sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Tekee kevättä

Juhannusruusuja?

Ei, vaan valkoisia tulppaaneja! Telkkarissa joku esitti, kuinka tulppaanien terälehtiä ulospäin  taivuttelemalla kukat saa kestämään kauemmin. Tietenkin sitä piti kokeilla - ja sain aikaan juhannusruusuja. Tietysti nohevimmat huomavat, etteivät lehdet ole ruusun lehtiä. Eikä maljakkokaan ole oikea maljakko vaan hernekeittopurkki.

21.04. piilotin mullan alle matalan auringonkukan siemeniä, ja jo tänä aamuna (25.04.) sirkkalehdet pilkistelivät kohti valoa. Turhan monta tainta tulossa. Täytyy kysellä lähipiiriltä, kuka haluaa sitten niitä itselleen.

Tohtorilan rantaan on nyt saapunut telkän toinen puolisko. Pesää rakentelevat. Yksinäinen joutsen kailotti ikäväänsä, Toivottavasti lintujen tinder-viestittimet toimivat. Västäräkit nokkivat hiekasta pieniä ötököitä. Peipot ja rastaat valtaavat pesimäreviirejä. Nyt odottelen pääskyjä!

Jos vain ilmojen haltiat lopettaisivat tuon lumen ja rännän viskomisen. Toisaalta, ihan vappukeliähän tämä ennustaa.

5 kommenttia:

 1. Ihanaa kun teillä kevät etenee. ja tosiaankin muistuttavat nyt ruusuja nuo tulppaanisi. Olen kasvattanut auringonkukan versoja, mutta ihan syötäväksi, tosin yritin muutaman kohdalla kasvataa pidemmälle, mutta sisätiloissa eivät kasvaneet kukiksi. Hyvää viikkoa sinulle Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenee ja menee taaksepäin... Äsken satoi rakeita ja lämpömittari näyttää nytkin +1 astetta! Taidanpa minäkin kasvattaa osasta noita taimia syötäviä versoja! Nam! Hyvää jatkoa alkaneelle viikolle, Jael!

   Poista
 2. Minäpä menin hetkeksi vipuun, luulin edellisvuoden juhannusruusuiksi, johtuu kyllä enempi huonosta näöstä tai silmälaseista. Siinäpä ensimmäisiä asioita tehtäväksi rokotusten jälkeen: silmääkäriin.

  Hyvää vappua!
  helena

  VastaaPoista
 3. Hah, siis silmälääkäriin. Siis todellakin.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, luin tuosta ensimmäisestä kommentistasi sujuvasti silmälääkäri! pitöisköhän minunkin??? Hyvää vapun päivän jälkimmäistä osaa.

   Poista