lauantai 8. elokuuta 2020

City-pääskyset


Ihan uusiksi nyt mennyt tämä postausten tekeminen! Ihan niin kuin edellisen postaukseni viimeinen kuva: pääskysten pesimispaikka. Emot valitsivat pesäpaikaksi semmoisen, jossa lähellä on ruokaa ja juomaa (K-kauppa ja Alko), ruoansulatukseen yms vaivaan rohtoja (apteeksi) sekä kaikkea muuta tarpeellista/tarpeetonta (Tokmanni). On ollut mukava seurata ihmisten ilmeitä, kun yläilmoista kuuluu tirskuntaa.

12 kommenttia:

 1. Hei LIssu!
  Kokeilin sitä uutta systeemiä ja se näytti minulla valmiina samanlaiseta kuin ennenkin. Mutta työstäminen oli tosi hankalaa ja aika vievää hommaa, varsinkin tieteokoneella. Joten muutin takaisin entiseen. En ymmärrä kuinka jotkut pystyy tekemään postauksia kännykällä.
  Sain näyttöön eräs päivä kyselyn kumpaako haluan käyttää, joten valitsin sen entsien. Siinä kyllä mainittiin jotain että myöhemmin se uusi tulee pakolliseksi. Saa sitten nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niin mielelläni vaihtaisin myös vanhaan, mutta yrityksistäni huolimatta en ole onnistunut. Pitä paitsi bloggeri ilmoittaa, että kaikki muutetaan tähän uuteen systeemiin kuukauden kuluessa. Ällö!!! Ei minulta ole mitään kysytty, ainakaan vielä.

   Poista
 2. Äh, minulla mättää tämä uusi blogger myös. En itse vahtanut siihen, vaan se vaihdettiin! Näyttää olevan nyt joka kuvan alapuolella olevassa tekstissä linkki sellaiseen kuvaan, jota en ole julkaissut. Latasin sen kyllä kertaalleen, mutta poistin samman tien. Ei näy poistuneen, enkä tykkää tilanteesta,
  Pääskyset osaa valita kotinsa sijainnit.
  Sinä olet aloittanut jo sienestyksenkin. Hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan nyt jossain alettu seurailla kaikkia netin käyttäjiä? En tykkää, en. Mietin jo lopettaa koko bloggailun. Harmi sinällään, sillä tykkään vaihdella ajatuksia, katsella upeita kuvia ja lukea hyviä postauksia. Nuo pääskyt nostavat AINA hymyn kaikkien ohikulkijoitten huulille. Jep, sienestys on alkanut. Aamuisin aina ensin tattikävely (tänään 9 kaunista), sitten kerran viikossa kantarellien ja kehnäsienten perään. Muita sieniä näillä tienoin ei vielä ole juuri näynyt. Nyt saisi taas sataa...

   Poista
 3. Uusi blogger tuntuu ainakin alussa ärsyttävältä, vielä voi käyttää vanhaakin ,mutta 21. påivän jälkeen ei enään voi.
  Ihania sieniä, nyt olisi niin ihana olla Suomessa poimimassa marjoja ja sieniä, ihan kade olen...;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttää tosiaan! Mietin jo lopettamista. Voit aivan vapaasti olla kateellinen. On tosiaan etuoikeus samoilla suomalaisessa luonnossa ja löytää makoista saalista.

   Poista
 4. Eipäs uhkailla siellä lopettamisella, suuri yleisö vaatii jatkamista (minä)!
  Tuo on tietotekniikassa ongelmana, tulee uudistus, josta ei seuraa mitään hyvää ja joutuu opettelemaan yleensä kiireessä uutta, kun haluaisi keskittyä vain tekemiseen. Vähän kuin saksiin tulisi aina uusi käyttöohje ja joutuisi vähän väliä opettelemaan uudestaan kuinka niillä leikataan. Aaargh.
  Kauniita sieniä, ihan nälkä tulee.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa minun sitten on opeteltava tuo uusi systeemi, kerran Suuri Yleisö niin vaatii!. Eniten minua tympii se, ettei selitetä, miksi jotain muutetaan ja miten se tehdään. Voisin säheltämisajankin loikkia pitkin metsiä. Tai en siis loikkia, vaan hiipiä nenä lähes maassa kiinni, sillä pikkuiset herkkutatit ovat tosi ovelia piilottelijoita.

   Poista
 5. Meillä on ampiaiset tehneet pesän ja satelee valkoisia pisteitä = seinän eristystä. Niitä ei saa tappaa, yhdekin tappamisesta voi saada isot sakot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä? Sakot ampiaisista. Miksi?

   Poista
  2. Luonnonsuojelua, niitä tarvitaan pölyttämiseen ihan niinkuin mehiläisiäkin, samoin perhosia.

   Poista
  3. Viisasta! Pörriäisiä täälläkin kaivattiin koko alkukesän. Sitten tulivat itikat ja unohdin suojelun kokonaan.

   Poista