perjantai 17. joulukuuta 2021

Valoa, aurinkoa,merta ja sen antimia


Ensimmäisen majapaikan ranta oli enimmäkseen  mustaa hiekkaa ja kiveä. Tuuli oli niin kovaa, ettei uintihaluja löytynyt. Mekon ja kalsareiden lisäksi tarpeen oli villatakki ja kevyttoppis. Valoa ja aurinkoa sentään riitti noin 10 tuntia.


Ajuyin majapaikka oli kaukana ns turistirannoista, mutta oli kylässä muutama rantabaari. Minä rakastan kaikenlaisia merenantimia, varsinkin rapuja ja sinisimpukoita. 

Auringonlaskut olivat aina komeita.


Toinenkin majapaikka sijaitsi meren rannalla. Vaikka Gran Tarajal ei ole turistien kansoittama, tunnelma oli kaupunkimainen. Rantakadulla oli useita baareja ja ravintoloita.


Alakerrassa oli paikka, jossa söin herkullisen rapusalaatin ja karmean pizzan. Tai palan pizzasta, sillä loppu jäi syömättä.


Tämä viimeinen majapaikka on ihan rannassa, semmoinen hippityyppinen kokoelma rakennuksia, ihmisiä ja eläimiä. Kauppoja tai baareja ei ole, joten itse on ruokansa laitettava. Tosin uuni ei toimi, eikä lämmintä vettä aina ole.

Kolme viikkoa Fuerteventuralla on kohta takana. Tulin tänne toiveissa valo, lämpö ja meri ja meren antimet. Valoa on ollut, lämpöä enemmän kuin Suomessa tällä hetkellä, mutta tuuli on tehokkaasti vähentänyt auringon lämmöstä suuren osan, eikä uikkareilla ole ollut käyttöä. Merta on ollut ja merenaallot ovat paikoin olleet huimia. Ainoa kurja puoli on ollut se, ettei korkean paikan kammo ole helpottanut, päin vastoin. 

Huomenna siirrymme Teneriffalle. Viestit sieltä kertovat, että tulossa on viime vuoden kaltainen joulun aika: rajoituksia lisätään ja tapahtumia perutaan. Korona sulkee joulun sisälle. MUTTA onhan valoa, aurinkoa ja merta ja varmaan taas löytyy meren antimiakin.

Ja joulun jälkeen siirrymme majapaikkaan, jossa pääsen hoitamaan puutarhaa. Sitä odotan, eikä sitä iloa korona vie.

6 kommenttia:

 1. Kivoja majapaikkoja teillä ollut Fuerteventurassa, harmi ettei sää ollut tarpeeksi lämmin. Meillä on tänään vihdoinkin kunnon talvinen episodi,eli tunsin tarvetta ohuelle takille ulkona.
  Nam,minäkin pidän meren elävistä. Mitä vikaa tuossa pizzassa oli? Ainakin mitä sen päällä on näyttää hyvältä(äyriäiset:) Hyvää matkaa Teneriffalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi Suomesta lähtiessäni uskonut, että täällä tarvitaan kalsareita. Illalla kyllä, mutta että aamulla ja päivälläkin. Hyvä että olet saanut kapaamaasi viileyttä.
   Tuo pizza näytti hyvältä, mutta maistui ainoastaan eltaantuneelta öljyllä ja pakasteäyriäiltä ilman minkäänlaisia mausteita. Kuitenkin paikan nimi oli Piccola Italia.
   Kiitos, odotan kovasti puutarhaa.

   Poista
  2. Toivottavasti Tenerifellä ei tarvitse kalsareita;D

   Poista
 2. Tämä on aivan eri oloinen saari. Lämpimämpi ja vehreämpi. Söin just yhden elämäni parhaista kalaruoista. Nam.

  VastaaPoista
 3. Ai, pitkät kalsarit ovat olleet tarpeen etelän lämmössä? Täällä on sopivat kelit. Hiukan pakkasta ja lunta saatu lisää. Aurinkoa ja pilvistä vuorotellen.
  Sun ruokalautasilla näyttää annokset siltä, että minä saisin olla siellä syömättä koko ajan, jos on meren eläviä.
  Toivon mukavaa joulua sinulle ja mahtavan hyvää vuotta 2022.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vaikea oli etukäteen arvata, kuinka tärkeät kalsarit on etelän lämmössä. Tällä saarella voi asia olla toisin.

   Luen aina blogiasi tavallaan kaihoten.

   Ei tuo jälkikasvukaan suostu meren otuksia enää syömään, sanoo vain, ettei ystäviä syödä. On semmoinen luonnonsuojelija hän.

   Samoin oikein leppoisaa joulua sinne teidän rauhaanne.

   Poista