torstai 25. marraskuuta 2021

Onnen potkuja


Sunnuntaina kohti uusia seikkailuja. Muutama päivä sitten vielä matkassa oli mutkia, sillä vuokra-auton saaminen Teneriffalla joulun aikaan ei onnistunut. Syy koronan. Lock down kun vei turistit saarelta, minkä seurauksena vuokrafirmat möivät autojaan pois, ja nyt ei uusia autoja ole saanut tarvittavaan tahtiin. Lisäksi saarelle saapuu nyt laumoittain turisteja, jotka kyselevät autojen vuokraamista.

Sitten löytyi enkeleitä. Tuttavan tuttavat olivat lähdössä Suomeen, ja niinpä meille tarjoutui saada paitsi heidän autonsa myös heidän kotinsa vuokralle. Ollaan täällä oltu ihmeestä kiitollisia. Joulun ihme! Joskus onni tuntuu potkivan oikein kunnolla. Ihan kuin päävoitto lotossa. 

Mutta ensin Fuerteventuralle kolmeksi viikoksi ja sitten jouluksi Teneriffalle. Minun haaveeni La Palmasta valuu parhaillaan laavana mereen. Cumbre Vieha - vuori on herännyt riehumaan uudelleen, ja purkaa laavaa mm niille banaaniviljelyksille, jossa asustelimme muutama vuosi sitten.


Auronko laskee täällä noin klo 17. Siis hupsahtaa horisontin taakse, mutta sitä ennen auringonlaskut ovat värikkäitä, jos vain pilvet eivät peitä loistoa. Aurinko nousee noin klo 8, joten valoa n 8-9 tuntia. YLE areenassa näytettiin aamulla tilasto Suomen valon määrästä tällä hetkellä, ja Keski-Suomeen sitä riittää noin 6 tuntia. Muistan, kuinka aikoinaan lähdin töihin pimeään aikaan aamulla ja palasin töistä pimeään aikaan. Silloin sitä kovasti kaipasi aurinkoa. Nyt osaan olla täällä kiitollinen, vaikka pilvet ripottelevat nytkin vettä. Mutta pimeää ei ole, eikä lunta, eikä pakkasta. Seija-systeriltä tuli kuva. Oli menossa lumitöihin!

Nyt vielä miettimään viimeisiä matkaan pakattavia asioita, ja äkkiä tämä postaus taivaalle, ennen kuin muotoilen ulkonäköä enempää.

12 kommenttia:

 1. Tänä syksynä, sillä syksyltä tämä tuntuu eteläisessä Suomessa nurmien viheriöidessä, on ollut harvinaisen värikkäitä auringonlaskuja. Välillä myös aurinkoisia päiviä. Lyhyeltä päivät tuntuvat, kun pimeä tulee kellonkäännön jälkeen jo puoli neljältä.
  Onneksi asiat järjestyivät lopulta mukavasti!
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnolla on omat värinsä, eri vuodenaikoina ja eri puolella tätä planeettaa. Kuukauden kuluttua taas mennään kevättä kohti. Olemme tosiaan olleet nyt onnekkaita.

   Poista
 2. Tuutia on kahtaa lajia, on oturia ja tuuria, nyt sinulla on ollut huikea tuuri. Onnea vaan.
  Värejä on näkynyt Koillismaankin taivaalla. On jo sinisiä hetkiäkin, kun talvi kiristänyt otettaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nyt on onni todella potkinut, ja siihen potkuun kului pari päivää! Sinisiä hetkiä täällä ei ole, niitä kaipaan. Mutta en pakkasia.

   Poista
 3. Olipa hyvä tuuri teillä, sekä auton että asunnon suhteen:) Hyvää matkaa Kanariansaarille, harmi että tulivuori oikuttelee La Palman saarella, mutta on muillakin saarilla siellä niin kaunista:) Täällä on jo tarpeeksi valoisaa kun menen Bambin kanssa aamupisulle hieman klo 6 jälkeen ja pimeä tulee nyt hieman ennen klo 17 aikaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan, huippuonnea! La Palmalta on just suora lähetys telkussa. Tulta tulee kohti korkeutta oikein purskahtelemalla. Mukavia aamulenkkejä Bambib kanssa.

   Poista
 4. Hei Lissu!
  Meille kerrottin että jos lähtee ulkomaille niin ei voi luottaa siihen, että valtio avustaa, jos joutuu pandemian takia vaikeuksiin. On muuten sen verran vakava tilanne varsinkin Euroopassa ja se vaan jatkuu ja jatkuu. Joten mitään ryysistä ulkomaille joulun ja uudenvuoden aikaan ei Ruotsista synny.
  Hyvät jatkot sinuelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on semmoinen vakuutus, että se korvaa myös koronasta aiheutuvat kulut. Minä en pelkää, ja jopa Suomessa voin saada tartunnan. Varovainen pitää olla, olipa missä vain, mutta pelko estäisi elämisen, vai mitä.

   Poista
  2. En tässä tarkoiteetu tartuntoja vaan sitä että maat nyt sulkee rajojaan ja lentoja lopetetaan. Kun pandemia alkoi 2021 niin noin miljoona ruotsaliasta oli talvilomlla ulkomailla. Heistä useat tuhannet eivät päässeet takaisin Ruotsiin, sillä maat sulkvat rajojaan ja lennot loppuivat. Siinä ei auttanut edes vakuutukset tai ulkoministeriöt kun ei päässyt maista ulos eikä sisään.
   Toivotan teille mukavaa lomaa ja toivotan että pääsette takaisin kotiin.

   Poista
  3. Varmaan alkuun reagoitiin eri maissa eri lailla, kukin oman parhaan silloisen tiedon varassa. Aivan kuten nytkin tuon uusimman virusmuunnoksen kohdalla. Minä haluan liikkua rajoitusten puitteissa, ja Suomeenhan minulla on aina oikeus palata.
   Meidän loma täällä Fuerteventuralla on alkanut todella hyvin. Toisaalta, kaikkea voi sattua, mutta mutta...

   Poista
 5. Hyvä, että saitte asunnon ja auton. Kaunis auringonlasku. Täällä Kainuussa tuli talvi nyt yhdessä yössä. Lunta satoi kerralla reilut 10 cm. Lumisadetta on riittänyt. Yhtenä päivänä piti lumityöt tehdä kolme kertaa :D Tslvi on sellaista lumikolajumppa-aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan täällä Fuerteventuralla, väsyneinä yölennosta mutta ylen onnellisena. Upea paikka, kuvia tulissa. Lumi on täällä tuntematon tekijä, mutta tuulta piisaa.

   Poista