perjantai 11. kesäkuuta 2021

Varustautumista

Nyt olen varustautunut puolustamaan itseäni iniseviltä tökkijöitä, joita tällä hetkellä tuntuu ilma olevan sakeana. Pysyisivät vaan mustikkamailla, että runsas kukinta saisi aikaan runsaan marjasadon. Uimarannalle en kyllä mene ilman tätä punaista asetta.


On kyllä yksi paikka, johon inisijät eivät ole ilmaantuneet (ainakaan vielä) häiritsemään päiväkahvihetkiäni. Ellun rantakahvila. (Lue Elias Lönnoitin siipirataslaivan ranta!) Auringonpimennys eiliseltä meni kyllä ohi, mutta alkuviikon ukkosilmoja piti mennä rannalle varta vasten ihailemaan, minä kun tykkään ukkosesta salamoineen ja paukahduksineen.

Tämän hetken kukka tuolta pyörälenkin varrelta herättää matkakuumetta. Kun ennen koronaa keväisin lentelin saapasmaahan, junamatka kentältä kotiasemalle oli ihan tulipunainen unikoista. Toissapäivänä sitten varasin lennon syyskuun lopulle. Toteutuu se tai ei, lipun hinta ei päätä huimannut: 45 euroa Finnairilla. Ensi kuun alussahan saan toisen piikin ja sitten sen rokotepassin. MUTTA, olen varoitellut itseäni siitä, ettei mikään enää ole varmaa, ennen kuin se on varmaa!

Kirpputorihössötys on nyt korkealla, sillä olen varannut pöydän Vilikan kirppikseltä. Muiden asitoiden joukossa nämä Pentikin Hiisi-sarjan astiat ovat nyt menossa myyntiin. Muistan kun viime vuosituhannella ajelin Posiolla ja ostin nämä, mutta Hiidet ovat nyt jääneet kaappiin Muumi-mukien vallatessa kahvikaluston. Saas nähdä, ihan pilkkahintaan en näitä kyllä myy.

Lopuksi vaaliasiaa! En enää jaksa katsoa/kuunnella poliitikkojen sanailua. Jotenkin minusta tuntuu, että muutamat heistä ovat vuosien varrella kääntäneet takkejaan niin usein, etteivät enää tiedä, miten päin heillä se nyt on päällä. Nämä kielot haluan ojentaa Sanna Marinille, sillä ainakin minä olen kiitollinen siitä, miten hänen johdollaan koronatilanne Suomessa on hoidettu. Ihmiset, jotka kohkaavat hänen aamiaisitaan, voisivat mennä peilin eteen ja kysyä itseltään, miten he olisivat asiat paremmin hoitaneet. Entä onkohan Sanna edes ehtinyt syödä joka päivä, sillä niin hoikkaan kuntoon hän nyt on itsensä saanut. Taitaa hän vain olla liian vaarallinen joillekin vastustajille! Ugh, olen äänestänyt!

14 kommenttia:

 1. Onpas tehokkaan näköinen hyttystappaja:)
  Ja ohoh, olipa halpa lento Italiaan, toivottavasti pääset matkaan. Hyvää viikonloppua Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä lisätä että hieman olen ihmetellyt tuota Sanna Marinin aamiaisasiaa, ihan liioitelta kun miettii miten asiat toisissa maissa.

   Poista
  2. Tuo itse tappaja oli käytössä jo viime kesänä. Nyt hankin tuon suojakuoren, jotta itse tappajaa on helpompi kuljettaa. Varsinkin mustikkametsässä on sen kanssa ilo kulkea. No, tuossa lennossa on mukana säästyneet plus-pisteet. Hyvää viikonloppua sinnekin, Jael.

   Poista
  3. Ihan vaalitaktiikkaa vastustajilta. Minusta hänelle olisi voinut palkata vaikka kotiapulaisen valtion piikkiin, on hän semmoisen urakan edessä ollut. Kun tietää, miten esim saapasmaassa rahaa laitetaan yhteen sun toiseen, Suomen hommat ovat lillukanvarsia.

   Poista
 2. Ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän jälkeen on vaalijargonian seuraaminen onneksi ohi.
  Korruptiota en hyväksy pienessä enkä suuressa muodossa vaikka sitä kaikkialla esiintyy enkä voi sitä estää. Pienemmästäkin vilpistä on erotettu tai ymmärretty erota kuin mitä tämä aamiaisgate 14.000 eli 845 euroa ruokahankintoihin ??! kuussa - miettikää nyt vähän. Joinain kuukausina 1.800 e. No olihan ne häät...Kuitenkaan ei löydy toimintaa sallivaa lakipykälää, vain yhden virkamiehen hyväksymä ohje, mikä ei oikeuta tällaiseen verorahojen käyttöön.
  Hänelle on jo palkattu verorahoilla henkilökunta.
  Suomen suhteellisen hyvä koronatilanne johtuu kansalaisten omaehtoisesta toiminnasta ja maalaisjärjen käytöstä eikä jahkailevasta ja päättämättömästä hallituksesta.
  Ajan henkeen sopii erinomaisesti Tuomari Nurmion `Hän on täällä tänään´.
  Maarit H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä hyväksy korruptiota, enkä ole missään huomannut, että Marinia siitä on syytetykään. Mutta sitä en hyväksy, ettei hänen anneta keskittyä niihin suuriin asioihin, joiden eteen hän on joutunut. Mielestäni hänen tukemisensa kaikin tavoin, on hyödyksi meille kaikille, puoluekannasta riippumatta. Hyväntahtoisuutta mieluummin kuin pahantahtoisuutta. Sinulle hyvää viikonloppua, vaikka jalkapallon seurassa.

   Poista
  2. En ole jalkapallofani.
   Ei mikään estä pääministeriä keskittymästä avustaja- ja asiantuntijajoukkoineen suurten kysymysten ratkaisemiseen.
   Jos hänellä ei kuitenkaan ole tilanne- ja suhteellisuuden tajua yhteisten verovarojen käyttöä koskien, on varmaan kohtuullista ja asianmukaista, eikä suinkaan pahantahtoista, että asia käsitellään julkisesti. Se on sitten vain kestettävä ja ottaa aikansa. Ja hänhän lupautui asianmukaisesti maksamaan ´edut` takaisin.
   Tuossa asemassa oleva henkilö, ihan puolueesta riippumatta, ei voi kätkeytyä tekemisissään toisten selän taakse tai heittäytyä tietämättömäksi. Henkilön tukeminen ei mielestäni taroita silmien ummistamista ja vaikenemista tai vaikenemisen vaatimista väärinkäytöksistä.
   Sateista ja tuulista lauantaita sinullekin Maarit H

   Poista
  3. Suosittelen jalkapalloa lämpöisesti, koska niissä piireissä osataan kannustaa!

   Poista
 3. Hei, haastan sinut vastaamaan 20 kesäiseen kysymykseen! Kysymykset löytyvät blogipostauksestani!

  Hyvää & aurinkoista kesää!💛

  https://jasukuvaa.blogspot.com/2021/06/20-kysymysta-kesasta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasminmukavasta haasteesta. Palaan siihen asiaan jossain postauksessani.
   Oikein jaunista kesää!

   Poista
 4. Miten tuo hyttyslaite oikein toimii ja miten sitä kannetaan mukana/käytetään, kysyy allerginen? Eilen kukkapenkkia kitkiessä sääsket pistivät polviin ja nuokuin loppuillan antihistamiinin vaikutuksesta.

  Kyllä pääministerinä kysyisin, että mitä hyötyä on laki- ja virkamiehistä, jos eivät hommiaan hoida, ettei pääministerin aika kulu mikromanageroidessa joka pilkkua. Ja ei se todellakaan ole korruptiota, jos palkanmaksaja antaa työntekijälleen ateriaedun. Se on sitten pykälistä ja niiden tulkitsijoista kiinni verotetaanko tai mitä muuta.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thermocell -tappajaan laitetaan pikkuinen pullo suihketta, joka vapautuu, kun painetaan katkaisinta. Laitteeseen kuuluu siniset pienet läpykät, joilla on ihan oma paikkansa. Käyttöohjeet on ihan hyvät. Viime kesänä laitoin laitteen aina jollekin mättäälle, ja se antoi n 20 neliön suojaalueen. Oli oikein ilo poimia mustikoita. Tuo suojakuori on semmoinen lisävaruste, jonka voi kiinnittää vaikka vyöhön, reppuun tms. Lisäksi valitsin just tuon värin, jotta se erottuu hyvin mättäiltä. Suosittelen todella lämmöllä.

   Viisaita puhut tuosta korruptiosta.

   Poista
 5. Onko tämä itikkakarkotin itikoiden tappaja vaiko tosiaan vain karkottaa ne kauemmaksi?
  Minä en tarvitse tuollaisia vempaimia. Itikat eivät sanottavasti kiusaa minua.
  Olen sitä mieltä, että Marinin ansioilla pitää pystyä ostamaan omaan piikkiin aamiaisensa, voi jopa palkata kokit tekemään sen, jos niikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkipolvi puuttui samaan sanaan. Tämä ase on karkoittaja, vaikka kuvittelen sen mieluummin olevan tappaja, sillä olen kerran saanut semmoisen allergisen reaktion, etten päiväkausiin voinut kunnolla istua saatikka nukkua, ja polte oli kaamea. Isäni oli sinun kaltaisesi luonnossa liikkuja, eikä häntä hyttyset yhtään hidastaneet.
   Minä uskon edelleen Marinin vilpittömyyteen. Hän olisi varmaan maksanut kulunsa ja veronsa, jos olisi asiasta tiennyt. Helena tuossa ylempänä osasi asian ilmaista minua selvemmin. Ihmetyttää kyllä se, kuinka ihmeessä sekä Marinin ja Ohisalon asiat putkahtivat 'julkisuuteen' juuri vaalien alla, baikka aikaa niiden setvimiseen olisi ollut vaikka kuinka. Politiikka on raadollista. Onneksi Mariniin uskovia oli paljon. Seuraan nyt mielenkiinnolla oman kuntani asioiden hoitoa, sillä valtuutettujen lukumäärä pieneni, mutta perussuomalaisten määrä ja miesten osuus yleensä nousi!

   Poista