torstai 19. marraskuuta 2020

Liisa-myrsky

Sain kaiman, Liisa-myrskyn. Vettä tuli koko viime yön, ja vielä tänäänkin taivas tyhjensi runsaita vesivarastojaan. Kovin kaimaseni taivutteli puita. Minä makoilin sohvalla ja ihastelin niiden notkeutta.

Auto piti viedä yöhoitoon (suojaan ensi yöksi luvatulta pakkasherralta), ja matkan varrella näin, kuinka tämä puuvanhus oli antautunut. Onneksi oli rojahtanut puiston puolelle, ei tielle. Mitään laantumisen merkkejä Liisa ei osoita. Taitaa vanha sanonta Liisan liukkaista pitää nyt paikkansa, sillä vaikka nyt on vielä lähes 10 astetta lämmintä, yöksi on luvassa miinusta.

Enpä huomannut äsken ajaa katsomassa, joko nämä eiliset parikymmentä joutsenta olivat arvelleet ajan olevan oikea nousta siiville kohti etelää.

Ei, ei minun peikonlehteni ole alkanut pukata kukkaa, vaan olen alkanut kaivella hyllyjä ja kaappeja, josko jotain jouluista. Onhan tässä jouluun vielä aikaa, mutta  että edes jotain...

Amaryllis kuuluu ehdottomasti minun jouluuni. Samoin hyasintti. Sen ostin tänään aukomaan nuppujaan ja levittämään tuttua tuoksuaan. Koronasta huolimatta, joulu tulee ... Pitäisköhän kirjoittaa joulupukille? Mitähän sitä toivoisi? Mitä te toivoisitte?

6 kommenttia:

 1. Hups, jopa siellä on myrskynnyt! Täällä kulmilla ihan leutoa räntäsadetta toistaiseksi.
  Kai joutsenet ovat suojaan älynneet mennä?
  Joulua olen minäkin hiukan ajatellut, kun askartelin havupalljoja, sekä laiton pihakuuseen pikkuledit.
  Ehkä en kirjoita joulupukille. Toiveeni olisi ollut päästä 35 km päähän jouluaamuna joulukirkkoon tunnelmoimaan, mutta esiutä sitä toivetta, kun on korona-aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt sitten aurinko paistaa, kunnes lumisade odottaa. pakkasta muutama aste. Toivottavasti joutsenet ovat lähteneet, muuten räpylät tartteis nastapohjalliset. Minulla on lämmin muisto lapsuudesta, jolloin joulukirkkoon mentiin hevosella aikaisin aamulla. Itse kirkonmenoa en muista. Samoin mukavia muistoja on koulujen omista kirkoista. Ikuisesti muistan sen tomeran Maria-äidin, joka kaaressa tempaisi Jeesus-nuken lattialta seimeen.

   Poista
 2. Onpa aikamoinen kaima sinulla.
  Meillä oli viikonloppuna jonkinlainen myrsky, sateineen, ja puistossa oli joistain puista lentänyt ohuempia oksia.
  Kauniita kukkasia:) Mukavaa loppuviikkoa Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kaima rauhoittunut. Mukavaa viikonloppua sinnekin, Jael.

   Poista
 3. Kunnon myrsky kai kun entisilla kotikulmillani sahkot pois jo kohta 12 tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla sähköt olivat poissa kokonaisen minuutin. Siis ei mitään harmia, mutta edelleen on tuhansia koteja ilman sähköä. Kurja myrsky.

   Poista