keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Yksin kotona

Vielä kuukauden verran pimenee, kello 15.00 on jo täysi pimeys. Nyt tarvitaan valoa, vaikka keinotekoisesti, kun edes ensi lumi ei pysynyt näillä korkeuksilla maassa kuin yhden päivän. Aamuisin käytän tunnin verran kirkasvalolamppua, ja haaveilen kesästä...

Ainahan voi katsella vanhoja kuvia. Saapasmaan ...

 
... ja Maltan kesää...
 
... Montalbanon rantaa...
 

... Lanzaroten viinitarhoja...

... tai sitten ihan oman kylän rantakahvilaa ja ukkospilviä Keurusselän yllä. Saattaahan nimittäin elämä jatkua kotoiluna vielä ensi kesänäkin. On nuo koronauutiset sen verran huolestuttavia. Juuri uutiset kertovat, kuinka Keski-Suomessakin ovat tartunnat pompanneet huimasti ylöspäin. Huiii! Keuruulla ei onneksi ole yhtään sairastunutta, vielä ...

Tänään olisi minulla ollut mahdollisuus ottaa flunssarokoite, mutta ne olivat loppuneet jo pari päivää sitten. Toisaalta en ehkä olisi koko rokotetta edes ottanut... Nyt täytyy miettiä ...

Aamulla juutuin telkkarin ääreen, kun siellä haastateltiin Anna-Stina Nykästä, Helsingin Sanomien toimittajaa. Häneltä on ilmestynyt pakinakokoelma Yksin kotona. Varasin sen välittömästi Keuruun kirjastosta.

Joulukuu on ihan lähellä... ja pikkujoulut... Pitäisköhän näiden tonttujen miettiä tuota etäisyyttä!

6 kommenttia:

 1. Hei Lissu!
  Eristäytyminen tässä koronassa on se pahin puoli.Teillä on tilanne hyvä verrattuna meihin. Kahden menneen viikon sisällä on ollut 63 320 tartuntaa Ruotsissa. Tukholmassa tänänään 1320 uutta tartuntaa. Eilen raportoitiin 94 kuollutta vuorokauden sisällä koko maassa, Tukholmassa vain 1.

  Meillähän oli erittäin paljon tartunoja keväällä, eikä me nyt vielä olla päästy siihen samaaan.Tähän totuttiin, joten nyt tämä menee jo omalla painollaan, kun on totuttu rutiineihin.Korona tulee enää harvoin mieleen.
  Kävin torstaina ottamassa influenssa piikin. Pneumokokkipiikit ovat loppuneet Ruotissa, tai noh, on niillä sairaaloissa ja vanhainkodeissa niitä. Influenssa piikistä sain sairaaloisen olon, koko kroppaa särki, olo oli kuumeinen mutta silti ei ollut kuumetta. Aivot ei tahtonut toimia, nukahtelin vähän väliään istualleni. Tänään on oireet poissa. Me riskiryhmään kuuluvat saadaan 4 kertaa enempi rokotetta, kuin muut terveet aikuiset. Pneumokokkipiikinkin tulen saamaan myöhemmin ja kronapiikkejä tulen saamaan uuden vuoden jälkeen kaksi piikkiä 2-3 viikon välein.
  Tytär(sairaanhoitaja) kävi lauantaina ja jätti minuelle maskeja. Sanoi että nyt on lähdettävä ulos tuulettumaan joka päivä ja maski naamaan. Sanoin ettei täällä kukaan maskeja käytä, niin tytär sanoi että sinäpä alat niitä käyttämään. Kehtaankohan poiketa muista...en halua olla silmätikkkuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo rokotukset mietittyvät, ja sinunkin reaktiosi kertovat, että kaikki reagoivat niihin kovin eri lailla. Sinulla(kin) on viisas tytär. Tsemppiä.

   Poista
 2. Meille antaa lumi nyt ´valoa. Maailma näyttää niin puhtaalta ja viattomalta, kuin koronasta ei olisi kuullutkaan.
  Sinä kaipaat kesää, minä nautin suuresti kaamoksesta ja talvesta. Me ihmiset ollaan niin laidasta laitaan.
  Koronan suhteen olen varovainen. Ain aon amski naamalla, kun liikun siellä, missä on muita ihmisiä, tosin en käy kuin apteekissa tarvitatessa ja kaupassa noin kerran viikossa.
  Minullakin on pari tuollaista harmaata tonntua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan entuudestaan, että tykkäät kaamoksesta, ja onneksi olemme kaikki erilaisia. Minä liikun vain avannon (siis sulan veden) ja ruokakaupan välillä. Onneksi Montalbano ilahduttaa taas telkussa.

   Poista
 3. Kaikki vuodenajat kelpaa, liukkaudesta en pidä. Meinasin kyllä nukahtaa tähän tietokoneen ääreen, sen verran pimeys vaikuttaa, vaikka täällä on jopa lunta maassa -huomiseen asti luulisin.
  Mahtava tuo eksoottinen viinitarha, ihan eri maailmasta!
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kevään uudesta vihreydestä, kesän auringosta (joa se näkyy), syksyn ruskasta, mutta tämä kaamos ei ole minun juttuni. Viime yönä tuli lunta, mutta sekin uhkaa nyt sulaa. Tuo viinitarha on todella mielenkiintoinen. Maaperä on ihanteellinen, mutta tuulet aiheuttavat sen, että lajikkeet ovat maata myöten suikertavia. Kovin mielelläni näkisin, miten sato korjataan!

   Poista