Tai ne minuun. Suomen metsissä inhoan niitä eniten. Parhailla suppispaikoilla niitä on melkein yhtä paljon kuin suppiksia. YÄÄÄÄÄKKK!!!! Täytyy taas opetella asennoitumaan tulevaan suppiskauteen...

  VastaaPoista
 7. Riitta: Isohiekka on tosiaankin mahtava paikka ja hienolle paikalle uusi liikekeskuskin on noussut. Nuo mainitsemasi keskustan marketit olisivat tosiaankin voineet rakennusvaiheessa hyödyntää maisemaa Tarhialle. Olisipa mukava tietää, miksi ei.

  VastaaPoista
 8. Kaunista, silmä lepää järvimaisemissa ja mieli rauhoittuu!
  helena

  VastaaPoista
 9. Helena: Minulle vesi on se omin elementti, olipa se sitten järvi tai meri.

  VastaaPoista