maanantai 12. huhtikuuta 2021

Insieme a Franco

Jälkikasvuni innosti minut mukaan auttamaan tuttaviemme haastavaa tilannetta. Franco on 28 -vuotias nuori mies, joka sairastaa harvinaista sarcoma de ewing -syöpää. Nyt syöpä on uusinut ja ainoa hoitokeino olisi päästä lääketieteelliseen kokeiluun, jota tehdään Torinossa. Hoito on kallista, eikä saapasmaan julkinen terveydenhuolto asiaa voi hoitaa. Lähin suku on jo sijoittanut kaiken omaisuutensa, jotta hoitoon pääsy olisi mahdollista, mutta lisää rahaa tarvitaan. Nyt ystävät ovat tehneet facebookiin lahjoitusringin, joka jo kolmen päivän aikana on kerännyt yli 53 000 euroa (toiveena 100 000 euroa). Juuri nyt lahjoittajia on 711 ja summat vaihtelevat 5 eurosta 10 000 euroon. 

Minä toivon sydämestäni, että kunhan korona on ohi, minä tapaan tämän nuoren miehen ja hänen tyttöystävänsä tutuissa Sabinan maisemissa. 

Tänään ei muuta. Nautitaan elämästä.

Päivitys aamulla 13.04. Lahjoittajia on nyt 950 ja summa on nyt 58 961 euroa. Italiahan on katolinen maa, jossa hyväntekeväisyys kuuluu kulttuuriin. 

Päivitys 14.04. Summa on nyt 67 688 euroa. Upeaa! 

Päivitys 15.04. Summa on 71 918 euroa. Hienoa!

5 kommenttia:

 1. Toivottavasti hän saa tarvitsemaansa hoitoa🙏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna hänen tyttöystänsä (sairaanhoitaja, joka jätti työnsä hoitaakseen Francoa) menee tähän asti kertyneiden papereiden kanssa Torinoon hoitamaan asiaa eteen päin. Hyvin todennäköisesti hän pääsee hoitoon, joka on nyt viimeinen oljenkorsi. Toiveet ovat korkealla. Ihmisten anteliaisuus on häkellyttävää, lahjoitettu summa on nyt jo 60 000e.

   Poista
 2. Peukut pystyssä Francolle. En ole koskaan tullut ajatelleeksi, että hyväntekeväisyys johtuis katolisuudesta, mutta kyllä saksalaisetkin sitä paljon harrastaa. Mun kämpässä asuu kaveri, jonka joulukuun palkka menee aina hyväntekeväisyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se ei tosin ole enää katolinen

   Poista
  2. Saapasmaassa ei tarvitse itse olla katolinen, mutta silti hyväntekeväisyys kuuluu asiaan, valtion osallistuminen asioihin kun on semmoinen kun on. Suku, ystävät - ja mafia, ilman niitä asiat eivät oikein hoidu vieläkään. Ikävä kyllä.

   Sulla on mahtava kämppis! Haleja hänellekin.

   Poista