lauantai 11. syyskuuta 2021

Vihdoin

Siinä se nyt on. Pienen muovikon sisällä. Passin väliin laitettavaksi. Vielä täytyy soitella vakuutusyhtiöön, josko saisi semmoisen 'kaiken varalta'-vakuutuksen. Sitten vain keräilemään matkalle mukaan lähteviä juttuja. Tuntuu aivan uskomattomalta suunnitella lähteä moalimalle!

Ensin saapamaahan, jossa alkaa olla ihanteelliset kelit: noin 25-30 astetta päivisin. Ihan sandaalikelit. Saa jalat tottua muihin kuin metsä-kumisaattaisiin. Sitten pariksi viikoksi Maltalle. Matka sinne tosin oli vähällä tyssätä. Alitalia perui lennot. Syykin selvisi: saapasmaan lentoyhtiö kaatui konkurssiin. Saa nähdä, miten lipun takaisinmaksun käy. Onneksi se on maksettu Visalla. 

Tämä kesä oli oikein perhoskesä. Suruvaippoja oli tämän pensaan kimpussa oikein joukolla, mutta vain yhden sain kuvattua siivet avoimina. Nokkosperhosia lenteli yhteen aikaan runsain ja mitoin, ja eilen pongasin metsässä sitruunaperhosia.

Varsinaisesti pongasin metsässä koppakaupalla suppilovahveroita. Tuoreena niistä tulee mielestäni taivaallinen sienikeitto. Koska en enää viitsi niitä kuivata (entisten lisäksi), ne kelpaavat kyllä talon mummeleille. 

Puolukoita poimin litran verran. Ihan sopivasti lappapuuroa varten, ja jää vielä kaaliruokien kaveriksi. Uudesta kaalista tehty laatikko on namia.

Tänä iltana istun VARMASTI klo 19.30 telkun ääreen. Odotan kovasti Tanhupallon omaa ohjelmaa. Olen ihan varma, että sen jälkeen voi koko illan hykerrellä. 

***

Kovasti odotin Monzan ajoja, mutta ihailuni kohde makaakin kotona k-potilaana. Voimia, Kimi!

13 kommenttia:

 1. Olipa hyvä että koronatodistus tuli vihdoinkin,kaiken jälkeen. Koska matka, ja millä matkustat jos ei AlItaliaa enään ole? Toivottavasti saat maksun takaisin, ja kun maksettu kortilla, sen pitäisi onnistua.Aikoinaan olin ostanut matkan Suomeen Budapesin kautta, enkä maksanut kortilla, ja se Unkarin lentoyhtiö mikä sen nyt olikaan meni konkurssiin ennen lentoa, enkä saanut rahoja takaisin. Mukavaa matkan odotusta Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapasmaahan lennän Finnairilla ja Maltalle Air Maltalla. Alitalia on jo vuosia keikkunut konkurssin partaalla. Nyt sitten konkurssi ja sen raunioille on perustettu uusi Alitalia! Luotan nyt kuitenkin enemmän Air Maltaan. Kovin odotan matkaa. Mukavaa kohta alkavaa uutta viikkoa, Jael.

   Poista
 2. Kyllä niin mukavalta tuntuu kun pääsee taas matkustelemaan. Meillä Kreetanmatka meni vähän pilalle, mutta korjataan tilanne lähtemällä 1.10 Turkkiin. Kauhistelijoita kyllä piisaa, mutta mitäs me rokotetut siitä välitetä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon sydämestäni, että teille tulee upea uusi matka.

   Poista
 3. Italian sisämaamatkoja on Ryan Air lentänyt jo monet vuodet. Aina ei tarvitse edes varata matkalippua vaan mennä vaan lentokentälle, sillä vapaita paikkoja löytyy usein miten.
  Roomasta Ciampinon kentältä pääsee Maltalle noin 13€. Meikäläinen käyttää aina Ryan Airia Tukholma-Rooma matkoihin.
  Hyvää matkaa!


  https://www.ryanair.com/it/it/voli-low-cost/roma-ciampino-a-malta?out-from-date=2021-09-12&out-to-date=2022-09-12&budget=150

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on helpommat ja nopeammat yhteydet Fiumicinolle kuin Ciampinolle, ja koska Ryan ei Fiumicinolla operoi, valitsen Fiannairin tms. Mutta kiitos tiedosta. Eihän sitä koskaan tiedä. Mukavaa syksyä Tukholmaan.

   Poista
  2. Joo justiin, jos sinä tulet Poggio Mirtetosta niin silloinhan sinä pääset suoraan Fiumicinoon.

   Poista
  3. Niinpä. Ciampinolle pitäisi mennä ensin junalla, sitten metrolla kaikkine rappusineen (hissit usen ylikuormitettuja tai rikki), sitten ... ja kaikkine matkatavaroineni. Sitä kaikkea ajatellessani olen jo hiestä märkä!

   Poista
 4. Pitääkin muistaa tuo Donnan vinkki, jos joskus lähtee reppumatkalle Italian kautta Maltalle. Ovatko nuo lentokentät kamalan isoja/sekavia? nim.merkki Charles de Gaullen kentällä sekoillut eikun seikkaillut.

  Kiva, kun sait (vihdoin) koronatodistuksen. Pakkaatko mukaan liikaa vai sopivasti?
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiumicinossa on tehty remontti nyt muutama vuosi, joten saapa nähdä. Toisaalta, siellä on aina hyvin kyltteja katosta roikkumassa. Kenttä itsessään ei ole suuri. Maltan kenttä on pieni kuin maaseudun linja-autoasema! Ei mitään mahdollisuutta seikkailuun. Vuosien mittaan olen oppinut matkustamaan kevein tavaroin. Kuivatut sienet kun eivät juuri mitään paina. Vaatteita pakkaan hyvin vähän, koska taitaapa perillä olla varavarusteet, ja kirppis on naapurikylässä aina perjantaina.

   Poista
  2. Charles de Gaullen kenttä onkin aivan erikoinen laatuaan. Sekava kuin mikä kun sinne eka kertaa joutuu.
   Ciampinon kenttä Roomassa sijaitsee noin 13 km Rooman rautatieasemlta etelään päin. Terminin rautaieasemalta lähtee monia eri busseja Cimapinon kentälle. Kentää käyttää myös useat eurooppalaiset halpalentofirmat, italialaiset politikot ja presidentti, Vastikaanin kardinaalit ja paavi, amerikkalaiset filmitähdet ja rikkaat yksityislennoillaan. Kenttärakennus on melko pieni ja selkeä. Sinne ei eksy.

   Poista
  3. Kiitos Donnallekin opastuksesta! Jospa olisin älynnyt kysyä siltä ekalta sedältä tiskin takana De Gaullen kentällä, niin olisin ollut heti perillä, mutta ei, sitä etsii ja etsii itse, kunnes viimein on pakko kysyä. Olenpahan ehkä oppinut. Ehkä.
   helena

   Poista