sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Kevättä rinnassa

Protea, kaupan kukkatarjonnasta. Tämä muhkea kasvi tuli minulle tutuksi Kanarian saarten La Palmalla. Varttunut pariskunta möi oman puutarhansa (?) tuotteita. Ihastuin heti.
Ruusut ovat tietysti kukkien kaunottaria. Olen huomannut, että Lidlin ruusut kestävät ja kestävät ja kestävät... Huomaan puutarhurigeenieni kevään tulon myötä piristyneen. Parvekkeelle ostin eilen jo pikkusisia orvokkeja. (Olivat vielä ujoja, siis ei kuvaa.)

Kirppisgeeni nostaa myös päätään. Viime heinäkuussa tienasin sievoisen summan Villikan kirppiksellä. Ilmeisesti ei mitään minulle tosi tärkeää tavaraa, koska en edes muista, mitä kaikkea meni kaupaksi. Nyt löysin kamojeni keskeltä jotain arvokastakin: tuossa etualalla ole Timo Sarpanevan lasisen kynttiläjalan. Nyt mietin, laitanko sen tämän kesän kirppispöydälleni!

Sarpanevan hopeiset kynttiläjalat pysyvät edelleen itselläni. Puhdistin ne, upeita.  Myös tuo Björn Weckströmin Kanerva -maljakko pysyy minulla. Aarteita!

Nämä kolme lasista kynttilänjalkaa ovat tuntemattomien käsien/tehtaiden tuotantoa. Osaako kukaan tunnistaa niitä?

Eka annostus on nyt torstaina saatu. Pfeizeria. Minkäänlaisia oireita ei ole kuulunut. Toisen piikin saan paperin mukaan heinäkuun alussa, siis 12 viikon  kuluttua. Ihan lentolippua en vielä ole tilannut, mutta suunnitelmia on jo laadittu!!!

Tohtorila on avautunut. Rokotuksen jälkeen istuin retkikahvilla ja seurustelin telkän kanssa. Oli vain niin innossaan sukeltelemaan kalojen perässä, etten kuvaan saanut. Kuvaan sain kyllä tuota jäiden sulamisveden päällä lilluvaa mönjää, joten jätin veteen pulahtamisen toiseen kertaan. Komeat päivät ovat sulattaneet nyt melkein kaikki lumet ja jäät. Kevät etenee kovaa vauhtia.

***

Keräys Francon hoitoon on edennyt hienosti: Tänään on koossa 76 034 euroa. Tuli keskustelua saapasmaan ja Suomen terveydenhoiton eroista. Meillähän maksamme kiltisti veroja, jotta terveydenhuolto yhteiskunnan toimesta toimii. Saapasmaassakin kerätään veroja, mutta hyvin monelle valtion verojen kiertäminen on lähes urheilua, joten suku, ystävät ja se pahamaineinen mafia korvaavat usein sen, mitä verovarojen vähyys aiheuttaa. Minä olen mielelläni veronmaksaja. Silti ihailen saapasmaan perinteitä, paitsi en mafiaa. Asioilla on aina puolensa ja puolensa.

12 kommenttia:

 1. Heippa!
  Minä sain Astra Zenega piikin terveyskeskuksessa nyt perjantaina aamupäivällä, melkein minuutilleen yhtä aikaa Angela Merkelin kanssa, hahhaaa. En viitsinyt alkaa riitelemään. Toisen piikin saan syntymäpäivänä juuri ennen juhannusta.
  Outoa särkyä kropassa ja kuumetta sen verran että se nukutti. Otin särkylääkettä mikä tehosi hyvin kipuihin. Aamulla ei ollut enää mitään oireita. Nuo lievät oireet on kuulema merkki siitä että rokote tehoaa.
  Me ei aiota lähteä ulkomaille tänä kesänä, ehkä vasta kevättalvella 2022. Ruotsissakin on oikein mukava olla kesällä.
  Nuo kynttilän jalat olen joskus nähnyt jossain mutta muuten en osaa niistä mitään sanoa.
  Hyvää kevään jatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin maallikkona ei voi oikein valita ns oikeaa roketetta. On vain luotettava asiantuntijoihin.
   Minä kyllä haaveilen useamman kuukauden matkasta. Katsotaan nyt.
   Ha det en vacker vårtid!

   Poista
 2. Kauniita kukkia 🌺🌺🐝parvekkeellasi, ja hienoja design - aarteita myös sinulla.
  Mahtavaa että sait rokotteen 👍Minullakaan ei ensimmäisellä kerralla ollut muita oireita kuin pientä väsymystä illalla, ja toisella kerralla vain rokotuskohta oli vähän arka ja punainen rokotteen jälkeen, mutta ei muuta Hyvä että Francon hoito on saanut huomiota.
  Hyvää kevätsunnuntaita Lissu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kukista, kuten varmaan olet huomannutkin ja suomalaista designista myös.
   Francon tila on nyt hyvin kivulias, joten paljon toiveita ladataan erityishoitoon pääsyyn.
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinne helteeseen, Jael.

   Poista
 3. Hurraa rokotteille! Omani saan toivottavasti ensi kuussa. Ja hurraa veronmaksajille!

  Sain joskus protean siemeniä tuliaisiksi Kanarian saarilta, eivät itäneet. Nyt tiedän miksi, vaativat luonnossa maastopalon itääkseen siis savua ja tulta ja 60-120 päivää aikaa.

  Katsoin SVT:ltä Husdrömmar -Vad hände sen?, siinä luvattiin uusia jaksoja Unelmakoti Sisiliassa ohjelmaan. Ei vielä tietoa, milloin näytetään. Tareq Taylors matresa on myös kiinnostava, vink vink.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan vaan iloisia veronmaksajia!
   Jahas, vai tarttee protea kunnon käsittelyn. Hui kauhistus!
   Unelmakoti Sisiliassa -sarjaa odotellessa nautin tänään alkavasta Murha paratiisissa -sarjasta. Ah, niitä maisemia, eikä verikään juuri roisku. Tareq in minulle ihan uusi juttu. Täytyypä tutustua.

   Poista
  2. Tareq on tullut tutuksi SVT:n puutarhaohjelmien kokkina. Katselin silmät pyöreinä torien tarjontaa ja elämänmenoa, vähän kuin olisi käynyt ulkomaila. Toisinaan tulee tosiaan katseltua ohjelmia maisemien vuoksi.

   Jess, sain varattua rokotusajan parin viikon päähän.
   helena

   Poista
  3. Onhan tuo Tareq tuttu niistä puutarhaohjelmista, mutta syystä tai toisesta nimi ei ollut iskostunut aivoihini.

   Hienoa, että sait ajan. Kyllä tämä tästä.

   Poista
 4. Kukkaset ovat aina iso ilo! Joskus minäkin ostan niitä, varsinkin kun olen saanut huushollin siivottua. Lidliä ei ole lähimaillakaan, mutta k-kaupan ruusut ovat myös kestäviä.
  Joskus hieman kademiellä luen teidän kirppisfanien ostoksista. Olosuhteiden pakosta itse kierrän kaikki kirpparit kaukaa, ettei tule hankituksi mitään, sillä koko ajan koetan tyhjentää kodista sellaista, mille ei ole enää käyttöä, eikä edes koriste-muistoarvoa. Eikä tämä ole mitään kuolinsiivousta.
  Rokotuksen olen saanut ja toisen kesäkuun alussa. Silti en ole suhdettani koronaan vielä muuttanut, vaikka sen esiintyminen täällä syrjäseudulla on lähes olematonta.
  Hyvää kevättä Ti-ti-tyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lidlin kukat tuppaa olevaan halvempia!Minä kierrän nykyisin kirppiksiä siksi, jos löytyisi jotain arvokkaampaa edelleen myytäväksi. (Busness!)Itselleni en enää juuri kerää mitään.
   Aika suuri osuus suomalaisista on nyt saanut eka pistoksen, silti ne perusasiat (pesu...) kuuluu asiaan toistaiseksi. Hyvää kevättä sinne ti-ti-tyyltä!

   Poista
 5. Mun saksalaisilla ystävillä on nuo Sarpanevan kynttilänjalat, en muistanutkaan kenen suunnittelemat ne on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt tutkinut kaikkien esineitteni alkuperää, ja esim tuo Sarpaneva yllätti - positiivisesti.

   Poista