lauantai 1. elokuuta 2020

Pelastus

Nyt minusta on pelkkä ilo mennä metsään, tsiljoonista itikoista huolimatta. Systerin vihje Thermocell-karkotteesta oli vihjeiden vihje. Niin suosittu vempain on, että Keuruun kaupoista oli sen kantopussi  myyty loppuun. Taidanpa ommella itse, muta siihen asti kukkapurkin savialusta toimikoon korvaajana. Alusta mättäälle, vempain se päälle ja 20 neliön alue on ihan TYHJÄ itikoista. Onneksi mustikoita on nyt niin runsaasti, ettei paikkaa tarvinnut usein vaihtaa. Ihan hekotutti. Mietin kyllä sitä, mitähän myrkkyä minä ilmaan suitsutin.

Sain toisen hyvän vihjeen: Jos ajat ensin sinne päin, sitten käännyt oikealle, sitten ajat semmoiselle aukolle, josta vattuja voit poimia suoraan autosta. Siis melkein! Kaksi litraa sankoon ihhan hetkessä ja mikä parasta madottomina. Vattuhilloa on nyt yhteensä 10 puolen litran pakastepurkkia. On tiedossa paljon kuningatarhillon aineksia lettujen päälle!


Aamuisin teen aina pienen metsälenkin tattilasit silmillä, mutta eilen aamulla oli sydäri lähellä. En kyllä ymmärrä, miksi ja minkälaisella koneella polun reunoja oli murskattu ja puita katkottu ja kiskottu maasta juurineen. Tänä aamuna jälkiä oli vähän yritetty siivota, mutta en edelleenkään ymmärrä, kuka ken mikä millainen tuholainen oli ollut liikkeellä. Eilen yksi tatti, tänään NOLLA.

Arvaattekos, missä nämä pienet pääskysen pojat/tytöt/henkilöt odottelevat emojen makupaloja?

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa tehokkaalta hyttyskarkottimelta, vielä on muistissa ne itikat jotka häiritsivät kun viimeksi olin Suomessa keräämässä mustikoita. Ja vau mikä hieno vattusaalis:) Kurjaa että polun reunoja oli noin ikävästi tuhottu:( Hyvää elokuuta Lissu.,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana laite tämmöiselle itikoitten herkkuruoalle! Vattuja olen nyt poiminit n 12 l. Jos tuota polkua haluttaisiin jotenkin 'käsitellä', tuommoinen summittainen raiskaus suututti minua. Hyvää elokuuta sinullekin, Jael!

   Poista
 2. Tuota laitetta olen nähnyt täälläkin joillakin. Minua eivät itikat, eikä mäkärät kovin ahneesti kiusaa, En ole toistaiseksi tarvinnut mitään öljyjä, enkä verkkoja,
  Täälä tuhosi kait hakkuualueiden vatistot lumimassat, ei tule vattuja, eikä mikään hurraakesä mustikoidenkaan puolesta. LUoja kait tykkää, että hilla riittäköön. Sieniä näyttäisi tulevan paljon.
  Veikkaan pääskysten olevan autotallin laipiossa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäni kulki metsässä ihan muina miehinä, häntä eivät mitkään ötökät kiusanneet. Siis sinun moisesi samoilija. Viime vuonna löysin vattuja ½ litraa ja nekin sekundaa. Tänä vuonna tähän mennessä 12 ja priimaa. Mustikoita on myös paikoitellen mättäät sinisinä. Systerilleni olen kateudesta ihan vihreä, sillä hän on saalistanut tatteja jo kiitettävästi, minä vain kuusi kappaletta. No, eihän sieniaika ole vielä edes kunnolla alkanut. Laitan tuosta pääskyskodista kuvan, kunhan käyn tuolla noin.

   Poista
 3. Tuommoinen laite pitääkin ostaa heti jos kaupassa sattuu silmiin. Olen oikea hyttyspyydys itse.
  Harmittaa kun polvet ovat niin huonosa kunnossa etten pääse vattuja poimimaan. Pyöräpotkurilla ei viitsi kauas lähteä. Vattu on mesimarjan jälkeen paras marja ja mustikatkin jouduin ostamaan naapurilta. Sitä se vanhuus ja koko-ikäinen seisomatyö teettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tuota vempainta ihan ehdottomasti. Miten juuri aamulla vattupuskassa, kuinka hyvin minä vielä jaksan rymytä, vaikka ikää onkin kertynyt. Ymmärrän sinun vaikeuksia liikkua oikein hyvin.

   Poista