maanantai 29. marraskuuta 2021

Taivaalta taivaaseen

 Kone lähti Fiumicinosta klo 5.45, lensi yli Afrikan lumipeitteisten Atlas-vuorten, laskeutui Fuerteventuralle reilun neljän tunnin lennon jälkeen. Matka sujui erittäin mukavasti. Meille kolmelle riitti koko istuinrivi kullekin vaikka pötkähtää nukkumaan!

Ruokakaupan kautta kerrassaan loistavaan majapaikkaa. Oikeaan aarremaailmaan. Joka paikasta paljastuu se, että itse omistajat joko tekevät itse tai keräävät taidetta. Ajattelin laittaa postausten loppuun aina jonkin kuvan todisteeksi, mutta jo tässä yksi, tämän riippumaton alla makoilee vulkaanisesta kivestä veistetty koira.

Illalla olimme niin rättiväsyneitä, että olimme nukahtaa tuonne yläterassille tähtiä täkin alla katsellessamme. Kello 19.30 olin sitten oikeassa sängyssä täydessä unessa. Pisimmät yöunet pitkään aikaan. Nyt on aamiainen syöty, ja edessä on päivän retki saaren entiseen pääpaikkaan, Betancuriaan.

Loppukuva tänään tuolta yläterassilta. Teoksen joka kulmalta näkee aina jotain uutta. Taustalla on tämän paikan (Ajuy, lausutaan ahui) laavamuodostelmien luolastosta.

6 kommenttia:

 1. Kiva että pääsitte hyvin perille, ja että majapaikkakin on niin mielenkiintoinen ja mukava:) Hyvää uutta viikkoa Fuerteventuralla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä tähän majapaikkaan. Viikko on alkanut oikein mukavasti.

   Poista
 2. No vähän on erinäköistä, täälläkin paistaa aurinko, mutta lunta, -8 pakkasta ja ruotsalainen postilaatikko jäätynyt kiinni.

  Mistä tuolla karun kauniilla saarella saa makeaa vettä, oli ensimmäinen ajatus, kun katsoin karttaa ja kuvia?
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaista on, silti sisällä on villasukat tarpeen, ja ulkona tuulessa kaikki mukana olevat päällysvaatteet, sillä täällä TUULEE...
   Tänne tulee saaren puhdistamolta pesuvedet ja vesi ruoan laittoon, mutta juomavesi kaupasta. Vaikka suurin osa saaresta näyttää vedettömältä, jossain maan kätköissä sitä täytyy olla, sillä täällä on myös keitaita ihan niin kuin Saharassakin.

   Poista
 3. Minun täytyi tutkia kartasta, miten sun kone lentelee Afrikan Atlasvuorten yllä. Siitä se menee vissiin Marokon, Tunisian, Algerian ilmatiloissa, ehkä?
  Selvä se, että reissussa rähjääntyy, joku loikoo riippumatossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on hyvä kartta. Edellisellä kerralla meillä oli päivälento, ja ne Afrikan maavärit olivat aivan uskomattomia.
   Reissussa voi rähjääntyä, mutta täällä kaikki helpottuu.

   Poista