torstai 9. syyskuuta 2010

40+4+1=40

Ylempàà matematiikkaa. Oikeastaan joukko-oppia. Hamsterin eilistà saalistuksen lopputulemaa. Ajattelin, ettà koska tànà kesànà kaikki marjat ovat kypsyneet aikataulusta edellà, ettà kyllà ne karpalotkin jo ovat poimintavalmiina. Siinà olin ihan oikeassa. Valmiina olivat: kokonaista 40 karpaloa sillà suolla, mistà viime syksyinà olen saanut vàhintààn 6 litraa. Mutta 40 marjaa lòysin. Plus 4 hirvikàrpàstà ja 1 kyykààrme. Hirvikàrpàsià kohtasi julma kuolema alta aikayksikòn. Eivàt vaan meinanneet ymmàrtàà heittàà henkeààn hyvàllà. Piti litistàà oikein voiman kanssa. Ettà minà inhoan niità luonnon kiusalaisia. Kyykààrme oli sentààn jo jàànyt edellisen auton alle, mutta olisin sen voinut omia, jos olisin halunnut. Mutta en halunnut. Kuvasin kyllà, mutta koska kààrmeet eivàt lukeudu suosikkeihini, poistin kuvat kameralta. Siis 40+4+1=40! 40 karpaloa kannoin kotiin ja pakkaseen laitoin. Odottelemaan kavereita ensi viikon perjantaita, jolloin systeri miehensà kanssa on luvannut viedà minut heidàn suolleen. *** Ai ettà mitens kuva liittyy tuohon minun uuteen matematiikkaani? Ei mitenkààn. Ei ollut eilisistà kuvista tàhàn postaukseen. Etiàisià kuva edustaa. Casperia, signoran kotikylà. Tuon valkoisen pilven kohdalla tuolla horisontissa, piilossa on vuoristomaja. Sinne niità karpaloitakin haluaisin. *** Hain kirjastosta lisàà Elloja. Voi taas illalla hekotella. *** Jokin aika sitten mainitsin, ettà luin Siilin eleganssin ja lupasin palata asiaan. Kirja vei mukanaan ihan alusta alkaen, mutta, mutta... Lopussa olinkin ymmàllàni: tykàtàkò vai ei? Enkà kyllà vielàkààn ole varma. Taitavasti kirjoitettu, mutta oliko hieman liiankin taitavasti? Tarkoitushakuisesti, pàivàunelmaa arjen harmauteen. Voisin vaikka lyòdà vetoa, ettà kirjasta tehdààn megaluokan elokuva. Jos ei ole jo tehty/teon alla. *** Sen sijaan voin kyllà sanoa, ettà petyin Paulo Coelhon kirjaan Voittaja on yksin. Kirja oli taattua Coelhoa, hienosti kirjoitettu, mutta loppu ei ollut sità, mihin kirjailijan edellisten kirjojen kohdalla olin tottunut. Armoton, raaka... Mitens te, jotka olette kirjan lukeneet?

14 kommenttia:

 1. En voi sanoa mitään kirja-asiaan, sillä kaunokirjallisuus on ollut minulla syrjässä jokseenkin kauan. Turhankin kauan, mutta ehkä taas joskus. Minä ajattelin vain siunailla karpalosaalistasi. 40 marjaa! Niistä ei kauheasti iloa ole Italiaan asti vietäväksi. Eivätpähän ainakaan paina matkalaukussa.:)

  VastaaPoista
 2. Minä jo ehdin luulla, että sinä tunnet juuri ne metsän poukamat, joissa ei hirvikärpäset majaile. Juuri eilen mietin, että hirveästi tekee mieli metsään, mutta samalla inhoan hirveän hirveästi hirvikärpäsiä, jopa siis niin paljon, että elokuun puolen välin jälkeen en metsään mene, vaikka sananjalat kauniisti punertavat ja sieniäkin voisi löytää.

  Juuri aloittelin siilin eleganssia, joka kieltämättä ottaa mukaansa, luulin jo että joudun kirjan ostamaan, mutta meidän opehuoneessa on oivallinen omatoimikirjasto, josta romaani löytyi. Coelholta on pari viimeisintä kokonaan lukematta, mutta ehkä hänkään ei aina onnistu loppuun asti.

  VastaaPoista
 3. Kyllä Paolo oli mullekin pettymys.Mutta Siilistä pidin kovasti.Se on mielessä vieläkin vaikka keväällä sen luin.

  VastaaPoista
 4. Oi, metsään on taas päästävä.
  Elloja on meillä kanssa luettu, aivan superhauskoja! Siilin eleganssista kyllä pidin, jäi jotenkin hyvä mieli, vaikka alku ei oikein napannut.

  VastaaPoista
 5. Ompas ihan valokuva , laittaa haaveilemaan :)
  Kävin heti kirjaston sivuilla varaamassa Siilin elegansin. Täytyyhän minunkin lukea se, kun kerran te muut sitä kehutte, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 6. Outi: 40 karpaloa saa kyllà kavereita. Jos ei muuten, niin pakkasessa on vielà viime vuotisia. Eihàn sità nyt ainoitaan passaa kuluttaa, ennen kuin uutta saa tilalle!

  Merruli: On minulla paikkoja, joihin hirvet ja siis hirvikàrpàset eivàt tule. Onneksi. Mutta tuo suon seutu on aina ollut myòs noitten kylkiàisten aluetta. Inhotuksella odotan suppisten tuloa, sillà ne on aina hirvikàrpàsten maustamia. Yàk!!! Omatoimikirjasto? Mitens se toimii?? Coelho on laatukirjailija, mutta raakuuden màssàilyllàkin on rajansa. Minun mielestàni. No, sitten voikin lukeà Siilin eleganssin, jos haluaa eri tunnelmaan.

  Maria: Petyin todella Coelhoon. Harmi vain, sillà hànen seuraavalla kirjalla on jo tumma pilvi yllààn, minun mielessàni. Siili on ihan eri luokkaa.

  Omenaminttu: Metsààn meneminen tàmmòisinà kuulaina syyspàivinà on kerta kaikkista herkkua. Ja jos vielà saalista saa (ei hirvikàrpàsià eikà kààrmeità), nautinto on huippua. Ellalle nauroin taas illalla. Siilin eleganssin luin melkein yhdeltà istumalta ja jàin mietteliààksi...

  Sude: Ilman haaveiluja ei ole toteutuneita unelmia! Kerrothan sitten, mità kirjasta tykkàsit.

  VastaaPoista
 7. Hyi,ne hirvikärpäset ovat kyllä inhoittavia,mutta karpalot taas ovat herkkua!
  En ole tuota Coelhon kirjaa lukenut,mutta joku aika sitten katsoin Coelhon kirjaan perustuvan elokuvan "Veronica decides to die",josta pidin.

  VastaaPoista
 8. Yaelian: Karpalot ovat suurta herkkua kaikenlaisten ruokien lisànà, hillokkeena. Veronika pààttàà kuolla on yksi yhdestàtoista Coelhon romaanista, jotka tiedàn ja jotka olen lukenut. Kaikista muista pidàn suuresti, mutta en tuosta viimeisestà, Voittaja on yksin. Kyllà siitàkin varmaan vielà tehdààn elokuva, koska julmuushan myy hyvin!!!

  VastaaPoista
 9. Surkea saalis, vähän kuin minun mustikkani. Toivottavasti sisaresi suo on tuottoisampi. Itse en ole vielä käynnyt karpaloita kurkkimassa. Tuo kuva on aivan mahtava, tuollaisissa paikoissa haluaisin käydä henkäisemässä, miten ihanaa.
  Hyvää karpalo onnea!

  VastaaPoista
 10. Saalis oli hamsterin urani surkein karpalosaalis - toistaiseksi. Tervetuloa henkàisemààn. Jos maltat omista merimaisemistasi irrota. Kiitos toivotuksesta.

  VastaaPoista
 11. Ella, Ellot, siili on minulle ihan uutta, mutta ehkäpä tutustun, kunhan kirjastoon asti pääsen. Coelhoja olen lukenut, en tätä, mistä mainitsit. Kovinkaan monesta Coelhon kirjasta en ole tykännyt, vain Alkemististä ja Piedrajoen rannalla istuin ja itkin. Ne ovat minun makuuni.
  Voihan harmi, ettei suollasi ollut enemmpää karpaloja ja hirvikärpäset kiusasi! Ei hyvä todellakaan.
  Minun maisemissani en ole havainnut ensimmäistäkään hirvikärpästä ja puolukkaa ja karpaloa saa poimia mielin määrin. Niin erilaisia on tämän maan kolkat.

  VastaaPoista
 12. Aimarii: Ellaa jaksan suositella kaikille! Zahir on minun Coelho-suosikkini. On metsòòn meno alkanut tòkkià noitten hirveiden kàrpàsten takia. Niità tuntuu olevan tààllà aina vain enemmàn. Sen sijaan tànà vuonna noita punaisia metsàmaarjoja on tosi vàhàn. Nauti sinà saaliista minunkin puolestani. Suomi on pitkà maa, mahtuu monenlaista.

  VastaaPoista
 13. Siilin eleganssi tempaisi mukaansa, lopussa oli sama fiilis kuin sinullakin. Ja ylpeys, kun onnistuin kahlaamaan sen lapi hepreaksi!

  VastaaPoista
 14. Anu: Sama fiilis on edelleen. En vain tiedà, miksi. Hepreaksi? Ihan hepreaa minulle.

  VastaaPoista