maanantai 20. joulukuuta 2021

Teiden juurellaPikkuinen potkurikone lennätti meidät karulta ja tuuliselta Fuerteventuralta kohti vehreää Teneriffaa.

Tämän aamun kävelyretki tarjosi paljon ihailtavaa. Suurin osa kuvien kasveista löytyy suomalaista kukkakaupoista mini-versioina. Banaanien kohdalla ajattelin naapurisaarta, minun lemppariani, La Palmaa jonka yhdessä palmulehdossa majailimme muutama vuosi sitten. Sitä majapaikkaa peittää nyt laava. Cumbre Vieja -vuori on rauhoittumaan päin, mutta vuori itse päättää, joko on aika levätä.


Teneriffan maamerkki, Teide. Sitä ihailin käydessäni aamukahvilla suomalaisessa baarissa.

Nyt siirryn majapaikkamme keittiöön laittamaan illallista. Maisema vain on niin upea, että täytyy varoa, ettei veitsi ikkunasta ulos katsellessa lipsahda.

Näiden viikkojen aikana olen kokannut monenlaisissa keittiöissä. Eilen illalla jännitystä toi useat sähkökatkot. Ihan jo mietin, tuleeko hommasta yhtään mitään. Silti tykkään enemmän sähkölaitteista kuin kaasulla toimivista, vaikka ammattikokit kaasua puolustavatkin. Perunankuorimaveistä ja tiskiharjaa olen kaivannut, samoin sauvasekoitinta. Mutta se mikä eniten ihmetyttää on keittiön kaappien hyllyjen sijoittelu liki katonrajaa. On siinä meikäläisellä pätkällä kurkottelemista. Vai ovatko täkäläiset miehet aina pitkiä ja valmiina auttamaan?

4 kommenttia:

 1. Nyt olet minullekin tutuissa maisemissa, eli mistä näkyy Teide. Tuota oransdikukkaista on täälläkin, se om niin nätti ja ihana aitakasvina. Minä taas tykkään enemmän kokkailla kaasulla. Hyvää joulun aikaa Lissu✨🎅💖🌟

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teide on selvä maamerkki ja komeakin, kaukaa katsottuna! Helena varmaan tietää tuon köynnöksen nimen, kukkii juuri parhaillaan ja kiipeilee pitkin palmuja ja aitoja. Minä arvelinkin sinun kokkaavan kaasulla, olethan ruoan ammattilainen.

   Poista
 2. Ei taida ehtiä banaanit kypsyä jouluksi? Toivottavasti ruoka valmistui ja sormet säilyivät.
  Eikö ole edes keittiöjakkaraa?
  Joko vietät tässä paikassa joulua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Banaaneja on joka kaupassa ja ihan kypsiä ja loistavan makuisia. Sormet on säilynyt toistaiseksi, eikä jakkaraa ole. On vain semmoinen pieni tötsö. Joulu sujuu tässä majapaikassa. Ruukkuja löytyi, mutta ei jouluvaloja. Höh. Riisuttu joulu. Onneksi on tuo valopallo tuolla taivaalla.

   Poista