torstai 25. tammikuuta 2024

Ajan kuluksi

Päivisin lämpötila heiluu +25 asteen molemmin puolin. Siis ihan mainio rantakeli, mutta minua uiminen tai rannalla rötköttäminen ei näillä vuosikymmenellä enää kiehdo. Mielelläni silti katson vaikka surffareita.

Usein kysytään, miten aikani täällä saan kulumaan. Ihan niin kuin Suomessakin: siivoan, laitan ruokaa, pesen pyykkiä, silitän jne. Ja tietysti vietän siestaa - vaakatasossa.

Teneriffan Suomi-kerholla tulee myös käytyä tapaamassa muita muuttolintuja. Tänään pelattiin mm kanastaa. Minulle ihan uusi tuttavuus, mutta hyvin koukuttava peli, kunhan ensin pääsee jyvälle miljoonista säännöistä!

Huomenna menen apuleipuriksi, sillä pullapuoli oli kahviossa finito ja vaalivalvojaiset tulossa. Tarjolle tulossa korvapuusteja ja munkkeja.

Maanantaisin kerholla on kässäkerho, ihan oikea vanhan mallinen turinatuokio, jossa kädet loihtivat mitä milloinkin. Viimeksi tehtiin kukkasia annettavaksi ystävänpäivän osallistujille.

Kotosalla opiskelen ahkerasti espanjan kieltä telkun kautta, opettajana iki-ihana Miss Fischer, australialainen Suomessakin nähty sarja. Pari tuntia aamupäivisin ja viisi tuntia iltaisin, espanjaksi dupattuina. En nyt sentään joka päivä tunti tolkulla tuijota signorinan upeita hattuja, sillä jaksot ovat uusintojen uusintoja, vaan yksikin jakso päivässä riittää.

Suomi-kerholla on upea kirjasto, josta voi luettavaksi ottaa mitä haluaa. Mitään ei kirjata ylös, vaan homma perustuu luottamukseen. Minun saapasmaalainen lempikirjailijani Camillerin Montalbano löytyy myös kerholta.

Montalbano on nyt saanut naispuolisen kilpailijan, islantilaisen rikosetsivän Hildurin. Satu Rämöstä on nopeaa vauhtia tullut Suomen suosituimpia kirjailijoita. Sarjan kolmas osa, Jakob, ilmestyi samana päivänä, kun tämä muuttolintu kirja mukanaan lensi lämpimään. Luin kirjan nopeasti, sillä eihän sitä voinut juuri käsistään pois laittaa. Kolmannen kirjan piti olla sarjan viimeinen, mutta tänään luin, että tulossa on neljäs osa, aiheena Hildurin äiti. Hyvää tulossa, olen siitä varma 

6 kommenttia:

  1. Hei Lissu! Olet siis evakoitunut talvea pakoon Teneriffalle. Vaikuttaa että viihdyt loistavsti. Ei olla siellä käyty mutta Gran Canarilla on käyty monesti ja Lanzarotsessa kerran. Lapsille olivat ihan mukavia kohteita, mutta me aikuiset ollaan enempi kaupunkilaisia.
    Ruotsalaiset karttaa oman maalaisia ulkomailla, liekkö kerhojakaan kovin montaa.
    Viihtyisät jatkot sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Donna.
      Tämä talvi Keski-Suomessa on ollut kylmä ja luminen, joten erinomainen aika viettää aikaa vaikka täällä. Olen tosiaan viihtynyt hyvin nimenomaan tässä Puerton sydämessä.
      Suomalaiset tosiaankin hakeutuu mielellään suomalaisten seuraan, varmaan osaksi kielen takia.
      Hyvää jatkoa sinnekin. Ha det bra!

      Poista
  2. Noihin eka kuvan sinisiin aaltoihin voisin pulahtaa, kun lämmintä on +25. Täällä eilen -25.
    Paljon sinulla on ohjelmaa. Silloin viihtyy, kun on mieluista tekemistä.
    Espanjan kieli on alkanut kiinnostaa myös minua. Voisin vaikka myös alkaa opetella sitä.
    Pidä edelleen mukavaa menoa siellä helteessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä voi harrastaa lähes mitä vain haluaa. Äsken tulin kerhon karaokessa. Tosin en laulanut yksin, vaan toisten mukana!
      Espanjan kieli on niin lähellä italiaa, että se tuntuu kotoisalta. Sen puhuminen rajoittuu vain ruoan yms tilaamiseen. Kannustan kienen oppimiseen.

      Poista
  3. Kässäkerhoa - siellä minä varmaan viihtyisin.. karaokea... siellä ei sitten viihtyisi muut, jos....
    hih!!
    Kyllä olisi ihanaa osata useita kieliä...
    Joitakin vähän lukenaana harmittaa, kun "paikan päällä" käykin niin, että kysyvät puhunko Suomea tai englantia....
    Tallinnassa mulle näin kävi (pari vuotta luin eesti keelt) - oli kai niin takkuavaa ja hidasta... no Pärnussa taas ihan innoissaan kuuntelivat ja auttoivat selviämään heidän kielellä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kässäkerhoja on niin monenlaisia, mutta pääasia on kait yhdessä oli.
      Kielitaito on pääomaa, jolla saa enemmän irti monista asioista. Silti paras kieli on hymy!

      Poista