torstai 6. toukokuuta 2021

Konmaritusta äitienpäivän alla

Toukokuun 6. päivä ja edelleen sataa lunta! Onneksi, sillä valkoinen huntu peittää tuon kaupungin pienen metsikön, jonne talkkarimme puhalsivat alakerran konmarittajan roskat. Voi pyhät yksinkertaisuudet! Siis, alakerran asukas pitää asuntonsa sisältä siistinä ja käyttää parvekettaan ja parvekkeen ulkopuolta roskiksena. Ei jaksa viedä roskiaan talon roskikseen eikä ilmeisesti omista tuhkakuppia, vaan heittää tumpit nurmikolle! Eikä ole totellut taloyhtiön eikä kaupungin terveystarkastajan kehotuksia siivota. No, talkkarit auttoivat konmarittajaa puhaltamalla roskat (mm tyhjät maito- ja sipsipurkit) tien yli tuonne metsikköön!!! No, minä menin puhelinlankoja pitkin taloyhtiömme puheenjohtajan korvaan. Saa nähdä, tapahtuuko mitään.

Onneksi vesi vielä viilentää tunteita (-3 astetta). Samalla voi seurata noita kolmea poikasorsaa tuossa laiturin vieressä. Uimakoppi menee kyllä tänään kesäksi kiinni, joten täytyy miettiä, tarkeneeko ulkona vaihtaa uintitamineita. Tuommoinen sorsamainen höyhenpeite olisi minullekin nyt tarpeen. Olen tässä miettinyt, että ovatko nuo koiraslinnut hakemassa ruokaa pesisä odottaville naaraille, vai viettävätkö ne ns poikamieselämää?

Sain mieluisan äitienpäivälahjan, Gudrun Sjödenin kesämekon. On kerta kaikkiaan kevyt ja mukava vaate, ja tosi söötti päällä. Varmaan nukunkin se päällä koko kesän. Ainakin sisätiloissa, ulosmenosta en tiedä. Tosin ensi tiistaiksi on luvassa lämmintä jo parisen kymmentä astetta. Uskoo ken haluaa.

Hyvää tulevaa sunnuntaita kaikille!

8 kommenttia:

 1. Onpa ikävä alakerran naapuri. Eikö mitkään huomautukset tai varoitukset vaikuta? Ehkä voisi ilmoittaa asunnon omistajalle. Riippuu tietysti siitäkin kuka asunnon omistaa, että onko intressiä puuttua vuokralaisen elämäntapoihin. Ei ole asukas tainnut oikein sisäistänyt näitä suomalaisen kerrostaloasumisen sääntöjä - ikävää.
  Kevätterveisin naapurin muija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa naapurin muija, kuka sitten oletkin! Huomautettu ja varoitettu on, ihan virallisesti. Yksin ei kannattaisikaan huomautella, jos haluaa pysyä pois raastuvasta, tämä kansanryhmä kun tietää omat oiketensa. Asunto on kaupungin, ja kaupunki maksaa hänen asumisensa yms, siis minäkin verojen kautta. Taloyhtiö voi viime kädessä ryhtyä asunnon lunastamiseen, ja se onkin sitten viimeinen vaihtoehto... siis raastupaan joka tapauksessa.

   Poista
 2. Pöh, en sitten ymmärrä roskaamista yhtään, enkä kyllä paljon muutakaan. Huoltoyhtiöillä ei taida olla enää haravaa tai harjaa vaan puhaltavat pöhöttimillään menemään.

  Olen vähän heikkona Gudrunin vaatteisiin, erityisesti folklore-vaikutteisiin, isken silmäni johonkin ja sitten kyttään alennusaikana vieläkö löytyisi. Viime kesänä helteiden aikaan liehuin pihalla kirjavassa trikoomekossa, mutten julkisesti. Postilaatikolle mennessäkin piti vaihtaa asiallisempaa päälle. Kyllä sitä on rajoittunut.

  Lämmintä tulee ensi viikolla, usko pois!
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, huoltoyhtiökin taitaa kuulua konmarittajiin!
   Sain tänään toisen paketin Gudrunilta. Semmoinen eestiläistyylinen takki. Äitienpäivälahja miulta minulle!
   Joo, ensi tiistaina voi jo luopua toppatakista.

   Poista
 3. Ihan ensiksi minun oli tsekattava, mitä tarkoittaa konmarittaminen. Selkishän se.
  Roskaajien älliä en tajua, mutta en myöskään tuon roskien puhaltajan, joka työntää roskat vain kauemmaksi, kun samalla vaivalla olis kerännyt ne roskiksiin.
  Meitä on moneen junaan ja osa jää laiturillekin, sanotaan. Näin kerran kun henkilöautosta veivattiin ikkuna auki ja tyhjennettiin tuhkis tielle! Törkeää ja selkeästi rikesakon paikka.
  Gudrun- mekkosi on tosi sievä. Kelpaisi minullekin hellekesää ajatellen. Heh, heh, hellekesä! Tuli vain mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen konmarittaja, mutta roudaan liiat kamat kirppikselle, vaihtotorille, tuttaville tai sitten suoraan roskikseen.
   Kyllä se kesä tulee vielä joskus, jos ei tänä vuonna, sitten ensi tai seuraavana ...

   Poista
 4. Kylläpä on ärsyttävä naapuri tuollainen, grrr, toivottavasti soitto auttoi,MEilläkin on tässä talossa sellainen, tosin ei pitkään aikaan ole heitetty 4. kerroksen ikkunasta roskapussia alas, joka pari kertaa osui parkkeeratun auton päälle...Ihana kesämekko, nätit värit siinä, MUkavaa viikonloppua Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parveke on edelleen kaatopaikka, mutta talkkarit puhalsivat ympäristön puhtaaksi. Saa nähdä, miten homma jatkuu. Yksi asukkaista heitti kavereidensa kanssa rikkoutuneen jääkaapin toisesta kerroksesta alas, mutta onneksi siivosivat sitten jälkensä. Mieluisaa viikonloppua sinnekin, Jael:

   Poista